تاریخ انتشار: پنجشنبه 1401/03/12 - 10:21
کد خبر: 434289

چراغ سبز ریاض به افزایش تولید نفت

برخی منابع از آمادگی ریاض برای افزایش تولید نفت خود در صورتی که تولید نفت روسیه به علت تحریمهای ناشی از جنگ اوکراین کاهش پیدا کند، خبر دادند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از مهر، فایننشال تایمز به نقل از برخی از منابع از آمادگی سعودی برای روانه کردن نفت به بازار در صورتی که تولید نفت روسیه به سبب تحریم کاهش پیدا کند، خبر داد.

همزمان بلومبرگ گزارش داد: پس از آمادگی عربستان برای تزریق نفت به بازار در صورت کاهش نفت تولیدی روسیه به سبب تحریم های ناشی از جنگ اوکراین، قیمت هر بشکه نفت به زیر ۱۱۳ دلار دلار رسید.

لازم به ذکر است که مواضع اعلامی عربستان در ابتدا بی طرفی در جنگ اوکراین بوده اما مقاومتی که ریاض در قبال درخواست دولت بایدن برای افزایش تولید نفت نشان می داد در عمل به نفع روسیه بود چرا که به استفاده این کشور از اهرم انرژی در قبال دولت های غربی کمک می کرد و قدرت چانه زنی آن را افزایش می داد اما طی چند ماه گذشته بعد از جنگ اوکراین نشانه هایی در روابط امریکا و عربستان مشاهده می شود که از آب شدن یخ های روابط میان دولت بایدن و محمد بن سلمان و از سرگیری همکاری دو طرف در مسائل منطقه ای حکایت دارد که در نهایت می تواند همکاری دو طرف را در جنگ اوکراین هم به همراه داشته باشد.

به نظر می رسد این تحولات حاصل سفرمحرمانه اخیرا ویلیام برنز رئیس سیا به ریاض بود. درواقع دولت بایدن امتیازاتی به طرف سعودی داد تا بلکه بتواند رضایت و موافقت آن را برای خارج کردن عربستان از بی طرفی در جنگ اوکراین و همراه کردن آن با اعمال تحریم های فراگیرغرب علیه روسیه از طریق افزایش سقف تولید نفت بدست آورد و عربستان چراغ سبز لازم را برای تامین درخواست امریکا نشان داده است.

اگر چنانچه عربستان تسلیم فشارهای دولت بایدن برای افزایش سقف تولید و عبور از سهمیه ها شود رقابت های درونی در میان اوپک و غیر اوپک از سرگرفته خواهد شد و با افزایش تولید، بهای نفت دوباره در مدار سیر نزولی قرار خواهد گرفت؛ بخصوص آنکه بعد از جنگ اوکراین امیدهای ایجاد شده برای رشد اقتصادی جهان در دوره پسا کرونا ضعیف شده است و آمارهای منتشره از کاهش رشد اقتصادی دولت ها حکایت دارد که نیاز به مصرف نفت را نیز کاهش می دهد.

در واقع بهای نفت بعد از آن رو به افزایش گذاشت که اوپک پلاس با مشارکت تولیدکنندگان اوپک و غیراوپک و در راس آن با رهبری و محوریت عربستان و روسیه به عنوان دو کشور بزرگ تولید کننده نفت شکل گرفت و اکنون دولت بایدن با درخواست از عربستان برای افزایش سقف تولید نفت، بقای اوپک پلاس را هدف قرار داده است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
حادثه برای بالگرد حامل رئیس جمهور +جزئیات
اخبار تکمیلی از وقوع سانحه برای بالگرد رئیس‌جمهور در آذربایجان شرقی
لحظه دستگیری دو گروگان‌گیر در زاهدان +فیلم
ملک سلمان دچار «حرارت بالا» شده است
یک کودتا در نیروهای مسلح خنثی شد
دستگیری فرد مرتبط با شبکه‌های معاند از سوی نهادهای اطلاعاتی
فروش سریع تمام بلیت‌های استقلال و نساجی!
انتقاد تند مقام عالی قضائی از تعطیلی شنبه‌ها
روز سیاه بورس در پایان معاملات؛ شاخص کل چقدر ریخت؟
اعلام رسمی جدایی سامان قدوس از برنتفورد
حضور ناو بالستیک‌زن سپاه در نزدیکی محل استقرار نیروهای آمریکایی + جزئیات
واکنش تند به اظهارات اخیر بنی گانتز
بانک مرکزی فهرست کالاهای دریافت کننده ارز را منتشر کرد
صدور احکام سنگین برای تتلو + جزئیات
حماس اسرائیل را شکست داد
واکنش تاج به ادعای دست داشتن مدیران فدراسیون در فساد فوتبال +فیلم
رشوه اینبار در بسکتبال +جزئیات
عملیات زمینی تمام عیار در رفح ؛ آلمان هشدار داد
آقای گل رسما به استقلال برگشت
رئیسی: ارتباط ما با «جمهوری آذربایجان» فراتر از رابطۀ همسایگی است +فیلم
علی‌اف: امروز دنیا شاهد دوستیِ ایران و جمهوری آذربایجان است! +فیلم
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top