تاریخ انتشار: پنجشنبه 1400/10/02 - 11:30
کد خبر: 418473

باید اومیکرون را جدی بگیریم

رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی ایران با بیان اینکه باید اومیکرون را جدی بگیریم درباره زمان تزریق دوز سوم واکسن‌کرونا توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم؛ علیرضا ناجی در برنامه «طبیب» با تأکید بر اینکه باید "اومیکرون" را جدی بگیریم، اظهار کرد: برای اینکه اتفاقات پیک‌های گذشته تکرار نشود باید به موقع برای اِعمال و بازگشت محدودیت‌ها اقدام کرده و اجازه گردش به ویروس ندهیم، ضمن اینکه واکسیناسیون نیز باید کماکان با قدرت ادامه پیدا کند.

رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی دانشگاه شهید بهشتی درباره ماهیت اومیکرون گفت: ویروس عامل کووید ۱۹ در طول پاندمی تغییرات زیادی کرد و اصطلاحا گونه‌های مختلفی ایجاد کرد که اومیکرون آخرین آن است که خودش نیز جهش‌های بسیاری پیدا کرده است. ضمن اینکه خصوصیات منحصر به فرد و ویژه‌ای هم کسب کرده، به طور کلی در جهش‌ها ویروس‌ها بیشتر به سمت بدتر شدن رفتند. یعنی هم سرعت انتقال بیشتری پیدا کردند و هم به نوعی سعی دارند از حلقه ایمنی‌زایی‌ بدن ما رد شوند، برای همین باید مورد توجه قرار گیرند.

وی ادامه داد: باید بدانیم هر چه این ویروس بیشتر در بدن افراد بچرخد احتمال جهش‌ها هم بیشتر می‌شود. خصوصیت اومیکرون نیز سرعت انتشار بسیار بالای آن است چنان‌که در انگلستان در طول دو روز دو برابر شده، یعنی سرعت انتقال آن پنج برابر دلتاست، اما خصوصیت و تفاوت دیگر آن این است که تغییرات روی پروتئین سطح ویروس باعث شده بتواند از سیستم ایمنی ما فرار کند، لذا افراد با وجود اینکه قبلا به کرونا مبتلا شدند و یا با وجود واکسیناسیون هم ممکن است به آن مبتلا شوند.

این متخصص همچنین یادآور شد: درست است ویروس با تغییراتی که کرده نسبت به واکسن مقاوم شده، اما باز هم نمی‌توان ایمنی‌زایی واکسن را انکار کرد زیرا ما تأثیرات واکسن را به عینه شاهد هستیم، یعنی با اینکه اومیکرون نسبت به سایر گونه‌ها مقاوم‌تر شده اما باز هم همچنان توصیه زدن واکسن به ویژه دوز بوستر (تقویتی) در افراد ۱۸ سال به بالاست که از هر اقدامی ضروری‌تر است چون همین اقدام قطعا چرخش ویروس را کاهش خواهد داد.

ناجی با تأکید براینکه باید اومیکرون جدی گرفته شود، تصریح کرد: هر چه ویروس تکثیر شود خصوصیات جدیدتری کسب می‌کند، الان خود گونه دلتا ۲۵ زیرشاخه و اومیکرون نیز در این مدت کوتاه سه زیرشاخه تولید کرده، این تغییرات به خودی خود به وجود نمی‌آید، ما نباید بگذاریم که اومیکرون آنقدر بچرخد که گونه‌های جدید تولید کند، الان شاید آن را خیلی جدی نگیریم و بگوییم خطرناک نیست که البته این هم پس از دو ماه با تحقیقات مشخص می‌شود، اما باید بدانیم که هر چقدر میزان عفونت ویروس بالا برود به همان نسبت میزان افرادی که بستری می‌شوند و به همان نسبت مرگ‌ومیر هم بیشتر می‌شود. ‌

