تاریخ انتشار: چهارشنبه 1400/12/18 - 09:27
کد خبر: 426537

کاهش یک خطر وحشتناک با مصرف گوجه فرنگی

کاهش یک خطر وحشتناک با مصرف گوجه فرنگی

نتایج مطالعات محققان فنلاندی نشان داد که مصرف گوجه فرنگی خطر سکته مغزی را کاهش می دهد. یکی از آنتی اکسیدان های موجود در گوجه فرنگی به نام لیکوپن (رنگدانه قرمز) در بروز این اثر نقش دارد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از ایسکانیوز، نتایج مطالعات محققان فنلاندی نشان داد که مصرف گوجه فرنگی خطر سکته مغزی را کاهش می دهد. یکی از آنتی اکسیدان های موجود در گوجه فرنگی به نام لیکوپن (رنگدانه قرمز) در بروز این اثر نقش دارد.

بسیاری از مطالعات در گذشته نشان داده بودند که گوجه فرنگی دارای فواید بسیار زیادی برای سلامتی بدن است. در سال ۲۰۱۱ مرکز ملی تکنولوژی و ایمنی غذای امریکا اظهار داشت که مصرف گوجه فرنگی موجب محافظت در برابر سرطان، پوکی استخوان و بیماری های قلبی- عروقی می شود.

در تحقیقات اخیر مشخص شد که غلظت بالای لیکوپن در خون موجب ۵۵ درصد کاهش خطر سکته مغزی می شود. برای انجام این تحقیق ۱۰۳۱ مرد فنلاندی بین سنین ۴۶ تا ۶۵ سال انتخاب شدند. غلظت لیکوپن خون آنها در ابتدای مطالعه و سپس به طور دوره ای در طی ۱۲ سال مورد بررسی قرار گرفت.

در طی این دوره ۱۲ ساله ۶۷ مورد سکته مغزی به ثبت رسید. در میان ۲۵۸ مرد با سطح لیکوپن پایین در خون، ۲۵ نفر به سکته دچار شدند در حالی که در بین ۲۵۹ مرد با غلظت بالای لیکوپن در خون، ۱۱ نفر مبتلا به سکته شدند.

همچنین مشخص شد در مردانی که بالاترین غلظت لیکوپن را داشتند، خطر سکته ۵۹ درصد کمتر از سایر افراد بود. این محققان معتقدند که رژیم غذایی سرشار از میوه ها و سبزیجات (بیش از ۵ واحد میوه و سبزی در روز) خطر سکته را کاهش می دهد.

لیکوپن چیست؟

لیکوپن یک رنگدانه کاروتنوئیدی قرمز است که به فراوانی در گوجه فرنگی یافت می شود. این رنگدانه در برخی میوه ها مانند هندوانه، گریپ فروت صورتی، پاپایا و زردآلو نیز وجود دارد.

لیکوپن یک آنتی اکسیدان است که در سلامت قلب و پیشگیری از سرطان موثر می باشد.

در سال ۲۰۱۱ محققان دانشگاه ایلی نویز در شیکاگو اظهار داشتند که لیکوپن در پیشگیری از سرطان پروستات نقش موثری ایفا می کند. همچنین محققان ژاپنی به این نتیجه رسیدند که گوجه فرنگی حاوی ماده ای است که از بروز بیماری های عروقی جلوگیری می کند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
سفر به سلامت پرزیدنت!
«پنجره ۵۰ روزه» فرصت ایران برای پایان جنگ / ایران معطل تفاهم نماند
استیضاح «احمد میدری» هم به نفع مردم است هم به نفع خود او!
بن راشد فوت کرد
جدیدترین ادعای ضدایرانی وزیر خزانه‌داری آمریکا
آغاز طرح ترافیکی بازگشایی مدارس از یک هفته قبل از مهر
سرپرست دانشگاه ملی مهارت منصوب شد
موج بارش‌های پاییزی از روز پنجشنبه وارد کشور می‌شود
رژیم سعودی مرتکب جنایات جنگی شده است
توزیع رایگان شیر و تغذیه در مدارس دولتی ابلاغ شد
چرا قطع استقراض دولت موتور نقدینگی را خاموش نکرد؟
رسانه‌های آمریکایی از دولت ترامپ شکایت کردند
۳ روز عزای عمومی و تعطیلی چهارشنبه قم برای تشییع آیت‌الله شبیری زنجانی
کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
روایت زندگی آیت‌الله شبیری زنجانی
خضریان: کشتی‌های جنگی آمریکا جایی برای پهلوگیری در منطقه ندارند
قیمت تاریخی گازوئیل در آمریکا
گزارش_تصویری |  جلسه‌ی شورای عمومی انتخابات اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل 
 فیلم | آقای پزشکیان گاهی با اظهاراتش چنان روی کاهش قیمت نفت اثر می‌گذارد که تزریق ۴۰۰ میلیون بشکه ذخایر راهبردی آمریکا این کار را نمی‌کند!
 فیلم | شعرخوانی: چگونه صبر باید کرد بر این غصه سنگین...
حضور سیمایی صراف در ریاض؛ چرا و برای چه؟
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top