تاریخ انتشار: دوشنبه 1401/09/14 - 12:30
کد خبر: 452828

عضو آکادمی علوم جهان شد رئیس سابق دانشگاه صنعتی شریف

عضو آکادمی علوم جهان شد رئیس سابق دانشگاه صنعتی شریف

دکتر «محمود فتوحی فیروزآباد» عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف و پژوهشگر برجسته به‌عنوان عضو آکادمی علوم جهان ( تواس TWAS) انتخاب شد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»  به نقل از دانشگاه شریف، فرهنگستان علوم جهان (تواس) در نشست عمومی اخیر ۵۰ عضو جدید خود را معرفی کرد که در میان آنها نام دکتر فتوحی نیز ثبت شده است.

محمود فتوحی فیروزآباد استاد مهندسی برق و رییس پیشین دانشگاه صنعتی شریف در شاخه علوم مهندسی، تازه‌ترین عضو ایرانی فرهنگستان علوم جهان (TWAS) وابسته به سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد(یونسکو) است.

پیش از این تنها ۱۹ نفر از ایران به عضویت این نهاد علمی جهانی انتخاب شده بودند که شامل چهار نفر در شاخه علوم پزشکی، یک نفر در علوم مهندسی، ۲ نفر در علوم کشاورزی، پنج نفر در شیمی، ۲ نفر در زیست شناسی، چهار نفر در فیزیک و یک نفر دیگر در علوم ریاضی بوده است.

فتوحی فیروزآباد علاوه بر ریاست دانشگاه صنعتی شریف، عضویت برجسته (فلو) انجمن جهانی مهندسین برق و الکترونیک (IEEE Fellow)، کسب جایزه پژوهشگر برجسته کشور در علوم مهندسی کشور در سال ۱۳۹۱، کسب جایزه علمی علامه طباطبایی بنیاد ملی نخبگان در سال ۱۳۹۲، پژوهشگر و محقق برجسته صنعت برق ایران در سال ۱۳۹۳، برنده جایزه سال ۲۰۱۶ انجمن بین‌المللی PMPAS، کسب مدال طلای سازمان جهانی مالکیت فکری (WIPO)، استاد نمونه کشوری در سال ۱۴۰۰، عضو وابسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران، جایزهٔ شانزدهمین جشنواره بین‌المللی خوارزمی و ارائه بیش از ۳۵۰ مقاله در مجلات معتبر بین‌المللی و کنفرانس‌های علمی را در کارنامه افتخارات علمی خود دارد.

براساس اعلام دانشگاه صنعتی شریف؛ آکادمی جهانی علوم (TWAS) یک آکادمی علمی مبتنی بر شایستگی است که برای کشورهای در حال توسعه تأسیس شده‌است.

در حال حاضر ۲۰ نفر (۴۰ درصد) از اعضای انتخاب شده جدید را زنان تشکیل می‌دهند. ۶ عضو از کشورهای کمتر توسعه یافته بنگلادش، اتیوپی، کنیا، مالی و نپال هستند که ۲ کشور آخر تاکنون کمترین عضویت را در فرهنگستان داشته‌اند.

علاوه بر این ۲ کشور از الجزایر، پرو، قطر و ترینیداد و توباگو هم که حضور چندان پررنگی در جمع اعضای فرهنگستان علوم جهان نداشته‌، اعضای جدیدی انتخاب شده‌اند.

از سوی دیگر، چین، برزیل، هند و آمریکا به ترتیب با ۹، ۸، ۷ و ۳ عضو بیشترین سهم را از اعضای جدید فرهنگستان علوم جهان دارند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
حمله مجدد رژیم صهیونیستی به ضاحیه جنوبی بیروت
"دانشجومعلمان ۹۱ و ۹۲" در انتظار کارت پایان خدمت
افتتاح مجتمع جدید دانشگاه بین المللی اهل بیت (ع) در قم
آیت‌الله جوادی آملی: صهیونیست با اصل اسلام مخالف است
پزشکیان سه‌شنبه راهی روسیه می‌شود
اسلامی شهادت یحیی السنوار را تسلیت گفت
تاکید اردوغان بر گسترش روابط با ایران
ظریف: نباید منتظر دستور از تهران باشیم ؛ دستور از مردم می‌رسد
پیراهن قرن؛ امضای مسی تاریخی شد
خبری که سنوار به مادرش داد
نخستین زن فرماندار در کردستان منصوب شد
جانور منقرض شده به طبیعت بازگشت!
تهران سرد می شود
زلنسکی: یا دنبال سلاح اتمی می‌رویم یا ...
حرف‌های جالب حامد بهداد درباره دوران دانشجویی اش
واکنش فرهاد مجیدی به سرمربی جدید استقلال
حملات سنگین موشکی حزب الله به عکا
راهکار جدید بریکس برای دلار زدایی تحقق می‌یابد؟
داتیس پرو؛ مرجع اخبار و آموزش‌های تکنولوژی و فناوری اطلاعات
بررسی مزایا و معایب استفاده از فویل آلومینیوم در خانه
نصرتی ، رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها شد
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top