وی افزود: پس باید به هر نحوی که می‌توانیم جلوی گردش ویروس را با رعایت کردن پروتکل‌های بهداشتی، اقدامات جدی و واکسیناسیون بالای ۱۲ سال، بگیریم، همچنین اِعمال محدودیت‌ها بسیار مهم است، یعنی اجازه ندهیم همان اتفاقی که در پیک‌های چهارم و پنجم افتاد و برخی از تصمیمات منجر به این شد که ویروس بچرخد دوباره تکرار شود، الان که می‌دانیم اومیکرون آمده باید خیلی منطقی و هوشمندانه با موضوع برخورد کنیم که این اتفاق‌ها نیفتد.

این استاد ویروس‌شناسی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینکه کیت‌ها و تست‌های تشخیصی موجود در کشور اومیکرون را نیز شناسایی می‌کنند، اظهار کرد: برخی شایعات هست که کیت‌های موجود این گونه جدید را تشخیص نمی‌دهند که این صحت ندارد اما اینکه مردم بدانند به چه گونه‌ای مبتلا شدند برای تصمیم‌گیران بهداشتی مهم است که وزارت بهداشت با روش‌های خاص آن را انجام می‌دهد و لزومی ندارد که مثلا خود افراد در زمان تست بدانند که به کدام گونه مبتلا هستند.

ناجی با تأکید براینکه از دورهمی‌ها پرهیز کنیم و با توجه به مقتضیات موجود در جمع‌ها و میهمانی‌ها شرکت نکنیم، در خصوص اینکه افراد در دوز بوستر از واکسن با نوع دیگری استفاده کنند، توضیح داد: مطالعات جدیدی شده که اگر در دوز اول و دوم و بوستر از دو نوع مخالف مثلا سینوفارم و آسترازنکا استفاده شود، ایمنی‌زایی بیشتر شده و تأثیر بیشتری خواهد داشت، کسانی که واکسن‌های غیرفعال مثل سینوفارم، بهارات و برکت زدند به فاصله سه ماه از دوز دوم می‌توانند دوز بوستر را دریافت کنند، اما در دسته‌ای که آسترازنکا و اسپوتنیک زدند این عدد ۶ ماه است که البته در دستورالعمل جدید به چهار ماه کاهش یافته است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
عهد خون؛ خامنه‌ای، آرمان ما
حافظه خون، بقای تمدن
مهلت انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۵ تمدید نمی‌شود
کشته و زخمی شدن بیش از ۳۲۰ نفر در حمله به فرودگاه ریاض
استفاده تاکتیکی سازمان سیا از زنان در عملیات‌های انتحاری
صدها شهید و زخمی در یمن
امشب آخرین مهلت انتخاب رشته کنکور و آزمون پذیرش دانشجو معلم سال ۱۴۰۵
فیلم | باید علی‌الاصول، دشمن دهد تقاص!
هواپیمای بوئینگ کاسپین از توقیف ترکیه آزاد شد
تقلای ترامپ برای به دست آوردن جایزه نوبل خنده‌دار است
شهرداری تهران برای نوزادان متولد ۱۴۰۵ چه برنامه‌ای دارد؟
چرا با وجود ارتباط دائمی احساس تنهایی بیشتر شده است؟
پرونده مدرسه شجره طیبه در عرصه بین‌المللی پیگیری می‌شود
دلیل تعطیلی جلسات حضوری صحن، حفظ نصاب مجلس است
پسر نتانیاهو حقیر است
پاییز پربارش در چند استان
جذب رتبه‌های برتر در رشته های اولویت دار کشور در کنکور ۱۴۰۵
نسخه تکراری برای شکست/ کینه ظریف از میدان ریشه در کجا دارد؟
رئیس فدراسیون فوتبال پرتغال: بی‌صبرانه منتظر بازگشت رونالدو هستیم
پاری‌سن‌ژرمن به جمع بالانشینان رسید
مراسم سوگواری رهبر شهید امت و اساتید و دانشجویان شهید +عکس
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top