تاریخ انتشار: شنبه 1401/09/19 - 17:28
کد خبر: 453337

نامه اتحادیه‌های دانشجویی به اعضای کمیسیون مقام زن سازمان ملل

 نامه اتحادیه‌های دانشجویی به اعضای کمیسیون مقام زن سازمان ملل

سوال ما از شما این است که چرا در برابر آمار وحشیانه‌ی خشونت در برابر زنان در دانمارک، عضو دیگر کمیسیون مقام زن سکوت کردید در حالی که طبق نظرسنجی آژانس حقوق اساسی اتحادیه اروپا ۵۲ درصد از زنان دانمارکی از سن ۱۵ سالگی خشونت جنسی را تجربه کرده‌اند؟ این درحالی که است از ۸۹۰ مورد آزار جنسی گزارش شده تنها ۹۴ مورد آن توسط پلیس و دولت دانمارک به پیگیرد قانونی منجر شده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ اتحادیه های بزرگ دانشجویی کشور طی نامه‌ای از اعضای کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد دعوت کردند تا با حضور در ایران و جمع‌های مردمی و دانشجویی با واقعیت‌های کشورمان روبرو شوند.

متن این نامه به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

خطاب به اعضای کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد

نهاد‌ها و سازمان‌های بین المللی ظرفیت بالقوه‌ای در حل مشکلات دارند. بستر گفتگو و چاره‌اندیشی در این نهاد‌ها فرصت مناسبی برای نشان دادن عزم کشور‌ها در رشد و تعالی جامعه انسانی است و در این صورت فعالیت‌های آن می‌تواند مایه مباهات جامعه ملل باشد.

اما متاسفانه سال‌هاست شاهد رویکرد متناقض نهاد‌های بین‌المللی در مواجهه با مسائل هستیم. امروز برای چندمین بار شاهد قربانی شدن مسئله‌ی زنان در کشاکش جدال‌های سیاسی هستیم. سازمانی که مدت‌ها در برابر زیر پا گذاشتن حقوق زنان اعضای خود را مورد سوال قرار نمی‌دهد به یکباره حامی حقوق زن ایرانی شده است.

اسرائیل اکنون یکی از اعضای کمیسیون مقام زن است؛ آیا کشتار زنان و کودکان فلسطینی در صبرا و شتیلا، شلیک مستقیم گلوله و قتل بانوی امدادرسان ۲۱ ساله رزان اشرف النّجار، قتل خبرنگار زن شیرین ابوعاقله و.. دلایلی کافی مبنی بر اخراج رژیم اسراییل از این کمیسیون نیست؟

سوال ما از شما این است که چرا در برابر آمار وحشیانه‌ی خشونت در برابر زنان در دانمارک، عضو دیگر کمیسیون مقام زن سکوت کردید در حالی که طبق نظرسنجی آژانس حقوق اساسی اتحادیه اروپا ۵۲ درصد از زنان دانمارکی از سن ۱۵ سالگی خشونت جنسی را تجربه کرده‌اند؟ این درحالی که است از ۸۹۰ مورد آزار جنسی گزارش شده تنها ۹۴ مورد آن توسط پلیس و دولت دانمارک به پیگیرد قانونی منجر شده است.

مرگ مشکوک یک بانوی ایرانی که امروز به اذعان اسناد و مدارک ثابت شده است که خطای پلیس در آن نقش نداشته است، مدت‌هاست به تیتر یک رسانه‌ها تبدیل شده است؛ اما چرا رسانه‌های بین‌المللی و شما اعضای محترم این کمیسیون، ناظر به گزارش واشنگتن پست مبنی براینکه هر هفته یک زن به ضرب گلوله‌ی مستقیم پلیس آمریکا کشته می‌شود، اقدامی انجام نداده‌اید؟! آیا کشته شدن اشلی بابیت معترض با شلیک مستقیم پلیس و سرکوب معترضان به نحوی که دست کم ۱۵۰۰ نفر در طول یک شب در بیمارستان بستری می‌شوند می‌تواند باعث اظهار نگرانی جوامع بین الملل شوند؟ آیا کسی آمار کشته شدگان زن توسط پلیس آمریکا را مورد سوال قرار می‌دهد؟

طبق گزارش گاردین، در ماه نوامبر ۲۰۱۹، ۴۷۴ زن ترک به دست آشنایان مرد خود کشته شدند. هزاران نفر در نقاط مختلف ترکیه برای اعتراض به این خشونت به خیابان ریختند که پلیس برای متفرق کردن آنان مجبور به استفاده از زور شد، اما آیا تاکنون دولت ترکیه نیز به جهت عدم برخورد با این مشکلات مورد سوال قرار گرفته است؟

متاسفانه برای بار چندم مشاهده می‌شود یک کمیسیون راهبردی وابسته به سازمان ملل، تحت تأثیر چند دولت خاص رویکردی سیاسی پیشه می‌کند. اخراج ایران از کمیسیون را نمی‌توان اقدامی بشر دوستانه و غیر سیاسی توصیف کرد، چراکه در موارد متعدد قبلی که فقط بخشی از آن‌ها در متن نامه‌ی فوق مورد اشاره قرار گرفت، شاهد نادیده گرفتن اعضا بوده‌ایم. درحالی که طبق آمار‌ها سایر کشور‌های عضو به مراتب بیشتر از ایران باید تاکنون مورد سوال قرار می‌گرفتند…

استاندارد‌های دوگانه و عملکرد متناقض کمسیون مقام زن در مواجهه با کشور‌های مختلف موجب سلب اعتماد به این نهاد شده لست. انتظار داریم تا ضمن پیگیری پرونده‌های مذکور در حوزه‌ی زنان، به این تناقضات رفتاری پاسخ دهید.

