به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ سید محمد آقامیری عضو شورای شهر تهران در حاشیه شصت و هشتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در جمع خبرنگاران با اشاره به فرونشست در تهران اظهار کرد: بیش از یک دهه است که تهران با این مسئله درگیر است و دشت ورامین از سمت کرج و جنوب و جنوب غربی با این مسئله درگیر هستند.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه فرونشست به مرور در حال نزدیک شدن به شهر تهران است، خاطرنشان کرد: هنوز اقدام عملی در این خصوص انجام نشده است چون مأموریت مشخصی برای سازمانها و نهادهای درگیر با این موضوع وجود نداشته است.
وی با بیان اینکه شورا از تمام سازمانها و ارگانها دعوت کرده و آمار و ارقامی را مطرح کردهاند اما اقدام عملی برای این موضوع انجام نشده است، تصریح کرد: شورای شهر از سال قبل جلساتی را به صورت مستمر برگزار کرده تا سهم هر سازمان و نهاد را در بحث فرونشست مشخص کنیم و بر اساس این سهم، شرح وظایف مشخص شود.
آقامیری همچنین خاطرنشان کرد: سه یا چهار کارگروه تحت نظر کمیته علمی فرونشستها تشکیل خواهد شد و این شرح وظایف به عنوان لایحه از شورای عالی استانها به مجلس شورای اسلامی ارائه خواهد شد تا مصوب شود و با ردیف بودجه مشخص، گزارش عملکرد دستگاههای مؤثر در این زمینه باید هر سه ماه یک بار ارائه شود.
وی با بیان اینکه این موضوع تنها به تهران معطوف نیست و استانهای دیگر نیز با فرونشست درگیر هستند، یادآور شد: جنوب و جنوب غرب تهران شامل مناطق ۱۷،۱۸ و ۱۹ درگیر هستند که در حال نفوذ به سمت تهران و مرکز شهر است و شکافهایی در حسن آباد ایجاد شده است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با تأکید بر اینکه باید بازچرخانی آب در سیستم حوزه شهری ایجاد شود تا آبخوانها را فعال نگه داریم، گفت: سالیانه حدود ۴۸ سانتی متر عمق آب زیرزمینی کاهش پیدا میکند که مشکل فرونشست ایجاد خواهد کرد.
وی با اعلام اینکه در شمال تهران چون جنس خاک، درشت دانه است احتمال کمتری برای فرونشست وجود دارد، اظهار کرد: با این وجود احتمال هست که اگر فرونشست به شهر تهران نفوذ کند شمال تهران نیز درگیر شود کما اینکه در منطقه آبشناسان نیز شاهد فرونشست بودهایم.
آقامیری تأکید کرد: مقابله با فرونشست باید اقدام ملی باشد و وقتی مصوبه مجلس داشته باشد حتی اگر دولتها تغییر کنند نمیتوانند خللی ایجاد کنند. ۱۰ تا ۱۵ سال زمان نیاز دارد و در یک یا دو سال نمیتوان اقدام خاصی انجام داد.