تاریخ انتشار: دوشنبه 1402/02/18 - 23:23
کد خبر: 469604

روسیه تاسیسات نظامی در قرقیزستان را توسعه می‌دهد

روسیه تاسیسات نظامی در قرقیزستان را توسعه می‌دهد

در بحبوحه تلاش‌های آمریکا و متحدان این کشور برای حضور نظامی در آسیای مرکزی، کرملین روز دوشنبه پس از گفت‌وگوهای سران روسیه و قرقیزستان در «مسکو» اعلام کرد که روسیه تاسیسات نظامی خود را در قرقیزستان، متحد آسیای مرکزی خود توسعه خواهد داد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس،در بحبوحه تلاش‌های آمریکا و متحدان این کشور برای حضور نظامی در آسیای مرکزی، کرملین روز دوشنبه پس از گفت‌وگوهای سران روسیه و قرقیزستان در «مسکو» اعلام کرد که روسیه تاسیسات نظامی خود را در قرقیزستان، متحد آسیای مرکزی خود توسعه خواهد داد.

به نوشته وبگاه «دیفنس پست»، «صدر جباروف» رئیس جمهور قرقیزستان در آستانه «روز پیروزی»، سالگرد جنگ شوروی سابق با آلمان نازی که با رژه ارتش در «میدان سرخ» برگزار می‌شود، با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه دیدار کرد.

کرملین در بیانیه‌ای اعلام کرد که سران دو کشور بر اهمیت تقویت نیروهای مسلح جمهوری قرقیزستان و توسعه تاسیسات نظامی روسیه در خاک این کشور تاکید کردند.

قرقیزستان، کشور مسلمان با نزدیک به ۷ میلیون نفر جمعیت  میزبان  پایگاه نظامی روسیه متشکل از یک فرودگاه نظامی، یک تاسیسات دریایی و چندین تاسیسات نظامی دیگر است.روسیه و قرقیزستان، از طریق «سازمان پیمان امنیت جمعی»، ائتلاف نظامی تحت هدایت روسیه، باهم همکاری دارند.

سازمان پیمان امنیت جمعی مقر آن در مسکو است و اعضای آن روسیه و ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان هستند.در سال ۲۰۰۲، سازمان پیمان امنیت جمعی در جلسه‌ای در مسکو تصمیم گرفت که سازوکارها و ساختارهای همکاری بین کشورهای عضو معاهده امنیت جمعی را به یک سازمان بین‌المللی منطقه تبدیل کند و به آن وضعیت مناسب بدهد.

بر اساس بیانیه منتشر شده از سوی کرملین، دو کشور همچنین انتظار دارند همکاری‌های نظامی و فنی و همچنین روابط اقتصادی و فرهنگی خود را برای افزایش دهند.

چندی قبل، «سرگئی شویگو»، وزیر دفاع روسیه گفت که  این کشور  آمادگی رزمی پایگاه‌های نظامی خود در تاجیکستان و قرقیزستان را فزایش می‌دهد.

وی گفت: «آمریکا و متحدانش به بهانه کمک در زمینه مبارزه با تروریسم در تلاش بازگرداندن حضور نظامی خود در آسیای مرکزی هستند.درخواست‌های آمریکا از کشورهای منطقه برای استقرار زیرساخت‌های نظامی را تهدید مستقیم برای ثبات در منطقه  می‌دانیم.»

شویگو افزود: «ما به نوبه خود آمادگی رزمی پایگاه‌های نظامی روسیه در قرقیزستان و تاجیکستان و همچنین سایر نیروهای پاسخگوی به چالش‌های احتمالی را افزایش می‌دهیم.»

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
ایوب آقاخانی دبیر چهل‌ و پنجمین جشنواره تئاتر فجر شد
انتقاد وزیر ارتباطات از دوگانه‌سازی میان اینترنت و شبکه ملی اطلاعات
آمریکا اعتیاد به تحریم را جایگزین سیاست و عقلانیت کرد
جزئیات قرارداد و پاداش میلیاردی قلعه‌نویی در تیم ملی فوتبال
من هم درخواست غرامت از ایران دارم!
دولت با تمام ظرفیت همراه و پشتیبان میدان است
مدیریت تنگه هرمز در قانون شهید تنگسیری
ورزشگاه جدید تهران کجاست؟
جزئیات رسوایی اخلاقی رئیس فیفا فاش شد
فیلم | روایت شیخ اسماعیل رمضانی از جمله‌ای که زندگی‌اش را عوض کرد
فیلم | مدیریت تنگه هرمز در قانون شهید تنگسیری
انتصاب شش فرمانده عالی‌رتبه در ستاد کل نیروهای مسلح، سپاه پاسداران و بسیج
تصویر جدیدی از رهبر معظم انقلاب منتشر شد
نگذارید شهادت حمیدرضا رجب‌زاده تبدیل به یک روند برای دشمن شود
خون شهید رجب‌زاده دادرسی فوری و قاطع می‌خواهد
واکنش بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر به انتصاب محسن رضایی
رهبر انقلاب با انتصاب محسن رضایی دست جریان سازش‌کار را کوتاه کردند
این‌بار بلندتر اذان بگوئید
تله جدید کلاهبرداران برای کنکوری‌ها
تمام نخبگان جذب‌شده به دانشگاه‌ها، استخدام شدند
برنامه دولت برای تقویت اعتبار کالابرگ در شرایط جدید اقتصادی
آزمون بسندگی زبان انگلیسی دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌شود
آمادگی و تمهیدات کامل برای برگزاری آزمون سراسری/پیامک مشمولان سهمیه جنگ جعلی است
محتوای دروس معارف با محوریت حماسه سه جنگ تحمیلی تغییر می‌کند
شروط جدید تاسیس موسسه آموزش عالی و صدور مجوز رشته اعلام شد
ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی آغاز شد/ اعلام جزئیات ثبت نام
راه اندازی مرکز ملی آموزش مجازی در دانشگاه پیام نور
نتایج نهایی آزمون دکتری سال ۱۴۰۵ اواخر مرداد اعلام می‌شود
امنیت پایدار ایران بدون مرجعیت رسانه‌ای و روایت حقیقت به دست نمی‌آید
تخلیه خوابگاه گلستان ۴ دانشگاه الزهرا(س) از امروز
قیمت غذای دانشجویان در طرح جدید تغذیه دانشجویی اعلام شد
معافیت برخی دانشگاه‌ها از اجرای طرح جدید تغذیه دانشجویان/اجرای طرح مرحله‌ای خواهد بود
شواهد پژوهشی از وجود فسفر در بمباران «لامرد» حکایت دارد
آخر مرداد پایان مهلت ثبت‌نام المپیک فناوری/جایزه ۳ میلیاردی برای برگزیدگان ۱۵ لیگ
طراحی پلتفرم هوشمند اکتشاف معدن با هوش مصنوعی در دانشگاه امیرکبیر
پذیرش دانشجو به شیوه استادمحور ابلاغ شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top