تاریخ انتشار: چهارشنبه 1401/09/30 - 18:28
کد خبر: 454838

دولت روحانی بنزین را ارزان فروخت!

دولت روحانی بنزین را ارزان فروخت!

عضو کمیسیون انرژی مجلس درباره ارزان فروشی بنزین در دولت قبل گفت: هیات تحقیق و تفحص مجلس ابهامات موجود درباره صادرات فرآورده‌های نفتی در دولت گذشته را بررسی می‌کنند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» رمضانعلی سنگدوینی در مورد ارزان فروشی بنزین در دولت قبل بیان داشت: نمایندگان مجلس شورای اسلامی فروردین سال جاری با تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی در دولت گذشته موافقت کردند و یکی از محورهای این تحقیق و تفحص ابهامات موجود در خصوص صادرات فرآورده های نفتی بوده است.

عضو کمیسیون انرژی مجلس بیان داشت: رییس و اعضای این تحقیق و تفحص مشخص شده اند هر کس در این زمینه ترک فعلی انجام داده به بیت المال ضرر و زیان وارد کرده است باید مورد بازخواست و در صورت اثبات مورد برخورد قرار گیرد.

نماینده مردم گرگان بیان داشت: مجلس با جدیت کار نظارتی خود را در این تحقیق و تفحص انجام می دهد و نتیجه این گزارش را به سمع و نظر مردم خواهد رساند.

جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی هم تصریح کرده که تعهدات صادرات بنزین از دولت قبل در سال‌های ۱۳۹۹ و حتی ۱۴۰۰ ایجاد شد، درآن زمان محموله‌هایی با قیمت تنی ۲۳۵ دلار فروخته شد و در این قراردادها، قیمت ثابت و نه شناور در نظر گرفته شده و این موضوع باعث شد تا در این دولت بنزین در قیمت‌های ۲۰۰ تا ۴۰۰ دلاری تحویل داده شود، درحالی که قیمت فعلی تنی ۸۰۰ دلار بوده است.

گفته می‌شود که حتی بنزین در مواردی در سال ۹۹ با قیمت ۵۰۰ تومان و با سررسید ۶۰ روزه به‌واسطه‌های صادراتی تحویل شده است.

مقایسه ساده‌ای هم نشان می‌دهد که در آن زمان قیمت بنزین صادراتی در مقایسه با بنزین یارانه‌ای یک هزار تومان و در مقایسه با بنزین آزاد ۲ هزار و ۵۰۰ تومان پایین‌تر بوده است.

هرچند که آنها در بهانه‌هایی، علت صادرات بنزین با قیمت‌هایی به‌مراتب پایین‌تر از قیمت‌های جهانی و حتی منطقه‌ای را افزایش ذخیره فرآورده‌های نفتی در کشور عنوان کردند که به‌دلیل عدم سرمایه‌گذاری در خطوط لوله وهمچنین مخازن ذخیره‌سازی در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، امکان ذخیره بیشتر وجود نداشته است.

صرف نظر از اینکه ظرفیت مخازن فرآورده‌های نفتی باید از ۱۲ به ۱۶ میلیارد لیتر درخلال سال‌های ۹۲ تا ۱۴۰۰ می‌رسید و در این زمینه هم هیچ گامی برداشته نشد اما در کنار این موارد، این امکان هم وجود داشت تا با کاهش تکلیفی تولید فرآورده‌ها در پالایشگاه‌های کشور، فرصت کافی برای بازاریابی به قیمت واقعی برای فروش فرآورده‌های نفتی ویا ذخیره دوباره این محصولات فراهم شود. موضوعی که به هیچ عنوان حامیان دولت قبل پاسخی برای آن نداده‌اند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
تغییر غیرمنتظره در بدن که نشانه هشدار اولیه سرطان پانکراس است
موج جشن‌های خارجی در ایران!
حمله‌ور شدن صهیونیستها به خانواده فلسطینی هنگام برداشت زیتون
بازسازی فاز ۱۴ پارس جنوبی در مراحل پایانی
بیش از هزار حمله رژیم صهیونیستی به سوریه طی کمتر از دو سال
شانس مدال برنز برای میلاد والی‌زاده زنده شد
ترکیب تیم فوتبال پرسپولیس برای دیدار با نساجی اعلام شد
ممنوعیت حضور پرستاران در امور اداری
پرونده وطن فروشان با قاطعیت رسیدگی می شود
رگبار و رعدوبرق در راه ۱۱ استان
چرا دولت ترامپ از انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا می‌ترسد؟
حمله دشمن آمریکایی به دو قایق صیادی در آب‌های قشم
ترامپ دست به ماجراجویی بزند پایان جنگ دست او نخواهد بود
دادستانی به تخلفات صندوق بازنشستگی هما ورود کند
پاسخ «فوری، اثرگذار و بدون محدودیت جغرافیایی» به هر سطح و نوع از تهدید
دولت برای حل مشکلات پایتخت، همان سیاستی را تجویز کرده که عامل وضع موجود است
سلاح هسته‌ای؛ حق مسلم ماست
مخالفت نیمی از آمریکایی‌ها با جنگ نتیجه خطای محاسباتی کاخ سفید است
ماجرای عجیب فریزرهای خراب در پایگاه‌های نظامی آمریکا!
جنگ فناوری آمریکا و چین به شماره تلفن‌ها رسید
اس‌اندپی نسبت به آینده مالی متا هشدار داد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top