تاریخ انتشار: پنجشنبه 1401/08/12 - 11:48
کد خبر: 449201

محمد محسن راحمی؛

کشته شو ولی نکش بازدارنده نیست!

کشته شو ولی نکش بازدارنده نیست!

سیستم سر سوزنی بازدارندگی برای معاندت با خود به وجود نیاورده است. نیروی امنیتی وسط میدان پشتش خالی است. به قول آقای محمدی کلافه است! کلافگی از بی تدبیری در اقدام است نه بخاطر منع از سرکوب! کلافه از بی تصمیمی است! از اینکه تا کی باید خون گردن همکارش را ببیند و اقدامی نکند؟

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ یادداشت از محمد محسن راحمی*/// یادداشت توئیتری آقای مهدی محمدی، مشاور امور استراتژیک ریاست مجلس، چیزی بیش از باز کردن پای ام المصائب سیاست خارجی یعنی «صبر استراتژیک» به سیاست داخلی آن هم بعد از یک ماه «آشوب اجباری مستمر» نبود. اگر این یادداشت، چکیده نگرش کلی حاکمیت به مقابله با این جریان باشد (که به نظر برای بخشی از حاکمیت از ابتدای آشوب اینگونه بوده است) خدا به ایران رحم کند.

گویی ضربه به گیجگاه مدیریت کشور زده اند که پس از گذشت پنجاه روز هنوزبه هوشیاری نرسیده است. البته «تحلیل های اشتباهی» هم در «اختلال سیستم محاسباتی» تصمیم گیران بی تاثیر نبوده است؟ مشاور استراتژیک رئیس مجلس دشمن را بخاطر استفاده گسترده از کارت هایش نکوهش می کند! انگار نه انگار که کارت، ابزاری برای بازی است و دسترسی ها، «سرمایه»ها و «شبکه»ها برای خودشان ایجاد نمی شوند که «خرج» شدنشان از طرف دشمن، دلسوزی مسئول جمهوری اسلامی را بطلبد! لابد فردا یک مشاور از اسراییل یادداشتی می نویسد و می گوید: دارندگی و برازندگی! داریم و استفاده می کنیم. دوباره می سازیم و باز هم...»

«اقدام» مساوی با «سرکوب» نیست!

بر خلاف آنچه در یادداشت آقای محمدی آمده «اقدام» مساوی با «سرکوب» نیست. برخورد متناسب، خرابکاری، ترور، حمله محدود، اعلان جنگ، تصویب قانون، تصریح خطوط قرمز داخلی و خارجی، فراخوان به متحدین، ارعاب و... همه ابزارند، همه اقدامند. کاربست این ابزارها جسارت می طلبد، واقع بینی می خواهد، تکاپوی جدی نیاز دارد. اما خب چه کاریست؟ به سربازانمان می گوییم «کشته شوید و نکشید»!

«کشته شو ولی نکش» معادله ی بازدارنده ای نیست. سیستم سر سوزنی بازدارندگی برای معاندت با خود به وجود نیاورده است. نیروی امنیتی وسط میدان پشتش خالی است. به قول آقای محمدی کلافه است! کلافگی از بی تدبیری در اقدام است نه بخاطر منع از سرکوب! کلافه از بی تصمیمی است! از اینکه تا کی باید خون گردن همکارش را ببیند و اقدامی نکند؟

انفعال، نیازی به صورت بندی توجیهی ندارد

مسئولان، ذیل واژه صبر، بلااستفاده کردن کارت های امنیتی خود در برابر طراحی چندوجهی طرف مقابل را مبتکرانه و عاقلانه جلوه می دهند. در حالی که «انفعال» نیازی به صورت بندی توجیهی ندارد. «کشته شوید» بی عملی است. بی عملی هم نیازی به تئوریزه کردن ندارد. کسی هم ممنون شما نخواهد شد. اما اگر روزی خواستید به دستگاه های امنیتی مشورت بدهید که «بروید و سر یکی دو تا از خوانندگان رپ آنور آبی (مثلا همین فدایی) را زیر آب کنید و پیچ و مهره های این کمپین رسانه ای را شل کنید. این البته درخور تقدیر است. پنجاه روز می گذرد و جمیع مدیران و مشاوران ما نتوانسته اند به پروتکلی برای مقابله با سلبریتی ها برسند. اصلا مهم نیست که چگونه با واژه گزینیهای به ظاهر زیبا، متن های تحلیلی جذاب بنویسید و آرایش سرتاپا خطای دستگاه های مسئول کشور را زیبایی شناسی کنید. وقتی الناز شاکردوست هم بتواند با یک استوری برای شما مشکل ساز شود یعنی اینکه تا الان افتضاح به بار آورده اید.

