تاریخ انتشار: سه شنبه 1401/11/25 - 17:27
کد خبر: 461438

آینده روابط روسیه و رژیم صهیونیستی

آینده روابط روسیه و رژیم صهیونیستی

«عبدالله الاشعل»  نویسنده و دیپلمات سابق مصری با انتشار یادداشتی که در روزنامه فرامنطقه‌ای «رأی الیوم» منتشر شد، به بررسی آینده روابط مسکو و رژیم صهیونیستی  و افتادن نقاب تل‌آویو برای روسیه و عبور آن از خطوط قرمز مسکو در جریان جنگ اوکراین پرداخت.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس، «عبدالله الاشعل»  نویسنده و دیپلمات سابق مصری با انتشار یادداشتی که در روزنامه فرامنطقه‌ای «رأی الیوم» منتشر شد، به بررسی آینده روابط مسکو و رژیم صهیونیستی  و افتادن نقاب تل‌آویو برای روسیه و عبور آن از خطوط قرمز مسکو در جریان جنگ اوکراین پرداخت.

وی نوشت: «بحران اوکراین موضع اسرائیل را برای روسیه روشن ساخت، اتحاد جماهیر شوروی با اسنادی که پس از سال ۱۹۹۱ منتشر شد، معتقد بود که اسرائیل ‌می تواند یکی از ایستگاه‌های مهم کمونیسم باشد، بر این اساس که احزاب چپ و کمونیست اسرائیل را تأسیس کردند و به نظر می‌رسد که سران کرملین در آن زمان بلافاصله پس از اعلام موجودیت کشور موقت اسرائیل، به همراه آمریکا آن را به رسمیت شناختند».

بر اساس این یادداشت، از زمان آغاز بحران اوکراین، روابط روسی – اسرائیلی با مجموعه‌ای بی‌پایان از بحران‌های خاص مواجه شد و مسکو به این حقایق که در ادامه می‌آید، یقین یافت:

۱- اسرائیل مستقیم با اوکراینی‌ها علیه ارتش روسیه اقدام می‌کند.

۲- اسرائیل آشکارا و رسما اعلام کرد که بخشی از ائتلاف غرب است. عجیب است که مسکو شوروی وقتی به اسرائیل نگاه کرد، تحلیل مارکسیستی خود را زیر پا گذاشت. زیرا آن زمان می‌بایست به این حقیقت پی می‌برد که اسرائیل بقایای استعمار غرب است و این استعمار ارتش‌های خود را خارج کرده و اسرائیل را به عنوان ابزاری در منطقه به ویژه مصر باقی گذاشته است. لذا مسکو کمونیستی می‌بایست اسرائیل را یکی از باقی‌مانده‌های غرب می‌دانست و تلاش می‌کرد تا آن را ضمیمه جنبش استعمارزدایی به ویژه کمیته چهارم استعمارزدایی سازمان ملل نماید. کمیته‌ای که مسکو موفق شد آن را وارد اقدامات جمعی بین‌المللی کند.

۳- اسرائیل از نظر دیدگاه کلی با دولتهای استعماری که پیش از آن به وجود آمده‌اند، تفاوتی ندارد. بلکه اسرائیل نه تنها عامل انحصاری غرب است، که حتی می‌خواهد با جابجایی یهودیان جهان، بر فلسطین مسلط شود و فلسطینی‌های باقی‌مانده را از کشورشان طرد کند.

۴- آینده اسرائیل خطرات بزرگی را برای روسیه به همراه دارد. اسرائیل می تواند پایگاهی پیشرفته در کنار روسیه باشد، به ویژه اینکه اسرائیل به دنبال توسعه توانمندی‌های صنعتی خود با کمک غرب در زمینه تسلیحات و دستگاه های جاسوسی و به طور خاص، استفاده از انرژی اتمی در اقدامات نظامی از طریق رآکتور دیمونا است که تهدیدی برای روسیه و ایران است. راکتوری که در صورت استفاده، اسرائیل، فلسطین، اردن، لبنان و مصر را در ابتدا از بین خواهد برد. بنابراین، اسرائیل مشتاق توسعه انواع سلاح های تاکتیکی متکی به انرژی اتمی است.

۵- مسکو باید بداند که از پرونده هسته‌ای ایران از هر نظر؛ فنی، سیاسی و دیپلماتیک حمایت می‌کند، در حالی که غرب کمپین‌های سختی را علیه ایران انجام می‌دهد تا در انرژی اتمی با اسرائیل در یک کفه قرار نگیرد. مسکو قطعا متوجه است که پروژه صهیونیستی واقعیت های ژئوپلیتیکی در جهان عرب را تغییر می‌دهد و به ویژه موجب نابودی مصر، تسلط بر تمام فلسطین و گسترش در جنوب تا کشورهای خلیج [فارس] خواهد شد و این به معنای محاصره نفوذ روسیه به نفع غرب است.

