تاریخ انتشار: دوشنبه 1401/11/10 - 15:27
کد خبر: 459742

عضو شورای مرکزی اتحادیه تحکیم وحدت: طرح دارویار به درستی اجرا نشده است

 عضو شورای مرکزی اتحادیه تحکیم وحدت: طرح دارویار به درستی اجرا نشده است

عضو شورای مرکزی اتحادیه تحکیم وحدت گفت: دارویار طرح خوبی بود که به درستی اجرا نشده است، اگر متولیان طرح بتوانند سرعت عمل بالاتری برای بیمه تعریف کنند و بعد از عرضه دارو بلافاصله پول به داروخانه برگردد، دارویار می‌تواند به نفع همه مردم باشد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس، نرگس مظهری عضو شورای مرکزی اتحادیه تحکیم وحدت و دانشجوی پزشکی گفت: دولت همیشه روی خیلی از کالاها از جمله دارو یارانه می‌دهد و این یارانه‌ها یا به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به مردم عرضه می‌شوند، یعنی به مجموعه هایی که مرتبط با خدمت هستند و در زنجیره تولید تا عرضه قرار می‌گیرند  یارانه پرداخت می شود تا در نهایت هزینه ی تمام شده برای مردم کم شود.

وی افزود: ایراد اصلی این شیوه این جاست که در فاصله تولید تا عرضه، زمینه سوءاستفاده از یارانه فراهم هست. قبل از دارویار در بحث دارو، دولت در زنجیره تولید یارانه  را پرداخت می‌کرد یعنی واردکننده مواد اولیه‌ دارو، به جای دلار آزاد از ارز ترجیحی استفاده می‌کرد تا بتواند مواد اولیه را به تولیدکننده برساند.

این فعال دانشجویی تاکید کرد:‌ به خاطر عدم سیستم نظارتی و کنترل، در این فضا از سه محل واردات  تولید و فروش فساد صورت می‌گرفت، راهکار اولیه مبارزه با فساد در زمینه دارو این هست که سیستم نظارتی باشد ولی در همین لایه‌های نظارتی هم امکان فساد وجود دارد.

وی ادامه داد: پس این مورد نمی‌تواند راهکار مناسب و دقیقی باشد، راهکاری که دولت انتخاب کرد حذف ارز ترجیحی دارو بود که به دارویار موسوم هست. دولت تصمیمی گرفت مبنی بر این که حذف ارز ترجیحی را برای دارو اعمال کند، در واقع چون مجموعه های که در زنجیره تولید و عرضه دارو فعالیت می‌کنند فقط با دلار آزاد کار می‌کنند دیگر نمی‌توانند از مابه‌التفاوت ارز ترجیحی و آزاد سواستفاده کنند ولی با این روش قیمت تمام شده ی دارو بالا می‌رفت، از طرفی نباید قیمت بالای دارو برای مردم ملموس شود.

مظهری عنوان کرد:‌ آقای رییسی هم تاکید داشتند نباید برای مردم دارو گران شود. این تناقض چطور حل می‌شد؟ اختلاف قیمت دارو را باید بیمه پرداخت کند در واقع یارانه دولتی در این طرح در دست سازمان بیمه سلامت است.

وی ادامه داد: اگر سیستم خوب کار می‌کرد دارویار طرح خوبی بود و مردم اصلا نباید متوجه تغییر سیاست‌های یارانه ای دارو می‌شدند اما الان به داروخانه که مراجعه کنیم می‌بینیم خیلی از داروها مثل آنتی‌بیوتیک‌ها موجود نیست.

مظهری گفت:‌ قبل از اجرای دارویار، تولید کننده با ۴۲۰۰ تومان یک مقدار معینی دارو تولید می‌کرد، ولی در شرایط  فعلی برای تولید همان مقدار دارو باید مبلغی چند برابر ۴۲۰۰ تومان سرمایه‌گذاری کند و در مقابل نسبت به گذشته، سودش ثابت بماند.