آتش زدن هم لباسش را ببیند و دم فرو بندد چون استراتژی مشاورین فعلا این است که «کشته شو ولی نکش»! اتفاقا مشکل کمتر از حیث «تکنیکی و تاکتیکی» است و بیشتر کلان و راهبردی است! اگر هم تصاویر غیرقابل توجیهی از نیروی کف میدان وایرال میشود بخاطر کلافگی و عصبانیت از همان بی تدبیری و استراتژی مشاورین بی خبر از وسط میدان است تا ضعف تکنیکی و تاکتیکی!

کدام سرکوب؟ چند شبه دانشجو اخراج شد؟ جواز کسب چند نفر باطل شد؟ کدام ورزشکار محروم شد؟ قواعد بازی را آنقدر مفتضحانه بر خود تحمیل کرده ایم که باید غصه حفظ جان علی کریمی را هم داشته باشیم که مبادا موساد کشته سازی کند.

عملکردها نه با نهج البلاغه قابلیت توجیه دارد نه با لویاتان!

در آن سوی میدان ورزشکاری که دار و ندار آن در ید جمهوری اسلامی است ثانیه ای برای عداوت تردید نمی کند. در همین وانفسا رئیس قوه قضاییه درخواست گفت وگو می کند! واقعا نمی فهمید؟ میانگین عملکرد دستگاه های مسئول در این آشوب از نمره پنج و شش فراتر نمی رود و این ضعف در راهبرد است نه تاکتیک! عملکردها در این آشوب نه با نهج البلاغه قابلیت توجیه دارد نه با لویاتان! مدیران کنترل این آشوب به هیچ دینی به بهشت نمی روند انگار.

مسئولان کشور بدنه اجتماعی انقلاب را ابزار چانه زنی خود کرده اند. از یک طرف آنها را گوشت دم تیغ می کنند و از طرف دیگر برنامه اجتماعی» (!) را احتمالا بنا به سفارش کسانی که فرزندان انقلابی مردم را کف خیابان ذبح می کنند، تهیه و ابلاغ می کند. جمعیت انقلابی کشور هم لابد باید سمعا و طاعتا بگوید و متشکر باشد که مرغ عزا و عروسی آقایان است. اصلا هم مهم نیست که ریخت جامعه پس از «برنامه اجتماعی»(!) چقدر مطلوب این بدنه است. این ولنگاری و بی حجابی را می پسندد یا نه. این بدنه فقط باید حمایت کند نه مطالبه . مطالبه مال کسی است که هر چه بیشتر غیرمدنی تر یا حتی سفاک تر باشد.

آنوقت می آییم و ایستادگی در مقابل هتک اعتقادات مردم را هم به اجتماع واگذار می کنیم. مردم یکدیگر را در رعایت اخلاق کنترل خواهند کرد ان شاءلله. همانطور که «نگاه سنگین مردم حمله کنندگان به خودروی آقای محمدی را کنترل کردند! من قصد رد کردن این فرض که مردم یکدیگر را کنترل می کنند یا نمی کنند ندارم. صحبت این است که با این میزان خودبسندگی اجتماعی اساسا به وجود لشکر مسئولین در ساختار دولت چه نیاز است؟ به دولت چه نیاز است؟ اساسا اگر قرار است هیچ اعمال ارادهی اسلامی در کار نباشد، وجود روحانیت در مصدر حکومت بلاو نمی نماید؟ می خواهم به سوال کلیشه ای اپوزیسیون برگردم: اصلا چرا باید حکومت دست آخوندها باشد؟

پس لازم نیست برگ های برنده دشمن را بشماریم. بلکه باید به دست خالی خود بنگریم. لااقل الان می توانم حدس بزنم چرا دشمن اینگونه برگ های خود را پشت سر هم خرج می کند. وزیر کشورمان را دیده! دبیر شعام را دیده رئیس قوه قضائیه مان را دیده! مشاورانمان را دیده! این بی میلی مفرط به اعمال اراده حاکمیتی برای بازگرداندن زندگی عادی به جامعه را دیده و حریص شده است! بدنه اجتماعی انقلابی مرغ عزا و عروسی نیست!