۶-  مسکو، از طریق مراکز مطالعاتی، باید متوجه شده باشد که اسرائیل در آفریقا تلاش نمی‌کند تا امتدادی برای قدرت‌های استعماری سنتی فرانسه، بریتانیا، پرتغال، اسپانیا و حتی ایالات متحده باشد. زیرا نقشه سیاسی آفریقا اساساً تغییر کرده است و چین با قدرت به آن وارد شده است. در مقاله پیشین خود به این موضوع اشاره کردم که  چین یکی از اعضای کلیدی اردوگاه ضدغربی است و مجالهای جدیدی به‌ویژه در خلیج‌فارس و آفریقا برای خود کسب کرده است. نفوذ چین در کنار نفوذ روسیه، ایران و ترکیه تا حدودی  قرار دارد و این نیروها بر تصمیمات آفریقا و ثروت این قاره آفریقا مسلط هستند.

نویسنده در ادامه تصریح می‌کند: «در سایه این حقایق، روسیه در می‌یابد که اسرائیل تفاوتی با غرب ندارد و برای پیروزی غرب بر روسیه هر کاری که بتواند انجام می‌دهد، بنابراین به روسیه توصیه می‌کنیم  خطوط اساسی ذیل را در خصوص اسرائیل انجام دهد».

نخست: حمایت از حقوق مشروع مردم فلسطین و این حق که فلسطین تنها متعلق به فلسطینیان است و عذرخواهی از مردم فلسطین، برای به رسمیت شناختن اسرائیل.

دوم: لغو به رسمیت شناختن اسرائیل و پایان فعالیت هیأت دیپلماتیک روسیه در تل‌آویو و قطع همکاری میان دستگاه‌های اطلاعاتی روسیه و موساد اسرائیل.

سوم: گسترش حمایت هوایی از آسمان سوریه به طور کامل، لغو توافق میان روسیه و اسرائیل در خصوص  دادن مجوز حمله به ارتش سوریه و اهداف ایران در سوریه و بسط دامنه حفاظت کامل سوریه، به ویژه اینکه روسیه دارای پایگاه‌های هوایی و دریایی در لاذقیه و سایر مکانها است.

چهارم: مسکو با گروه‌های افراطی در اراضی سوریه می‌جنگند و اسرائیل و واشنگتن از این گروه‌ها حمایت می‌کنند و کشورهای دیگر نیز آنها را تامین مالی می‌کنند. لذا زمان آن فرا رسیده که مسکو از این مقابله رهایی یابد.

پنجم: از کمپ دیمونا می‌توان در شرایط خاص علیه مسکو استفاده کرد؛ لذا به نفع

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
دیپلمات ایرانی: جنبش دانشجویی در خط مقدم اعتراض‌ به حامیان نسل‌کشی در غزه است
جنبش دانشجویی در آمریکا بیداری وجدان ملت‌هاست
سازمان بهداشت جهانی: باید فورا در غزه آتش‌بس برقرار شود
تجمع دانشجویان در محکومیت عملکرد آمریکا در برخورد با دانشجویان آزادی خواه حامی فلسطین +عکس
حمایت دانشجویان استان قزوین از خیزش سراسری دانشجویان در دانشگاه‌های آمریکا
ضرورت توجه به سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی در کنار سلامت جسم
دانشگاه جای رفتارهای وحشیانه با دانشجویان و اعضای هیات علمی نیست
نامه‌ی شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی فارس خطاب به دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا و اروپا
دیر پدری و دیر مادری؛ خطر گسست نسلی!
کلاهبرداری از مردم با ادعای صدور «کارت هوشمند بیمه سلامت»
یمن به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه بین‌المللی کتاب
طوفانی که پرده از چهره غرب کنار زد
برگزاری تجمع دانشگاه تهران در حمایت از دانشجویان آمریکایی
تمدید ثبت‌نام و ویرایش آزمون استخدامی فرزندان ایثارگران
حمایت بسیج اساتید از دانشگاهیان جهان علیه رژیم صهیونیستی
دانشگاه حضرت معصومه(س) باید به عنوان یک هویت مستقل بماند
اینفوگرافیک/ قوانین جدید دریافت گواهینامه در سال ۱۴۰۳
دانشگاه امیرکبیر حرکت شجاعانه دانشگاهیان آمریکا و اروپا در حمایت از مردم غزه را ستود
نگرانی شدید تل‌آویو از همکاری‌های دفاعی ایران و روسیه
تصویر متفاوت از اعتراضات دانشجویی آمریکا
بازداشت‌ها در جنبش دانشجویی حامی فلسطین به روایت آمار
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top