تاریخ انتشار: یکشنبه 1400/12/15 - 10:57
کد خبر: 426160

استانداردهای دوگانه اروپا در مواجهه با پناهجویان

استانداردهای دوگانه اروپا در مواجهه با پناهجویان

روانه شدن مهاجران اوکراینی به سمت مرزهای اروپا بار دیگر استانداردهای دوگانه غرب در مواجهه با پناهجویان و مهاجران را آشکار کرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از میزان، در جریان «بحران پناهجویان» در سال ۲۰۱۵، اتحادیه اروپا خواستار بازداشت پناهجویان ورودی شد.

اکنون پس از اقدام نظامی روسیه در اوکراین، چنین نیست؛ دلایل این تفاوت به چالشی غیرقابل حل در توانایی اروپا برای پذیرش رژیم بین المللی حمایت از پناهندگان اشاره دارد.

به گزارش پایگاه «ریلیف وب»، مناقشه اوکراین یکی از بزرگترین و سریع‌ترین جنبش‌های پناهندگانی را که اروپا از پایان جنگ جهانی دوم شاهد بوده، آغاز کرده است؛ در حالی که اتحادیه اروپا این را بزرگ‌ترین بحران انسانی می‌داند که اروپا در «سال‌های بسیار زیاد» شاهد آن بوده است، مهم است به خاطر داشته باشیم که چندی پیش نبود که این قاره با چالش انسانی حیاتی دیگری به نام «بحران پناهجویان ۲۰۱۵» به دلیل بحران سوریه، مواجه شد؟

اما واکنش‌های کاملاً متفاوت - تا به امروز - که اروپا به این دو موقعیت داشته است، درس هشداردهنده‌ای برای کسانی است که امیدوار به اروپای «انسانی‌تر» و «سخاوتمندانه‌تر» هستند.

این تفاوت‌های رفتاری اتحادیه اروپا همچنین به توضیح این موضوع کمک می‌کند که چرا برخی از افرادی که از اوکراین فرار می‌کنند - به ویژه، اتباع آفریقا، آسیا و خاورمیانه - درمان و خدمات یکسان و سخاوتمندانه‌ای همچون شهروندان اوکراین دریافت نمی‌کنند.

از زمان آغاز درگیری در اوکراین بسیاری از کشورهای اروپایی علنا اعلام کرده‎اند که از پناهندگان اوکراینی استقبال می‌کنند؛ برخی از کشورها با تیم‌هایی داوطلب به همراه آب، غذا، پوشاک و دارو به استقبال پناهجویان اوکراینی آمده‎اند، برخی کشورهای اروپایی حتی به اوکراینی‌های بدون گذرنامه و یا سایر مدارک معتبر اجازه ورود به کشور خود را می‌دهند، سایر کشورهای اتحادیه اروپا، مانند ایرلند، لغو فوری شرایط ویزا برای افرادی که از اوکراین به این کشور می‎روند را اعلام کرده‎اند، در سراسر اروپا، حمل و نقل عمومی رایگان و ارتباطات تلفنی برای پناهندگان اوکراینی فراهم شده است.

اتحادیه اروپا پیشنهاد می‌کند که دستورالعمل حفاظت موقت را که در دهه ۱۹۹۰ برای مدیریت جنبش‌های پناهجویان در مقیاس گسترده در طول بحران بالکان ارائه شد، دوباره فعال کند؛ بر اساس این طرح، پناهندگان اوکراینی تا سه سال بدون نیاز به درخواست پناهندگی، با داشتن مجوز اقامت و دسترسی به آموزش، مسکن و بازار کار، حمایت موقت در کشورهای اتحادیه اروپا خواهند داشت.

اتحادیه اروپا همچنین پیشنهاد می‌کند که کنترل مرزی و شرایط ورود برای افرادی که از اوکراین فرار می‌کنند، ساده شود.

پناهندگان اوکراینی می‌توانند به مدت ۹۰ روز بدون ویزا در سراسر کشورهای اتحادیه اروپا سفر کنند، و بسیاری از آن‌ها از کشورهای همسایه برای پیوستن به خانواده و دوستان خود در سایر کشورهای اتحادیه اروپا نقل مکان کرده‎اند.

اما می‌دانیم که رژیم حمایت بین المللی از مهاجران و پناهنگان در اروپا، به خصوص در همان کشورهایی که اکنون پذیرای پناهندگان اوکراینی هستند، اینگونه عمل نمی‌کند.

گفتمان عمومی در لهستان، مجارستان، اسلواکی و رومانی اغلب با لفاظی‌های نژادپرستانه و بیگانه هراسانه در مورد پناهندگان و مهاجران، به ویژه پناهندگان از کشورهای خاورمیانه و آفریقا، آلوده است و آن‌ها سیاست‌های خصمانه‌ای مانند عقب نشینی از مرزها و اقدامات سختگیرانه بازداشت را اتخاذ کرده‎اند.

