تاریخ انتشار: پنجشنبه 1402/01/31 - 12:12
کد خبر: 467684

امکان رؤیت‌پذیری هلال ماه شوال ۱۴۴۴ از شامگاه جمعه

 امکان رؤیت‌پذیری هلال ماه شوال ۱۴۴۴ از شامگاه جمعه

عضو ستاد استهلال استان تهران با بیان اینکه در شامگاه ۳۱ فروردین امکان مشاهده هلال ماه در پهنه ایران وجود ندارد، گفت: در شامگاه جمعه قابل مشاهده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از ایسنا، عضو ستاد استهلال استان تهران با بیان اینکه در شامگاه ۳۱ فروردین امکان مشاهده هلال ماه در پهنه ایران وجود ندارد، گفت: در شامگاه جمعه قابل مشاهده است.

علی ابراهیمی، رصدگر هلال ماه و عضو ستاد استهلال استان تهران گفت: برای بررسی رؤیت‌پذیری هلال ماه شوال ۱۴۴۴ لازم است در ابتدا لحظه مقارنه ماه و خورشید را مرور کنیم که این لحظه مصادف با ساعت ۷ و ۴۲ دقیقه روز پنج‌شنبه ۳۱ فروردین ماه است.

وی ادامه داد: در این زمان در بخش‌هایی از استرالیا، نیوزیلند، اندونزی و جزایر آسیای جنوب شرقی شاهد خورشیدگرفتگی مرکب هستند و از این زمان به بعد، ماه رفته رفته از خورشید جدا خواهد شد.

ابراهیمی خاطر نشان کرد: در غروب روز پنج‌شنبه ۳۱ فروردین در پهنه ایران، شرایط مناسب برای جدایی ماه از خورشید و رؤیت‌پذیری هلال ماه شوال فراهم نیست.

عضو تیم استهلال استان تهران با تاکید بر اینکه بر اساس محاسبات رؤیت هلال ماه در شامگاه پنج‌شنبه، ۳۱ فروردین در پهنه ایران فراهم نیست، اضافه کرد: تنها نقاطی که می‌توانند هلال ماه را مشاهده کنند، در غرب افریقا، امریکای شمالی و مرکزی و بخش‌هایی از امریکای جنوبی است.

وی تاکید کرد: در روزهای بعد از آن (۳۱ فروردین) هلال ماه در پهنه ایران قابل مشاهده است.

ابراهیمی اظهار کرد: هلال ماه شوال ۱۴۴۴ در شامگاه جمعه قابل مشاهده است و پیش بینی‌های ما نشان می‌دهد که شامگاه ۳۱ فروردین امکان مشاهده هلال ماه وجود ندارد.

وی افزود: ما در بخش علمی رؤیت هلال از بخش تجربی برای رسیدن به پیش‌بینی استفاده می کنیم. بنابراین از سال ۱۸۵۶ میلادی هزاران گزارش از موفقیت رؤیت هلال تاکنون جمع‌آوری شده است تا پشتوانه‌ای برای پیش‌بینی رؤیت هلال در آینده باشد.

ابراهیمی اضافه کرد: این گزارش‌ها منجر به طراحی معیارهای پیش‌بینی رؤیت هلال شده است. بنابراین از دیدگاه علمی تفاوت نظر چندانی در رؤیت هلال وجود ندارد و در اکثر مواقع وضعیت رؤیت‌پذیری و عدم آن مشخص است. مگر مواردی خاص که با هلالی مواجه شویم که نمونه مشابه آن در گذشته دیده نشده است. در این مواقع ممکن است اختلاف نظری به وجود آید.

وی ادامه داد: در هلال‌های رمضان و شوال در دو دهه گذشته فقط ۳ تا ۴ مورد چنین اتفاقی روی داده است.

ابراهیمی افزود: عمده اختلافات در بحث تفسیر مسائل فقهی در رؤیت هلال است که در جهان اسلام با یکدیگر متفاوت است. بنابراین این تفاوت آرا باعث می‌شود تا در کشورهای مختلف اعلام آغاز ماه رمضان و شوال متفاوت باشد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
عکس‌| ز استقلال در آزادی سوخت؟!
تتلو فعلا آزاد نمی شود
دوره شعبان بی مخ‌ها گذشته است
انشاالله ما قهرمانیم
بیانیه باشگاه پیکان علیه استقلال
خداحافظی مورایس با سپاهان؟
این همه آدم زحمت می‌کشند و یک سوت همه چیز را عوض می‌کند
احتمال قرار گرفتن اسرائیل در لیست سیاه سازمان ملل شدت گرفت
عمیقا درباره رفح متاسفیم؛ تحقیقات اسرائیل را دنبال می‌کنیم
مارپیچ سکوت کم کم داره شکسته میشه...
اورژانس هوایی ارومیه جان ۵ بیمار را نجات داد
حکم قطعی پرونده فساد در شورای شهر و مدیریت شهری مهاباد صادر شد
آیت الله رئیسی به خادمی امام رضا (ع) عشق می‌ورزید
حمله به چادرهای آوارگان در رفح را به شدت محکوم می‌کنیم
تصاویر رفح وحشتناک است
لحظه‌ای که نیکی هیلی روی بدنه بمب‌های اسراییلی را امضا کرد! +عکس
تصویب سند سبک پوشش اسلامی-ایرانی در شورای عالی انقلاب فرهنگی
درخواست همسر شهید امیرعبداللهیان از دانشگاهیان
توقف بازی استقلال و گل‌گهر به دلیل حضور جیمی جامپ!
تصاویر منتشر نشده از حضور سید حسن نصرالله بر بالین مادرش
مراسم هفتم شهیدان رئیسی و امیرعبداللهیان در وزارت خارجه
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top