تاریخ انتشار: یکشنبه 1401/12/14 - 19:46
کد خبر: 463542

پیشرفته‌ترین مرکز توالی‌یابی ژنوم و سنتز ژن کشور افتتاح شد

پیشرفته‌ترین مرکز توالی‌یابی ژنوم و سنتز ژن کشور افتتاح شد

پروژه استراتژیک و پیشرفته‌ترین مرکز جامع توالی‌یابی ژنوم و سنتز ژن و همچنین خطوط جدید و به روز شده شرکت داروسازی تولیددارو توسط ستاد اجرایی فرمان امام به بهره‌برداری رسید.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» صبح یکشنبه در مراسمی با حضور سرپرست ستاد اجرایی فرمان امام، رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل گروه دارویی برکت، مدیرعامل مؤسسه دانش‌بنیان برکت، پیشرفته‌ترین مرکز جامع توالی‌یابی ژنوم و سنتز ژن و همچنین واحد تولید مایعات شرکت تولیددارو پس از به‌روزرسانیGMP مطابق استانداردهای وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به افتتاح رسید.

عارف نوروزی سرپرست ستاد اجرایی فرمان امام در این مراسم گفت: این طرح دانش‌بنیانی با سرمایه‌گذاری ۱۵۰ میلیارد تومانی ستاد اجرایی دستاوردهای ویژه‌ای برای کشورمان خواهد داشت.

وی افزود: این پروژه در سه دپارتمان توالی‌یابی ژنوم، سنتز ژن و تولید حیوانات مهندسی شده سازماندهی شده که امروز دو دپارتمان توالی‌یابی ژنوم و سنتز ژن به همراه واحدهای شتاب‌دهی مربوطه افتتاح شدند؛ در ذیل فعالیت‌های این دو دپارتمان، تولید کیت‌های تشخیصی مانند سرطان روده بزرگ، ریه و دهانه رحم و کیت‌های استخراج RNA و DNA ویروسی از این جمله هستند.

نوروزی با بیان اینکه در حال حاضر برای این دو خدمت حدود ۲۵ میلیون دلار ارز از کشور به صورت غیررسمی خارج می‌شود، گفت: با تلاش جوانان نخبه و اقدام تخصصی آنان از این پس می‌توانیم ضمن تأمین نیاز داخلی، از خروج ارز جلوگیری نمائیم.

وی تأکید کرد: علاوه بر این‌ها با دستیابی به این فناوری، به لحاظ مسائل امنیتی و جلوگیری از ارسال نمونه‌های زیستی و بیولوژیک بیماران به خارج کشور نیز این مرکز دستاورد بزرگی به حساب می‌آید.

سرپرست ستاد اجرایی فرمان امام تصریح کرد: بازار فعلی توالی‌یابی ژنوم در کشور حدود ۱,۰۰۰ میلیارد تومان برآورد می‌شود و در حال حاضر بیشتر نمونه‌های زیستی و بیولوژیک به خارج از کشور ارسال می‌شود که از این به بعد خودمان این دانش را با دقت تراز جهانی در اختیار داریم.

نوروزی با تاکید بر اینکه بازار فعلی سنتز در کشورمان حدود ۳۰۰ میلیارد تومان است، گفت: ستاد اجرایی فرمان امام حمایت و پشتیبانی از جوانان نخبه و متخصص را ادامه خواهد داد، ضمن اینکه مشکلات تأمین سرمایه در گردش برای کارهای تحقیقاتی و پژوهشی را هم بدون هیچ وقفه‌ای انجام می‌دهد تا شاهد شکوفایی و رشد و توسعه و ارتقا بهره‌وری بیشتر ایران اسلامی باشیم.

مدیرعامل شرکت ژن‌سازه دارویی برکت هم در این مراسم گفت: در کشورمان مرکز تحقیقاتی عامل و تخصصی ژن‌درمانی نداشتیم ولی با تأسیس این شرکت و راه‌اندازی شتاب دهنده‌های تخصصی، مشکلات کشور را در این حوزه کاهش چشمگیری داده‌ایم.

رضا شهبازی افزود: دپارتمان توالی‌یابی ژنوم، سنتز ژن و تولید حیوانات مهندسی شده را در این شرکت تشکیل داده‌ایم؛ برای تشخیص بیماری‌های سرطانی و پیوند درمانی با ساخت چند کیت تشخیصی نقش خود در نظام سلامت کشور را ایفا کردیم.

سرپرست شرکت تولیددارو هم در این مراسم با اشاره به تولید ۲۰۱ محصول و دارو در ۴ خط تولیدی گفت: تلاش‌های شرکت تولید دارو منجر به کاهش کمبود دارو در کشورمان شده است. علاوه بر این بازسازی و بهسازی و بهبود خطوط تولید باعث شده که داروهای مایع بیشتری نسبت به قبل تولید کنیم.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
رسانه‌های آمریکایی از دولت ترامپ شکایت کردند
۳ روز عزای عمومی و تعطیلی چهارشنبه قم برای تشییع آیت‌الله شبیری زنجانی
کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
روایت زندگی آیت‌الله شبیری زنجانی
خضریان: کشتی‌های جنگی آمریکا جایی برای پهلوگیری در منطقه ندارند
قیمت تاریخی گازوئیل در آمریکا
گزارش_تصویری |  جلسه‌ی شورای عمومی انتخابات اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل 
 فیلم | آقای پزشکیان گاهی با اظهاراتش چنان روی کاهش قیمت نفت اثر می‌گذارد که تزریق ۴۰۰ میلیون بشکه ذخایر راهبردی آمریکا این کار را نمی‌کند!
 فیلم | شعرخوانی: چگونه صبر باید کرد بر این غصه سنگین...
حضور سیمایی صراف در ریاض؛ چرا و برای چه؟
نحوه پرداخت یارانه دانشجویی تغذیه
ماجرای حمله آمریکا به اتوبوس‌های تهران
وقوع انفجارهای جدید سوریه را لرزاند
بازگشت ظرفیت ازدست‌رفته پالایشگاه‌های پارس جنوبی شتاب گرفت
هزینه بازسازی پل B۱ ‌حدود ۲.۷ همت برآورد شده است
عدم صدور ویزا برای تیم رسانه‌ای
دروس حوزه علمیه قم در پی ارتحال آیت‌الله شبیری زنجانی تعطیل شد
حل مشکلات کشور در سایه علم‌آموزی و کسب مهارت است
روایت نخستین روز مدرسه کلاس‌اولی‌ها
طعم تلخ شکست‌های بیشتر را به دشمن می‌چشانیم
حزب‌الله لبنان: ایران نیازی به حمایت ما ندارد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top