تاریخ انتشار: شنبه 1401/10/17 - 21:02
کد خبر: 456749

کاش محکم‌تر از نام «خلیج فارس» دفاع می‌کردید!

کاش محکم‌تر از نام «خلیج فارس» دفاع می‌کردید!

بیانیه فدراسیون فوتبال در اعتراض به استفاده از یک نام جعلی به جای نام «خلیج فارس» که جای خالی محکوم کردن این اقدام در آن به چشم می‌خورد، بیشتر به یک رفع تکلیف می‌ماند!

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» رقابت‌های فوتبال جام کشورهای عربی در حالی از دیروز به میزبانی کشور عراق آغاز شده است که استفاده از یک عنوان جعلی به جای نام «خلیج فارس» برای این مسابقات جنجالی شده است.

فدراسیون فوتبال با یک روز تاخیر، پیش از ظهر امروز با انتشار بیانیه‌ای نسبت به تحریف نام خلیج فارس و استفاده از یک نام جعلی واکنش نشان داد؛ بیانیه‌ای که لحن آن تناسبی با شدت تحریف صورت گرفته نداشته و در واکنش فدراسیون فوتبال خبری از محکومیت این اقدام نیست!

در متن بیانیه تنها به «اعتراض رسمی جامعه فوتبال و ملت ایران» به فیفا اشاره شده اما این اقدام محکوم نشده است؛ مسئله‌ای که جای تامل دارد زیرا انتظار می‌رفت فدراسیون به عنوان متولی اصلی فوتبال در ایران نسبت به تحریف تاریخی که صورت گرفته، واکنش محکم و قاطع‌تری داشته باشد.

در بخشی از متن بیانیه آمده است:«فدراسیون فوتبال ضمن تاکید بر مفاهیم عمیق خلیج فارس، این عنوان برجای مانده از کهن‌ترین منابع تاریخی، اعتراض رسمی جامعه فوتبال و ملت ایران را به این موضوع به فدراسیون جهانی فوتبال ابراز می دارد... بر این اساس، سوابق متقن و استوار اسناد مربوطه جهت تصحیح روندهای ناصواب خلاف عرف بین‌المللی در سال‌های آتی، توسط فدراسیون فوتبال ایران به فیفا ارسال خواهد شد.»

بیانیه فدراسیون که به نوعی می‌توان آن را خنثی نامید، به نظر می‌رسد بیشتر یک رفع تکلیف بوده است و شاید بتوان رد پای ارتباطات رئیس فدراسیون فوتبال با رئیس فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا(ای‌اف‌سی) را در لحن ملایم آن مشاهده کرد.

لحن نه چندان متناسب فدراسیون فوتبال با تحریف صورت گرفته، در شرایطی است که علاوه بر نام‌گذاری این مسابقات با نامی جعلی، جیانی اینفانتینو، رئیس فیفا در صحبت‌هایی که تارنمای فیفا نیز منتشر کرده، از این عنوان جعلی به جای نام خلیج فارس استفاده کرده است.

با توجه به صحبت‌های منتشر شده در تارنمای فیفا، اینفانتینو در بخشی از صحبت‌هایش گفته است: «مایلم به عراق، اتحادیه فوتبال عراق و فدراسیون فوتبال جام خلیج ع‌رب‌ی برای استقبال گرم و همه تلاش‌های سازمانی تبریک بگویم. مسابقاتی از این دست برای جهانی‌شدن فوتبال و نشان دادن اینکه فوتبال جهان را متحد می‌کند، اساسی است!»

علاوه بر این در خبر فیفا از مسابقات جام کشورهای عربی از این عنوان جعلی استفاده شده است.

عدنان درجال، رئیس فدراسیون فوتبال عراق هم در توئیتر در یک پست که به خوش‌آمدگویی به رئیس فیفا برای حضور در افتتاحیه جام کشورهای عربی اختصاص دارد، از عبارت جعلی به نام جای نام خلیج فارس استفاده کرده است.

خلیج فارس

در چنین شرایطی از فدراسیون فوتبال انتظار می‌رود که واکنش محکم‌تری نسبت به تحریف صورت گرفته در جام کشورهای عربی داشته باشد. علاوه بر اینکه فیفا که باید نسبت به استفاده از یک نام جعلی توسط رئیس و همچنین در متن خبر تارنمای این نهاد، پاسخگو بوده و نسبت به اصلاح آن اقدام کند، فدراسیون فوتبال باید در نامه‌هایی به مسئولان برگزارکننده این رقابت‌ها و فدراسیون فوتبال عراق، این اقدام را محکوم کند تا چنین تحریف‌هایی دیگر تکرار نشود.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
سازماندهی اطلاعات نزدیک به ۴۰ هزار پایان‌نامه ایرانیان خارج از کشور در ایرانداک
دریادار سیاری: دشمن مجبور است با ناکامی و آبروریزی منطقه را ترک کند
هشدار قرارگاه خاتم‌ به آمریکا و کشورهای منطقه: خطا کنید هدف حملات دردناک قرار می‌گیرید
پزشکیان به نیویورک می‌رود
ماموریت «تدوین راهبردهای ملی مهاجرت» به دانشگاه علامه طباطبائی واگذار شد
«آیین‌نامه جدید مقطع دکتری عمومی پزشکی» ابلاغ شد
حرکت جهاد دانشگاهی در مسیر تقویت پیوند دانشگاه، دانشجو و جامعه
آغاز زمان حذف و اضافه دانشگاه آزاد از شنبه
پزشکیان: جلسات افزایش مبلغ کالابرگ در حال برگزاری است/انتقاد از دولت در حرف، آسان است
صنعا: بیش از ۳۱۸ کشتی از باب‌المندب عبور کردند
هشدار صنعا درباره تعطیلی فرودگاه‌های عربستان
نفتکش‌ها از محله شهران خارج می‌شوند/ پل اختصاصی انبار نفت شهران در مسیر بهره برداری
جزئیات خرید ارز واردات با اوراق گام/ الزام پرداخت نقدی برداشته شد
حضور دانشگاه‌های ایران در ۳۳ رشته از ۵۷ رشته رتبه‌بندی شانگهای ۲۰۲۶
امکان ثبت نام مجدد در آزمون دکتری وزارت بهداشت
دعوت وزیر بهداشت از مجریان برای کمک به سلامت مردم
پزشکیان: به‌هیچ‌وجه به دشمن حسن ظن نداریم/پیمان ببندیم، مردانه بر آن خواهیم ایستاد
راهنمای جامع خرید اینورتر LS؛ معرفی پرفروش‌ترین سری‌های درایو صنعتی ال اس
استاندارد سازی اقلام سازمانی با تمرکز بر هدایای تبلیغاتی الکترونیکی
دانلود کتاب نماد شناسی هری بی جوزف pdf
کیت فوتبال قسطی؛ انتخاب اجباری هواداران فوتبال
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top