تاریخ انتشار: جمعه 1400/10/03 - 11:36
کد خبر: 418528

پوتین: در زمینه امنیت شرق اروپا توپ در زمین غربی‌ها است

رئیس جمهور روسیه در نشست خبری سالانه گفت کشورش آمادگی پاسخ به اقدام نظامی اوکراین را دارد و درخصوص اوضاع امنیتی منطقه توپ در زمین آمریکا است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه روز پنجشنبه گفت، گسترش ناتو در شرق اروپا غیر قابل پذیرش است و در زمینه امنیت این منطقه توپ در زمین غربی‌ها است.

به نوشته وبگاه شبکه «سی‌جی‌تی‌ان»، پوتین در نشست خبری سالانه که چهار ساعت به طول انجامید گفت، امیدوار است که در سال آینده میلادی سطح ایمنی جمعی در برابر ویروس کرونا در روسیه به هشتاد درصد برسد.

رئیس جمهور روسیه همچنین بر پربار بودن روابط کشورش با چین و روابط شخصی خوبی که با «شی جین‌پینگ» رئیس جمهور این کشور دارد تأکید کرد و گفت، با توجه به رشد سریع اقتصادی آسیا، چین در سطح منطقه‌ای و جهانی نقشی مهم را ایفا می‌کند.

پوتین گفت، چین بزرگ‌ترین شریک تجاری روسیه بوده و دو کشور در زمینه‌های مختلف از جمله هوافضا، تکنولوژی‌های پیشرفته، نظامیف امنیتی و فرهنگی همکاری نزدیکی دارند.

وی تأکید کرد روسیه و چین به یکدیگر اعتماد داشته و همکاری‌های آن‌ها نه تنها به سود دو کشور بلکه به سود ثبات در روابط بین‌المللی کمک می‌کند.

رئیس جمهور روسیه با انتقاد از اقدام آمریکا و متحدانش به تحریم دیپلماتیک المپیک زمستانی چین، آن را یک اقدام سیاسی غیر قابل قبول و اشتباه دانسته و هدف آن را مهار رشد چین توصیف کرد.

پوتین افزود، چین بدون شک در آینده به قدرت اول اقتصادی در جهان تبدیل خواهد شد و آمریکا باید این را درک کند که نمی‌تواند مانع از این اتفاق شود.

او همچنین درباره افزایش تنش در مرزهای روسیه و اوکراین گفت، کشورش آمادگی دارد در صورت اقدام نظامی کی‌یف به آن پاسخ دهد و از مواضعی که غربی‌ها در قبال امنیت ملی روسیه دارند مطلع است.

رئیس جمهور روسیه ضمن ابراز امیدواری درباره حل این تنش‌ها از طریق دیپلماتیک گفت، مسکو خواستار اجتناب از درگیری نظامی با اوکراین و غربی‌ها است.

او با رد ادعای افزایش استقرار نیروهای روسی در نواحی مرزی با هدف حمله به اوکراین گفت، گسترش ناتو به سمت شرق، کاملاً غیر قابل پذیرش بوده و بر لزوم ضمانت امنیتی غربی‌ها به مسکو تأکید کرد و اقدامات ناتو را تهدیدی جدی برای امنیت ملی روسیه دانست.

پوتین: در زمینه امنیت شرق اروپا توپ در زمین غربی‌ها است

پوتین تأکید کرد موشک‌های آمریکایی در مجاورت روسیه مستقر شده‌اند که اقدامی تحریک‌آمیز است و درخصوص امنیت منطقه شرق اروپا «توپ در زمین غرب است».

وی همچنین گفت: «اگر ما تصمیم بگیریم موشک‌های خود را در مرزهای کانادا و مکزیک با آمریکا مستقر کنیم، آمریکایی‌ها چه فکری خواهند کرد؟»

رئیس جمهور روسیه خطاب به غربی‌ها گفت: «شما مدام از ما ضمانت می‌خواهید. این شما هستید که باید ضمانت بدهید. این اقدام به شما بستگی دارد و باید به‌جای اینکه چند دهه فقط حرف بزنید، آن را همین حالا انجام دهید»

مسکو بارها توضیح داده که تقویت نیروهای روسیه در مرزهای اوکراین در واکنش به استقرار نیروهای ناتو در این نواحی صورت گرفته و با وجود انعقاد توافق «مینسک» به منظور توقف درگیری‌ها در شرق اوکراین، ارتش این کشور همچنان حملاتی را علیه مردم نواحی خودمختار «دونباس» انجام می‌دهند.

با این وجود رسانه‌های آمریکایی اخیراً با جوسازی‌های رسانه‌ای مدعی شده‌اند روسیه قصد دارد به اوکراین حمله کند و در همین راستا فشارها علیه مسکو را تشدید کرده‌اند.

هفته گذشته وزارت خارجه روسیه پیش‌نویس معاهدات امنیتی با آمریکا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را منتشر کرد. این تضمین‌ها به‌صورت خاص گسترش بیشتر ائتلاف ناتو به شرق و ورود کشورهای اتحاد جماهیر شوروی سابق به آن را مردود می‌داند. این پیش‌نویس همچنین امکان ترک هرگونه فعالیت نظامی در اوکراین، سایر کشورهای اروپای شرقی و همچنین در قفقاز و آسیای مرکزی توسط بلوک را فراهم می‌کنند.

