تاریخ انتشار: شنبه 1401/11/15 - 22:25
کد خبر: 460278

سرهنگ ثریا؛ اولین فیلم بلند سینمایی لیلی عاج

سرهنگ ثریا؛  اولین فیلم بلند سینمایی لیلی عاج

نفیسه ترابنده: «سرهنگ ثریا» اولین فیلم بلند سینمایی به نویسندگی و کارگردانی لیلی عاج، تنها بانوی کارگردان در چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر، است. در این فیلم ژاله صامتی در نقش ثریا، وحید آقاپور، حمیدرضا محمدی، دیبا زاهدی و شهروز آقایی­پور ایفای نقش می‌­کنند. تهیه ­کننده­ سرهنگ ثریا جلیل شعبانی است که پیش از این فیلم مهمِ منصور را در کارنامه­ کاری خود دارد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس، نفیسه ترابنده: «سرهنگ ثریا» اولین فیلم بلند سینمایی به نویسندگی و کارگردانی لیلی عاج، تنها بانوی کارگردان در چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر، است. در این فیلم ژاله صامتی در نقش ثریا، وحید آقاپور، حمیدرضا محمدی، دیبا زاهدی و شهروز آقایی­پور ایفای نقش می‌­کنند. تهیه ­کننده­ سرهنگ ثریا جلیل شعبانی است که پیش از این فیلم مهمِ منصور را در کارنامه­ کاری خود دارد.

نام کمال تبریزی در مقام مشاور کارگردان به اهمیت فیلم افزوده‌­است. این فیلم به عنوان تازه‌­ترین محصول سازمان هنری رسانه‌­ای اوج، از زاویه‌­ای متفاوت به حضور منافقین در پادگان اشرف پرداخته‌­است.

فیلم سینمایی «سرهنگ ثریا» روایت رنج خانواده‌هایی است که بعد از سقوط صدام، به مقر قرارگاه اشرف رفته‌­اند تا فرزندشان را که سال‌هاست ندیده‌­اند ملاقات کنند، اما جز درد چیزی نصیبشان نمی‌­شود.

ثریا، به یاد شخصیت واقعی ثریا عبداللهی، مادر امیر اصلان­ حسن­زاده یکی از اعضای سازمان، مادری است که طبق شعار فیلم معتقد است این راه با گریه باز نمی‌­شود و سعی دارد با هدایت و رهبری دیگر خانواده‌­ها کاری انجام دهد.

*دغدغه مندی ارزشمند

پیش­تر بهروز شعیبی در سیانور و محمدحسین مهدویان در ماجرای نیمروز در قالب فیلم سینمایی و جلیل سامان در ارمغان تاریکی و نفس و دیگر فیلمسازان در قالب سریال تلویزیونی، به بخشی از فعالیت‌­های غیر­انسانی سازمان منافقین اشاره کرده‌­اند؛ اما لیلی عاج در مقام نویسنده و کارگردان، از زاویه‌­ای متفاوت زخم این گروهک تروریستی را در قلب و ذهن مخاطب به جا می‌­گذارد.

او همواره در عرصه­ تئاتر، نشان داده به وقایع اجتماعی علاقه دارد و از دل آن‌ها قهرمانانی از جنس آدم‌­های معمولی بیرون می­‌کشد، که ممکن است در نهایت به نتیجه­ ظاهری نرسند اما با غیرت و ایمان، تمام تلاششان را می‌­کنند. عاج هنرمند دغدغه­‌مندیست و این مسئله با نگاه به کارهای قبلی او در تئاتر مشخص می‌­شود.

او در نمایش «قند خون» به زندگی کارگران بیکار­شده­ کارخانه­ قند ورامین پرداخته و در نمایش کمیته­ نان، روایتگر زندگی سخت کولبران بوده‌­است. او سال گذشته نمایش «بابا آدم» را به روی صحنه برده‌­است که در قصه و بازیگران، اشتراکات زیادی با اولین اثر سینمایی‌­اش دارد.

عاج درباره­ آن نمایش گفته که «قصد نداشته جریانات داخل قرارگاه را روایت کند؛ چراکه تا کنون مستندات زیادی در این باره ساخته شده است». او در «سرهنگ ثریا» نیز بر روایت خانواده‌­های منتظر بیرون از اردوگاه اشرف تمرکز کرده و اطلاعات زیادی از آنچه در داخل اردوگاه می­‌گذرد، نمی‌­دهد و البته به نظر می‌­رسد نیاز بود حال خفقان درون اردوگاه بیشتر به تصویر کشیده شود.

*منافقین شیاطینی در لباس انسان

«سرهنگ ثریا» با نمایش احوال خانواده‌­های چشم‌­انتظار، نفرت از سازمان منافقین را در قلب­‌ها می‌­پراکند. خانواده‌­هایی که به واسطه­ اعمال فرزندانشان نه در ایران مقبولیت دارند و نه حتی عراق که سال‌هاست به منافین پناه داده، برای آن‌ها میزبان خوبی است، سازمانی غیرانسانی که با فجیع‌­ترین روش­‌ها سعی دارد به آرمان دروغین خود برسد و از هرکجا و تحت هر شرایطی به فکر جذب نیروست. فرقی نمی­‌کند در اردوگاه­‌های اسرای جنگی در عراق باشد یا در کمپ پناه‌جویان در یونان. این سازمان تروریستی مانند هر فرقه­ دیگری با شستشوی مغزی اعضای خود، آن‌ها را از خانواده‌­هایشان بیزار کرده و کاری می­‌کند که فرزند، مادرش را کنار می‌­گذارد.

