تاریخ انتشار: یکشنبه 1401/01/28 - 02:56
کد خبر: 429936

کمبود این ویتامین‌ها باعث بی‌خوابی می‌شود

 کمبود این ویتامین‌ها باعث بی‌خوابی می‌شود

خواب ناکافی در بلندمدت غیر از خستگی مزمن همچنین با بروز طیف گسترده‌ای از مشکلات جسمی مانند بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت و اختلالات سلامت روان مرتبط است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، مطالعه‌ای که به تازگی روی ۲۰۰۰ شرکت‌کننده بزرگسال در انگلیس انجام شده نشان داده است که عواملی چون اضطراب، نگرانی مالی و ناتوانی در تنظیم دمای مناسب برای اتاق خواب، از مهم‌ترین دلایل بی‌خوابی شبانه هستند.

این مطالعه همچنین نشان داده است که ۳۸ درصد از بزرگسالان نیز به دلیل تشک نامناسب دچار بی‌خوابی می‌شوند و همچنین ۳۶ درصد دیگر به دلیل خروپف دیگران اغلب برای خوابیدن مشکل دارند.

از سوی دیگر اختلالات محیطی مثل سر و صدای رفت و آمد اتومبیل‌ و آلودگی نوری که از پنجره اتاق خواب به داخل می‌آید، نیز ممکن است خواب را مختل کند.

از دلایل دیگری که برای بدخوابی شبانه می‌توان برشمرد شامل ناخوشی یا مصرف نوشیدنی‌های حاوی کافئین در طول روز است.

بنابر اعلام "بنیاد خوابِ" انگلیس، بیشتر بزرگسالان به هفت تا ۹ ساعت خواب شبانه نیاز دارند و این در حالیست که کودکان و نوجوانان خواب بیشتری لازم دارند. خواب کمتر از حد لازم، به "محرومیت از خواب" (sleep deprivation) منجر می‌شود. همچنین کمبود مزمن خواب به محرومیت مداوم خواب و نیز کیفیت پایین خواب برمی‌گردد که معمولا به دلیل اختلالات جسمی رخ می‌دهد.

نداشتن خواب کافی در کوتاه‌مدت به کاهش زمان تفکر و واکنش، کاهش دامنه توجه و تمرکز، ضعف حافظه، تحریک‌پذیری و کمبود انرژی می‌انجامد. اما اگر فردی نتواند مدت طولانی‌تر و پایدارتری به خواب کافی دست یابد، ممکن است خطرهای چشمگیری برای سلامت جسمی و روحی‌اش پدید آید.

کارشناسان در این مطالعه می‌گویند: راه‌هایی برای بهبود کیفیت خواب شبانه وجود دارد اما به نظر می‌رسد که افراد با شماری از عادت‌های روزمره و دست‌وپاگیرشان در طول روز، از انجام این روش‌های مفید بازمانده‌اند.

وی افزود: تعجبی ندارد که داشتن یک تشک یا بالش بی‌کیفیت و نیز عوامل احساسی و فیزیکی داخل و اطراف خانه، عامل ایجاد الگوی خواب ناخوشایند هستند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
امیرسام نارکی
1401/01/28 - 08:04

از تنها چیزی که در خبرتان به آن اشاره نکرده اید بحث نقش ویتامین در بی خوابی است در حالی که عنوان خبرتان نقش ویتامین ها در بی خوابی است، لطفاً به مخاطب احترام بگذارید
معرفی کسب و کارها
گاهی برای باران ضجه لازم نیست / عدل دستگاه قضا کافی است
دو رتبه تک‌رقمی دیگر به کارنامه کنکوری مازندران اضافه شد
واکنش وزارت بهداشت به وقوع طاعون در روسیه
۳ گروه مسلح در عراق سلاح‌های خود را تحویل داده‌اند
مراقب کلاهبرداری‌های اینترنتی در انتخاب رشته باشید
«کامپیوتر شریف» انتخاب اول برترین رتبه های ریاضی کنکور ۱۴۰۵
از تقدیم موفقیت به رهبری تا تماس دفتر ایشان با رتبه هفتم کنکور انسانی
چه مشکلات و مسائلی بر سر راه تحقق سیاست‌های کلی جمعیت است؟
نشر دانشگاه صنعتی امیرکبیر صاحب دستورالعمل اخلاق حرفه‌ای نشر کتاب شد
امضای ترامپ، پای حکم تیرباران یک نظامی آمریکایی
بهینه‌سازی سنوات دوره‌های تحصیلی در دستور کار وزارت علوم
دفترچه انتخاب رشته آزمون دستیاری دندانپزشکی سال ۱۴۰۵ منتشر شد
وقوع رگبار و وزش باد شدید در راه تهران
سه‌قلوی صومعه‌سرایی در جمع رتبه‌های برتر کنکور تجربی
هدف قرار گرفتن یک نفتکش در تنگه هرمز
ادعای سنتکام در ارتباط با سقوط بالگرد آمریکایی در دریای سرخ
پاک‌نژاد مشاور رئیس جمهور شد
رایزنی وزیر کشور ایران با امیر قطر در دوحه
فروش نفت با جدیت در حال پیگیری است
۹۵ درصد حواشی تغییرات مدیریتی کذب است
بی‌توجهی به حجاب در دانشگاه‌ها زیبنده جامعه اسلامی نیست
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top