این فعال دانشجویی تاکید کرد: بالا رفتن نرخ سرمایه در گردش و ثابت ماندن سود برای وارد کننده و شرکت های داروسازی مقرون به صرفه نیست، برای داروخانه هم صرف نمی‌کند که گران بخرد و ارزان بفروشد و بعدا از بیمه هزینه ای که خرج کرده دریافت کند همه این‌ها باعث میشود انگیزه برای عرضه دارو کم شود و شاهد این هستیم مردم در تامین دارو با مشکل مواجه شده‌اند.

وی افزود:‌ اگر طرح درست اجرا می‌شد سود و ضرری به صورت مستقیما متوجه مردم نبود، البته با توجه به هدف طرح یعنی جلوگیری از فساد به صورت غیرمستقیم و در نهایت، نفع به همه جامعه می‌رسید ولی در حال حاضر به ضرر مردم هست چون مردم با کمبود دارو مواجه شدند.

مظهری ادامه داد: در این طرح دو قشر ضرر کردند، شرکت‌های دارویی و وارد کننده مواد اولیه دارویی که نرخ سرمایه در گردش برایشان بالا رفته و از طرفی سودشان ثابت ماند و همینطور داروخانه‌ها که باید برای دریافت هزینه بالای داروهایی که عرضه کردند مدت طولانی منتظر پرداخت بیمه‌ها باشند.

عضو شورای مرکزی اتحادیه تحکیم وحدت در پایان گفت:‌ اگر این امکان وجود داشته باشد که بتواند سرعت عمل بالاتری برای بیمه تعریف کرد و بعد از عرضه دارو بلافاصله پول به داروخانه برگردد دارویار می‌تواند طرح موفقی باشد ولی تا زمانی که شرایط فعلی ادامه داشته باشد، مسئله حل نمی‌شود.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
ایران جنایات رژیم صهیونیستی علیه لبنان را به شدت محکوم کرد
فیلم | توضیحات بیگدلی نماینده مردم تاکستان در مجلس، درباره یک فساد بزرگ در وزارت کشاورزی دولت پزشکیان
نگاهداری: حکمرانی در شرایط تنش ضرورتی انکارناپذیر است
پیام تبریک آقاجانپور در پی انتصاب فرماندهان جدید نیروهای مسلح
مخالفت ۶۳ نماینده با توسعه اختیارات رئیس‌جمهور در فضای مجازی
پیام تبریک سرپرست وزارت دفاع در پی انتصاب فرماندهان جدید نیروهای مسلح
تصویب منع تردد تجهیزات آمریکایی و صهیونیستی از تنگه هرمز
عارف: دولت با تمام ظرفیت، همراه و پشتیبان میدان است
نهاد مدیریت آبراه خلیج فارس مسیر جدیدی را برای ثبت درخواست متقاضیان معرفی کرد
رئیس قوه قضاییه انتصاب‌ فرماندهان عالی‌رتبه در نیروهای مسلح را تبریک گفت
بیش از ۳ میلیون و ۴۵۰ هزار زائر در اربعین به عتبات عالیات مشرف شدند
پیام تبریک عراقچی به فرماندهان نظامی کشور
ادغام ستادکل و قرارگاه خاتم؛ آغاز یک ساختار جدید نظامی در کشور
تاب‌آوری با تحمل فشار بی‌نهایت محقق نمی‌شود/ ضرورت تقویت مدیریت مادرانه در بحران‌ها
قالیباف: سپاه‌ ثابت کرد که تکیه‌گاهی امن و با صلابت برای مردم شریف ایران است
ورود دیوان محاسبات به اجرای تکالیف دستگاه‌های مسئول در وضعیت ذخایر راهبردی
خبر خوبِ معاون ارتباطات دفتر معاون اول رئیس‌جمهور
هشدار رییس کانون سردفتران ازدواج و طلاق درباره وضعیت اقتصادی این دفاتر
قول سخنگوی دولت برای پیگیری مسئله جابه‌جایی اموال هنرهای ملی
رفیعی: رهبر شهید اعتقاد داشتند حضور بانوان در همه عرصه‌ها بویژه عرصه علمی ضروری است
نامه قالیباف به پزشکیان برای ارائه لایحه اصلاح قانون بودجه
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top