ما به عنوان نمایندگان تشکل‌های دانشجویی ملی از دانشگاه‌های سراسر کشور جمهوری اسلامی ایران به شما اعلام می‌داریم که تصویرسازی رسانه‌ها علیه وضعیت زنان در جمهوری اسلامی منافی با حقیقت است و چهره‌ی حقوق زن در ایران مورد هجمه‌ی تروریسم رسانه‌ای است و ما نمی‌گذاریم حقیقت قربانی شود. از شما دعوت می‌کنیم با سفر به ایران و حضور در جمع‌های مردمی و دانشجویی با واقعیت جامعه‌ی ایران روبرو شوید.

امضاکنندگان:

اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه‌های سراسر کشور

اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان (دفتر تحکیم وحدت)

اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
از خسارت پایگاه بحرین تا کاهش حضور نظامی آمریکا از منطقه
۷ درصد از خوابگاه‌های دانشجویی باید تخریب شوند/ صدور دستور تخلیه برخی خوابگاه‌ها
آمریکا در برجام تحریم‌ها را تعلیق کرد تا مسیرهای دورزدن را شناسایی کند
انسداد هرمز باید قاطع و مستمر تا عقب‌نشینی کامل دشمن ادامه یابد
شهید رجایی میگفت «زیر بار ذلت نمی‌رویم»؛ حالا پول‌های خودمان را با منت پس میدهند تا از خودشان گندم بخریم!
از میان حداقل شش عامل آتش‌ زدن پرچم، تنها یک نفر اخراج شد
عاشورا نه برای گریستن، که برای نگریستن و عبرت گرفتن است
دبیر تحکیم وحدت: وزارت علوم قانون را در مورد اغتشاشگران اجرا کند
ابررایانه چینی از رقبای آمریکایی جلو زد
فعالیت ۱۰۰ هزار هیئت مذهبی در آیین تشییع رهبر شهید انقلاب
سوگواری مجازی کاربران و چهره‌های مشهور در فضای مجازی به مناسبت روز عاشورا
عاشورا و پیوست فرهنگی ایران؛ از سوگ شیعی تا سرمایه انسجام ملی
کل خیر فی الحسین؛ بزرگترین خسارت جدایی از حسین (ع) است
برافراشته‌شدن پرچم خونخواهی رهبر شهید در «کشوردوست»
ایران ایستاده در میان فاجعه ۵ تیم آسیایی
توهمات جدید ترامپ درباره تفاهم نامه با ایران
اختلال دسترسی به فیش حقوقی بازنشستگان رفع شد
تکلیف سه تیم صعود کننده گروه دوم مشخص شد
ترامپ ۸۸میلیارد دلار بودجه تکمیلی برای هزینه‌های جنگ ایران درخواست کرد
ناتو باید برای همدستی در ارتکاب جنایت علیه ایران پاسخگو باشد
شگفتی‌سازی دیرهنگام هائیتی نتیجه نداد
حضور وزیر علوم در همایش بین‌المللی فناوری‌های نوین آموزشی در استانبول
امروز آخرین فرصت ثبت نام در پذیرش کاردانی به کارشناسی ۱۴۰۵
صدور کارت نخبگان کلید خورد؛ تمرکز بر حمایت‌های تخصصی به جای خدمات رفاهی
جزییات ثبت نام ترم تابستانی دانشجویان پیام نور اعلام شد
تغییر برنامه زمانی امتحانات دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر
حمایت مرکز همکاری‌های علمی وزارت علوم از ابتکارات نوآورانه دانشگاه‌ها
آیین‌نامه جامع مدیریت دانشگاه‌ها به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شد
کارگاه توان‌افزایی مصاحبه‌کنندگان دکتری ۱۴۰۵ با حضور مدیرکل پژوهش دانشگاه آزاد برگزار شد
شالچی: دانشگاه هنر ایران «خانه تخیل ملی» و «زبان عاطفی جامعه» است/ ضرورت خروج هنر از آتلیه‌ها و نقش‌آفرینی در حل مسائل شهری
پاسخ رئیس بنیاد ملی نخبگان به ابهامات جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی
تعویق یک هفته‌ای امتحانات پایان‌ترم/ غیبت در امتحانات باعث حذف درس نمی‌شود
چالش‌های پنهان دانشجویان تحصیلات تکمیلی کشاورزی
تمدید مهلت ثبت‌نام دوره تابستانی دانشگاه علوم پزشکی هوشمند
انتشار فهرست ۶۶۹ نشریه ایرانی نمایه شده در Clarivate و Scopus در SID
تغییر برنامه امتحانات پایان نیمسال دانشجویان دانشگاه امیرکبیر
کرسی‌های ۶ میلیاردی برای پروژه‌های مرزشکن/استقلال مالی ۵ ساله نخبگان
زمان شروع امتحانات دانشگاه شهیدبهشتی به تعویق افتاد
آمار پاسخگویی وزارت علوم و دانشگاه‌ها به شکایات
توافق جدید برای ورود دانش بنیان‌ها به نظام بیمه سلامت
مهلت ثبت درخواست میهمانی و انتقال دانشجویان شاهد و ایثارگر تمدید شد
ثبت‌نام ایجاد و ترمیم سابقه تحصیلی از امروز آغاز شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top