می شود بین مسئولان کشور و بدنه آشوب یک شباهت عجیب دید.هر دو، جمعیتی که قادر به پا کردن محدوده میدان انقلاب نیست را می بیند و آن را با نام «مردم» خطاب می کنند اما جمعیتی از که از میدان امام حسین(ع) تا بعد از میدان انقلاب را گرفته، در نظر اینان گویی اساسا وجود ندارد. اپوزوسیون می گوید مردم با مایند؛ مسئولان هم می گویند مردم نیاز به اصلاحات نوین اجتماعی دارند. بدنه انقلابی هاج و واج می ماند که دقیقا جز گوشت قربانی دیگر کجا محلی از اعراب دارد مسئولان اخیرا به این بدنه گفته اند: «بهتر است شما کشته شوید، ولی کسی را نکشید.»

با منطق شما فقط انسانهای خوب مجازات می شوند!

چیزی که مسئولان جمهوری اسلامی هیچگاه نفهمیدند این بود که اقدام نظامی و امنیتی، آورده ی فرهنگی هم دارد و اگر تذکر داده می شود که «کار فرهنگی در جای خودش، کار قضائی و امنیتی هم در جای خودش» حتماً حکمتی در آن هست. طبیعی است که بی پاسخ گذاشتن ترورهای دشمن در سالهای قبل، رخوت ایدئولوژیک به بار می آورد. بدنه اجتماعی شما بیش از هر کالای دیگری، نیازمند کالای عزت است. شما مبتنی بر همین «تحلیل های آسان»، با پاسخ نامتناسب به ترور سردار سلیمانی، عزتمندی میلیون ها انسان را مخدوش می کنید و از توان پیشروترین نیروی اجتماعی خود می کاهید. طی سه سال گذشته دستگاه های مسئول هر بار تقاضای عزت را بر سر بدنه انقلابی کشور هوار کرده است. اینک در یک آوردگاه جدید، با تحلیل نادرست در حال بی عزت کردن این بدنه در کوچه و خیابان و اداره و دانشگاه هستند؛ آنهم پیش روی همان بدنهی ضدانقلابی که در هتک اعتقادات این مردم حد ندارد. تمنای عزت پیشکش، جان جوانان این بدنه را بر چه منطقی به فروش گذاشتید که گفتید «کشته شو ولی نکش»؟

کارخانه داران انگلیسی در انقلاب صنعتی با نیروی انسانی خود اینگونه برخورد کرده اند که شما می کنید؟ بدنه اجتماعی انقلاب و نیروی بسیج همین امروز اصلی ترین مانع پیش روی نیروهای مخرب اجتماع و پیش برنده آرمانهای انقلاب است. اینکه روان آنها را می خورید و جسمشان را به دندان کفتارها میسپارید یعنی در حال تقویت چرخه خشونت افزایشی هستید. در این طرح، فقط انسانهای خوب مجازات می شوند! چرخه خشونت با شدت بیشتر و پرشتاب تر ادامه می یابد و جز «استمرار اختیاری آشوب» نتیجه ای عاید ایران نخواهد شد! به قول شهید حسن باقری: «باید به خود جرأت داد که این گونه جنگیدن به درد نمی خورد.» جرأت داشته باشید. ذهن خود را سرد و قلبتان را گرم نگه دارید، نه برعکس.