لیلی عاج به سراغ موضوع تلخ و حساسی رفته اما با انتخاب بازیگران و کارگردانی خوب توانسته تا حد زیادی موفق باشد. او در انتخاب لوکیشن مثل صحنه تئاتر دست خود را بسته و بیشتر بر المان‌­های انسانی تمرکز کرده‌­است. فضای خشک و غبارآلود بیابانی به انتقال حس فیلم به مخاطب بسیار کمک می‌­کند.

«سرهنگ ثریا» چند سکانس تاثیرگذار هم دارد. برای مثال سکانسی که خانواده­‌ها برای اعلام موجودیت به ساکنین اردوگاه اشرف، در ظلمات شب، وسط بیابان، با یک ملودی عاشورایی تبل می­زنند که یادآور دمام­زنی جنوبی‌­هاست .گویی از  امام حسین (ع) که سفینه‌­النجاه است، نجات فرزندانشان را می­‌خواهند.

«سرهنگ ثریا» فیلم شریف و تاثیرگذاری است. هم به واسطه­ موضوع مهمش و هم به واسطه­ حضور پررنگ یک زن به عنوان شخصیت اصلی. لیلی عاج نشان داد همان‌طور که در تئاتر نام پرافتخاری دارد، می­‌تواند در سینما هم کارگردان خوبی باشد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
وزیر علوم: شهادت رهبری، منشاء اقتدار و عزت برای کشور شد
نمی‌خواهم با ایران تعامل کنم
گزارش تصویری «العهد» از تشییع میلیونی امام شهید در نجف اشرف
همراه داشتن موبایل در امتحانات دانشگاه آزاد بلامانع شد
هرمز اروپا را با گران‌ترین زمستان روبرو می‌کند
محمدرضا خزینی به قافله یاران شهید نیروی دریایی سپاه پیوست
کلاس‌های تابستانی دانشگاه آزاد مجازی شد
سواحل ایران جهنم بی بازگشت برای نیروهای خارجی است
شهادت یکی از پاسداران منطقه سوم دریایی سپاه در خوزستان
عملیات پروازی فرودگاه امام خمینی (ره) عادی شد
تشییع باشکوه پیکر مطهر امام مجاهد شهید در نجف +فیلم
اقامۀ نماز بر پیکر خانوادۀ رهبر شهید ایران در حرم امیرالمومنین(ع) +فیلم
حمله پهپادی ارتش به پایگاه‌های ارتش تروریستی آمریکا در بحرین
پاسخ اولیه سپاه به تجاوز آمریکا با هدف قرار دادن ۸۵ موضع راهبردی
برگزاری آزمون در ۲۵ و ۲۶ تیر
پاسخ کوبنده نیروهای مسلح در راه است
شنیده شدن صدای انفجار در بوشهر
چهره ۸ تیم مرحله چهارم نهایی مشخص شد
تشییع امام شهید، حماسه‌ای از جنس خون‌خواهی و ولایت‌مداری بود / ترک و لر و بلوچ و فارس، فریاد انتقام سر دادند
سکوت و بیانیه‌های بی‌خاصیت در برابر نقض تفاهم، خطای محاسباتی است / از لاک دیپلماسی منفعل بیرون بیایید
حملات سنتکام به جنوب و لغو معافیت نفتی، نتیجه مماشات و پاسخ ناتراز است / معنی واقعی تنبیه را باید در میدان و با اقتدار بر سرشان کوبید
پیشرفت پزشکی نوین در گرو سرمایه‌گذاری در علوم پایه است
آمادگی کامل زیرساخت‌های ارتباطی مشهد برای تشییع و تدفین رهبر شهید
همراه داشتن موبایل در امتحانات دانشگاه آزاد بلامانع شد
آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵ در روزهای ۲۵ و ۲۶ تیرماه برگزار می‌شود/ اعلام زمان دریافت کارت ورود به جلسه داوطلبان
با اصل الگوی جدید تغذیه مخالفیم/این طرح ریسک تورم را به دانشجویان منتقل می‌کند
بزرگترین درس رهبر شهید برای کارآفرینان، حل مسئله و تبدیل معضل به فرصت بود
کاهش پذیرش دکتری در برترین دانشگاه‌های آمریکا
عبور از موانع فناوری‌های نرم و تقویت محتوای بومی؛ مصادیق امروز جهاد علمی
آغاز توزیع کارت کنکور ارشد از ۲۲ تیر؛ برگزاری آزمون در ۲۵ و ۲۶ تیر
جزئیات برگزاری آزمون شفاهی فلوشیپ اعلام شد/ رقابت ۱۳۱۸ داوطلب برای پذیرش ۶۸۳ نفر
راه‌اندازی دکتری «ارگونومی» در دانشگاه علوم پزشکی ایران
مهلت ثبت نام ترم تابستان دانشگاه شریف تمدید شد
خونخواهی رهبر شهید تا تحقق کامل آرمان‌های انقلاب ادامه دارد
پیگیری وزیر علوم درباره روند اسکان و خدمات‌رسانی به زائران مراسم تشییع رهبر شهید در قم
پارادوکس علوم پایه در ایران؛ صعود در مرزهای علم، نصف شدن سهم دانشجویان در سه دهه
علوم انسانی از نگاه رهبر شهید؛ از تولید نظریه بومی تا حل مسائل جامعه
مجوز برگزاری ترم تابستانی "مجازی" ابلاغ شد
تدوین آیین‌نامه حمایت از طرح‌های فناورانه در دانشگاه علوم پزشکی ایران
حماسه وداع و تشییع هشداری راهبردی به استکبار جهانی
مراسم وداع با رهبر شهید، نظریه‌های علوم اجتماعی را به بازاندیشی واداشت
رئیس جهاد دانشگاهی انتصاب مجدد رئیس قوه قضاییه را تبریک گفت
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top