تاریخ انتشار: سه شنبه 1400/10/07 - 15:16
کد خبر: 419020

ناگفته هایی از اومیکرون و دلمیکرون

رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، در ارتباط با وضعیت سویه اومیکرون و همچنین دلمیکرون، توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از مهر؛ علیرضا ناجی، با اشاره به اینکه همچنان تحقیقات و شواهد درباره ویروس ترکیبی دلمیکرون تکمیل نشده است، گفت: این احتمال وجود دارد که سویه دلتا و امیکرون بتوانند ژن ها را با هم عوض کنند و واریانتی خطرناک تر از گونه های قبلی پدید آورند.

ناگفته هایی از اومیکرون و دلمیکرون

استاد تمام ویروس شناسی با تاکید بر اینکه کووید ۱۹ نتیجه عفونت های یک سویه جهش یافته است، اضافه کرد: این ویروس در موارد بسیار نادری می تواند به طور همزمان با ترکیب دوسویه مختلف ایجاد آلودگی کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه به ویژگی های سویه های امیکرون و دلتا اشاره کرد و گفت: دلمیکرون نتیجه ترکیب این دو سویه است.

وی با اشاره به این موضوع که اومیکرون با قدرت سرایت پذیری بالا، به واریانت غالب در اکثر مناطق جغرافیایی تبدیل شده توضیح داد: این واریانت یک فرم جهش یافته است که اولین بار در آفریقای جنوبی شناسایی شد.

ناجی با اشاره به اینکه اومیکرون با سرعتی بسیار زیاد در حال گسترش است، خاطرنشان کرد: گفته می شود علائم آن در حال حاضر خفیف تر از نوع دلتا است و مرگ و میر آن هم کمتر گزارش شده است.

وی ضمن مقایسه جهش کرونای دلتا با امیکرون ادامه داد: در حالی که گونه دلتا علامت های شدیدتری از بیماری را به همراه دارد ولی جهش اومیکرون قابلیت سرایت پذیری بسیار بالاتری دارد.

این استاد ویروس شناسی گفت: در واقع دلمیکرون ترکیبی از دلتا و امیکرون است، ملغمه ای از پروتئین اسپایک از دو واریانت بر سطح ویروس.

وی در پاسخ به این سوال که آیا دلمیکرون یک واریانت و یا نوعی چهش ویروسی است، گفت: خیر دلمیکرون یک واریانت جدید با جهش نیست بلکه ویروسی ترکیبی از پروتئین های دلتا و امیکرون است.

رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، درباره علائم ابتلا به دلمیکرون نیز اظهار کرد: علائم دلمیکرون مانند امیکرون و دلتاست، تب بالا، سرفه مداوم، از دست دادن حس چشایی و بویایی، آبریزش بینی، سردرد و گلو درد از علامت های اصلی ابتلا به دلمیکرون است.

وی ادامه داد: بر اساس اطلاعات منتشر شده بیشتر افرادیکه مبتلا به نقص سیستم ایمنی هستند می توانند دو گونه امیکرون و دلتا را همزمان در بدن خود جای دهند.

ناجی با اشاره به این موضوع که همچنان تحقیقات و شواهد درباره گونه جدید کرونا در دسترس نیست توضیح داد: این احتمال وجود دارد که دلتا و امیکرون بتوانند ژن ها را با هم عوض کنند و واریانتی ایجاد کنند که حتی کشنده‌تر است.

وی با اشاره به اینکه این رویدادها از نظر علمی رویدادهای نوترکیب نامیده می شوند خاطرنشان کرد: با مشاهده دلمیکرون، دل نگرانی هایی از ایجاد قریب الوقوع ویروس های نوترکیبی بین دو واریانت امیکرون و دلتا بیشتر شده که نتیجه آن هنوز نامشخص است.