*فعال سیاسی

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
1401/08/12 - 13:28

دمت گرم حرف دلمون رو زدی
معرفی کسب و کارها
به جای مردم‌رانی، مردم‌داری کنید
رئیس دانشگاه شهید بهشتی مردم را دعوت کرد در تشییع رهبر شهید شرکت کنند
پیروزی حقوقی استاد حامی فلسطین در دانشگاه کالیفرنیا
دانشمندی که دو بار آماج ترور قرار گرفت
ادای احترام شخصیت‌های جهان به پیکر آقای شهید ایران
بیانیه جبهه پایداری انقلاب اسلامی جهت دعوت مردم برای شرکت در آیین بدرقه قائد عظیم‌الشأن، حضرت آیت‌الله‌العظمی امام خامنه‌ای قدس الله نفسه الزکیه
حمایت قاطع جمعی از نمایندگان مجلس از بیانیه ده‌ماده‌ای راهبردی جمعی از اعضای مجلس خبرگان رهبری
سفر لاکچری ۴۰ میلیاردی به کره جنوبی برای ثبت قلعه الموت
تهران؛ تکرار یک حماسه تاریخی / ایران در قاب میلیونی
تفاهم نامه همکاری بین بنیاد شهید رییسی و دانشگاه امام حسین
بازگشت دراماتیک بلژیک به جام/ جادوی شیاطین سرخ مقابل سنگال تکمیل شد
اطلاعیه آستان قدس رضوی ویژه مراسم بدرقه رهبر شهید
چین خواستار لغو هرچه زودتر تحریم‌ها علیه ایران شد
میزبانی دانشگاه خواجه نصیر از میهمانان مراسم تشییع رهبر شهید
رایزنی امیر قطر با ویتکاف و کوشنر درباره مذاکرات ایران و آمریکا
کادر فنی نباید روی ۳ امتیاز حساب می‌کرد/ بازیکنان با وجودشان جنگیدند
پایان همکاری پرسپولیس با اوسمار/ اسکوچیچ در یک قدمی نیمکت سرخپوشان
آماده‌باش دانشگاه فرهنگیان در مراسم تشییع رهبر شهید
آماده‌باش آتش‌نشانی تهران در مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب
اذعان وال‌استریت‌ ژورنال به دست برتر ایران در مذاکره با آمریکا
اذعان وال‌استریت‌ ژورنال به دست برتر ایران در مذاکره با آمریکا
سه شرط معافیت دانشجویان داروسازی از آزمون پایان دوره اعلام شد
دانش‌آموزان چه معلمی را حرفه‌ای می‌دانند؟
آیا اعتماد عمومی به علم کاهش یافته است؟
اجلاس معاونان آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌های کشور در اردبیل به کار خود پایان داد
امکان اسکان دانشجویان غیربومی دانشگاه شهید بهشتی در خوابگاه‌ها
دانشگاه محقق اردبیلی مسیر توسعه را با جدیت طی می‌کند
دعوت اندیشکده جهاددانشگاهی برای تدوین مدل بومی انسجام اجتماعی
مشارکت ۶۹ دانشگاه علوم پزشکی در مراسم تشییع رهبر شهید
مرحله کتبی آزمون پذیرش فلوشیپ پزشکی برگزار شد/ تغییر زمان مرحله شفاهی
هم‌افزایی وزارت علوم و دانشگاه‌های تهران جهت برگزاری تشییع رهبر شهید
مستندسازی مراسم رهبر شهید از سوی دانشجویان/ اسکان ۳ هزار زائر در دانشگاه
تشکیل مثلث صنعت، دانشگاه و نظام بانکی، کلید عبور از چالش‌های اقتصادی خراسان رضوی
اعلام زمان آغاز نقل و انتقال و میهمانی دانشگاه آزاد
مدیران باید با درک شرایط جنگی، از جریان علمی و نخبگانی کشور صیانت کنند
روند کاهشی تشکیل خانواده و ازدواج در میان دانشجویان طی سال های اخیر
معاون آموزشی وزیر علوم:دانشگاه باید کانون وحدت و بازسازی اجتماعی در جامعه باشد
فراخوان بسیج دانشجویی البرز برای حضور دانشگاهیان در کاروان پیاده‌روی مؤذن‌قیام
تحلیل ۳۱۰ مقاله علمی درباره منظومه فکری رهبر شهید انقلاب در پایگاه SID
محدودیت تردد در دانشگاه شریف همزمان با برگزاری آزمون کارشناسی‌ارشد
حضور ۷۶ دانشگاه از ایران در رتبه‌بندی جهانی ISC ۲۰۲۵؛ بهترین دانشگاه کشورهای اسلامی کجاست؟
معاون آموزشی جهاددانشگاهی: پژوهشکده توسعه‌وبرنامه‌ریزی باید به نهادی مسئله‌محور تبدیل شود
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top