نمونه‌ای در این زمینه مجارستان است؛ این کشور از زمان «بحران پناهندگان» در سال ۲۰۱۵، از پذیرش پناهندگان کشورهای غیر اتحادیه اروپا امتناع کرده است.

مجارستان در واکنش تند خود به «بحران» ۲۰۱۵ تنها نبود؛ مرزبانان لهستانی در برخورد با این پناهندگان و مهاجران وحشیانه رفتار کردند، که بسیاری از آن‌ها توسط مرزبانان لهستانی آسیب دیدند.

هزاران نفر در جنگل‌های بین دو کشور لهستان و بلاروس در شرایط اسفناک و بدون غذا، سرپناه، پتو یا دارو سرگردان مانده‌ و دستکم ۱۹ مهاجر در سرمای زمستان جان خود را از دست دادند.

در واکنش به این وضعیت، لهستان سربازان خود را به مرز خود فرستاد، حصارهای سیم خاردار برپا کرد و ساخت دیواری به طول ۱۸۶ کیلومتر را برای جلوگیری از ورود پناهجویان از بلاروس آغاز کرد.

حتی قبل از درگیری بین لهستان و بلاروس، پناهندگان در لهستان با استقبال گرمی مواجه نشدند و به تعداد بسیار کمی از پناهجویان وضعیت پناهندگی اعطا شد؛ تعداد زیادی از پناهندگان و مهاجران بازداشت شدند.

با این تاریخچه در روزهای اخیر به عنوان پس‌زمینه، استانداردهای دوگانه و نژادپرستانه که در واکنش به پناهندگان اروپا نهفته است، آشکار شد.

اکنون هیچ تماسی از بروکسل برای بازداشت پناهجویان فراری از اوکراین تا ۱۸ ماه وجود ندارد؛ چرا؟ زیرا همانطور که «کریل پتکوف»، نخست وزیر بلغارستان اخیرا در مورد مردم اوکراین گفت «این‌ها پناهندگانی نیستند که ما به آن‌ها عادت کرده‎ایم... این افراد اروپایی هستند... این افراد باهوش هستند، آن‌ها افراد تحصیل کرده هستند؛ این موج پناهندگی نیست که ما به آن عادت کرده‌ایم، افرادی که از هویتشان مطمئن نبودیم، افرادی با گذشته نامشخص، که حتی می‌توانستند تروریست باشند.»

این استانداردهای دوگانه در واکنش به غیر اوکراینی‌هایی که از جنگ در اوکراین فرار می‌کنند، پرورش یافته است.

تعداد فزاینده‌ای از دانشجویان و مهاجران از آفریقا، خاورمیانه و آسیا وجود دارد که با رفتارهای نژادپرستانه، انسداد و خشونت در تلاش برای خروج از اوکراین مواجه شده‎اند؛ بسیاری از آن‌ها از سوار شدن به قطارها و اتوبوس‌ها در شهرهای اوکراین منع شده‎اند در حالی که اولویت با اتباع اوکراینی است.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
لیست نهایی جبهه انقلاب جهت مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی اعلام شد
وزارت بهداشت از مدیران خود خبر دارد؟/ چرا مسئولی برای اتفاقات یک مهمانی غیرقانونی پیام تسلیت صادر می‌کند؟
چراغ سبز عربستان به اسرائیل با بازداشت حامیان فلسطین
خلق یک جام با حذف استقلال و پرسپولیس!
پزشک سپاهان بیشتر از بازیکنان این تیم دوید!
واکنش عجیب خطیر بعد از شنیدن خبر برکناری‌اش
آمار شهدای غزه به ۳۴۵۹۶ هزار نفر افزایش یافت
آخرین جزئیات از تولید فیلم سلمان فارسی
جابجایی بیش از ۴۰ هزار تماشاگر فوتبال با مترو
۲۴کشته در اثر ریزش بزرگراه
دستگیری ۳ قاتل فراری در ۳ عملیات ضربتی
سرقت های سریالی قهرمان کشتی در تهران
بهترین تبلیغات برای لباس فروشی (روش‌های رایگان و زود بازده)
لیست فیلم‌هایی که کاش حافظه‌ام پاک میشد تا دوباره میدیدم!
اسکای دایوینگ، تجربه ای متفاوت و هیجان انگیز در دبی
راهنمای خرید لوازم اورجینال مزدا
شناسایی پیکر شهید دفاع مقدس پس از ۴۲ سال
آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی
تصاویر آخرالزمانی از ویرانه‌های منطقه امام‌زاده ابراهیم شفت +فیلم
دانشجویان دانشگاه منچستر انگلیس به پا خاستند +فیلم
تصاویر آخرالزمانی از ویرانه‌های آتش‌سوزی در ماسوله چوبی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top