ناجی در خاتمه تسریع در روند واکسیناسیون علیه کرونا و رعایت پروتکل های بهداشتی با هدف قطع زنجیره انتقال را خواستار شد و یادآوری کرد: اقدامات قاطع درخاموش کردن شعله چرخش کرونا در سراسر دنیا با وضع محدودیت های شدید و واکسیناسیون وسیع ضرورت دارد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
شنیده شدن صدای انفجارهای متعدد از نقاط مختلف جزیره قشم
توزیع ۵ هزار بسته معیشتی کمیته امداد تهران آغاز شد
واکنش چادرملو به حذف از آسیا
اقدام خصمانه لندن علیه سپاه بی‌پاسخ نمی‌ماند
تنها از راه دیپلماسی می توان مشکلات با ایران را حل کرد
شنیده شدن صدای سه انفجار در اربیل عراق
اعلام زمان فینال و رده بندی جام جهانی ۲۰۲۶
صدای چند انفجار در اهواز شنیده شد
تصاویر شهدای تیپ ۳۸۸ ایرانشهر که بامداد امروز به شهادت رسیدند
مسی و یاران سه‌شیرها را شکار کردند
راهنمای جامع خرید و تعمیر دوربین سونی؛ چرا شرکت اطمینان بهترین انتخاب شماست؟
علت لکه های قهوه ای فرش(+روش تمیز کردن)
افتتاح حساب بانکی بین المللی برای فریلنسرها و بدون اقامت
کدام مقالات بیشترین شانس چاپ را داشتند؟
شرکت های تولید کننده دستگاه تصفیه آب صنعتی
نحوه تمیز کردن لکه‌های قهوه‌ای مرموز روی فرش
بهترین برند جعبه ابزار چیست؟ مقایسه ۹ مارک برتر بازار ایران + راهنمای خرید
چرا خرید لپ تاپ استوک برای دانشجو می‌تواند انتخاب منطقی باشد؟
خرید و قیمت محصولات آریاکوپلینگ
بهترین ژل شستشوی صورت برای پوست خشک و حساس کدام است؟
نبرد غول‌های گیمینگ: لپ تاپ ایسوس، لنوو یا اچ پی؟ (راهنمای خرید ۱۴۰۵)
داوطلبان آزمون دستیاری فریب فروشندگان سؤال را نخورند
درخشش مرکز بین المللی زبان دانشگاه امیرکبیر در ارزیابی وزارت علوم
چگونه مدارس و دانشگاه‌های ایران به اهداف نظامی تبدیل شدند؟
معاون وزیر علوم از حذف واسطه‌ها در چرخه تغذیه دانشگاه‌ها خبر داد
دعوت از اعضای هیئت‌علمی برای مشارکت در «پویش خردورزی ملی برای ایران برخاسته»
داوطلبان آزمون دستیاری فریب فروشندگان سؤال را نخورند
آغاز فرآیند ثبت‌نام کاروان اربعین هیئت دانشجویی دانشگاه الزهرا (س)
درخشش مرکز بین المللی زبان دانشگاه امیرکبیر در ارزیابی وزارت علوم
پرداخت وام‌های دانشجویی در انتظار رفع مشکلات بانکی
تغییر زمان برگزاری ۳۸ آزمون دانشگاه شریف به دلیل قطع ناگهانی برق
امشب آخرین فرصت دریافت کارت آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
برگزاری آیین بزرگداشت رهبر شهید انقلاب در دانشگاه تهران
ثبت‌نام اسکان موکب‌های دانشجویی از ۲۲ تیرماه آغاز می‌شود
معرفی دانشگاه‌های برتر کشور از منظر شاخص سرانه برگزیدگی در بنیاد ملی نخبگان
تمدید مهلت دفاع از پایان‌نامه دانشجویان کارشناسی‌ارشد دانشگاه شریف
دانشگاه را آزاد کنید؛ دانشگاه محل آزاداندیشی است
بیش از ۴۲۰ هزار داوطلب آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵ کارت گرفتند
ثبت‌نام اسکان موکب‌های دانشجویی از ۲۲ تیرماه آغاز می‌شود
جزئیات طرح جدید تغذیه دانشجویی/ تهیه غذا از پلتفرم‌های آنلاین
نحوه بررسی مدارک داوطلبان سهمیه‌ای آزمون دستیاری
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top