از سوی دیگر نیروهای حامی روسیه در منطقه خودمختار «دونباس» و دولت اوکراین روز در زمینه احیای آتش‌بس میان دو کشور به توافق رسیدند. توافق بر سر احیای این آتش‌بس که سال ۲۰۲۰ میان دو طرف حاصل شد، با میانجی‌گری سازمان امنیت و همکاری اروپا (OSCE) حاصل شده است.

«سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه امروز (پنجشنبه) در این زمینه تاکید کرد تلاش آمریکا جهت استفاده ابزاری از گفت‌وگو با روسیه در مورد تضمین‌های امنیتی، برای ادامه توسعه نظامی اوکراین منجر به وخامت اجتناب‌ناپذیر اوضاع خواهد شد.

در همین ارتباط «جنیفر ساکی» سخنگوی کاخ سفید شامگاه پنجشنبه به وقت ایران گفت، آمریکا با مذاکره با روسیه درخصوص تنش‌ها در اوکراین موافق است اما جزئیات برگزاری این مذاکرات نهایی نشده است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
مراسم ختم زنده‌یاد «ایرج خواجه امیری» +عکس
زلزله ۴.۷ ریشتری خراسان رضوی را لرزاند
فرانسه: دو دیپلمات ایران در روزهای آینده اخراج می‌شوند
گزارش واشنگتن پست از اختلاف نظر ترامپ و ونس درباره ایران
رد ادعای امارات در اتهام زنی به ایران
امارات: فعالیت‌های تجاری با ایران تا اطلاع ثانوی متوقف می‌شود
چرا نوجوانان بیشتر هیجانی هستند؟
اولین مدال طلای کشتی فرنگی جوانان دشت شد/ کشتی‌گیر ایران ضربه فنی شد!
برنامه بازی‌های نمایندگان ایران در لیگ نخبگان و لیگ قهرمانان آسیا
عراقچی: پزشکیان اصلاح‌طلب است اما اصول‌گراست
اجماع قوای سه گانه بر لزوم اصلاح احکام برنامه هفتم پیشرفت براساس اولویت‌های کشور
اطلاعیه ثبت احوال برای عکس‌دار کردن شناسنامه داوطلبان کنکور
مدارس دولتی تقویت می‌شوند/ آمادگی برای آغاز "حضوری" سال تحصیلی جدید
حداقل و حداکثر حقوق بازنشستگان صندوق کشوری چقدر است؟
تثبیت مالکیت ۴۵ هزار ملک آموزش و پرورش در دستور کار
ایران، قربانی اقدامات تجاوزکارانه و حملات نظامی بوده است
راهنمای جامع خرید بهترین دوربین سونی؛ از عکاسی حرفه ای تا تولید محتوا با شرکت اطمینان
قبل از ثبت‌نام در کلاس نقاشی به این ۷ نکته توجه کنید
راهنمای خرید مودم ADSL؛ هر آنچه قبل از خرید باید بدانید
چگونه دوده را از روی فرش پاک کنیم؟
معرفی ۸ بازی سرگرم کننده برای تقویت حافظه شنیداری کودک
علی پیر: آیا مدرک دانشگاهی در عصر هوش مصنوعی کافی است؟
کارنامه علمی آزمون دستیاری منتشر شد
تقویم آزمون‌های تحصیلات تکمیلی سال ۱۴۰۶ اعلام شد
آغاز دریافت کارت ۵ آزمون علوم پزشکی از امروز/ نحوه شرکت در آزمون
جدیدترین تغییرات فراخوان جذب هیئت علمی علوم پزشکی/ ثبت نام تا ۷ شهریور
جزئیات ثبت نام آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی گروه علوم پزشکی سال ۱۴۰۵
نتایج نهایی آزمون دکتری تخصصی سال ۱۴۰۵ اعلام شد/ قبولی ۱۲ هزار نفر
دهمین همایش ملی نقد و نظریه ادبی در دانشگاه تربیت‌مدرس برگزار می‌شود
یک میلیون و ۷۵۰ هزار دانش آموز در آزمون نهایی شرکت کرده‌اند
سرپرست اداره کل بورس و اعزام دانشجویان خارج وزارت علوم منصوب شد
درخشش مجدد دانشگاه صنعتی امیرکبیر در رتبه‌بندی جهانی شانگهای ۲۰۲۶
«تیمار گرما-بخار» روش جدید محققان دانشگاه تهران برای بهبود صدای سنتور
دانشگاه علوم پزشکی تهران میزبان مرحله نهایی بخش معارفی جشنواره قرآن
اعلام نحوه پذیرش در آزمون انفرادی المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی
زمان و تعداد سوالات گروه‌های پنجگانه کنکور سراسری ۱۴۰۵ مشخص شد
دهمین همایش ملی نقد و نظریه ادبی در دانشگاه تربیت‌مدرس برگزار می‌شود
پنجمین مدرسه تابستانه نانوفناوری ایران برگزار می‌شود
تضمین امنیت آزمون رکن اصلی تحقق عدالت آموزشی است
آزمون تربیت معلم همزمان با کنکور سراسری ۱۴۰۵ برگزار می‌شود
آغاز توزیع کارت کنکور ۱۴۰۵ از امروز
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top