تاریخ انتشار: چهارشنبه 1402/03/10 - 14:25
کد خبر: 472070

خبرنگاری در ایران جرم است؟

خبرنگاری در ایران جرم است؟

نخستین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده دو خبرنگار بازداشتی حواشی و اخبار ضد و نقیضی به همراه داشت که در این گزارش به ابعاد دیگر پرونده این دو خبرنگار پرداخته ایم.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ به نقل از فارس، دادگاه غیرعلنی پرونده دو خبرنگار به نام‌های الهه محمدی و نیلوفر حامدی، هشتم و نهم خردادماه برگزار شد‌، این دو دادگاه به صورت غیرعلنی بود اما حواشی زیادی را به دنبال داشت و اخبار زیادی در این خصوص منتشر شد.

نکته قابل تأمل اینجاست که پس از بازداشت و حتی زمان برگزاری دادگاه‌های این دو خبرنگار، بی بی سی فارسی، اینترنشنال سعودی و دیگر رسانه های معاند به‌صورت ویژه به این مسئله واکنش نشان داده و خواستار آزادی وی شده‌اند و نسبت به چگونگی برگزاری دادگاه این دو خبرنگار شبهاتی را مطرح کردند.

علت این بی‌قراری و ناآرامی رسانه‌های «انگلیسی-سعودی-اسرائیلی-آمریکایی» یکی از نکاتی است که نمی توان از آن چشم پوشید. اما جریان بازداشت این دو خبرنگار چیست؟

به گفته مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضائیه نیلوفر حامدی و الهه محمدی به اتهام «همکاری با دولت متخاصم آمریکا، اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت ملی و فعالیت تبلیغی علیه نظام» دستگیر شده‌اند.

پیش از اظهارات سخنگوی قوه قضائیه، عصر جمعه ششم آبان ماه سال گذشته در بیانیه تبیینی مشترک وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه پاسداران تصریح‌شد که برخی خبرنگاران شاغل در رسانه‌های اصلاح‌طلب در دوره‌هایی که با عنوان «جنگ ترکیبی و براندازی نرم» توسط سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) برگزارشده بود، شرکت کرده بودند.

در همین رابطه در این بیانیه آمده است: «ردّ اطلاعاتی و عملیاتی تعدادی از عناصر مذکور در اغتشاشات اخیر و پیش از آن نیز مشاهده و حسب مورد اقدام مقتضی به‌عمل‌آمده است. به‌عنوان‌مثال انتشار اولین عکس از مرحومه امینی روی تخت بیمارستان توسط «ن.ح» (یا همان نیلوفر حامدی) صورت گرفت که از آموزش‌دیدگان همین دوره‌ها در خارج از کشور بود. او با استفاده از پوشش خبرنگاری از اولین افرادی بود که در بیمارستان حضور و استقراریافته، به تحریک بستگان متوفی و ارسال اخبار جهت‌دار پرداخت.»

چرا وکلا در دادگاه فرصت دفاع نداشتند؟

یکی از موضوعات مطرح شده در خصوص دادگاه نیلوفر حامدی این بود که وکیل او انتخابی بود اما فرصت صحبت نداشت، این در حالی است که این دادگاه در مرحله بدوی است‌ و در جلسات نخست دادگاه کیفرخواست قرائت می شود و کلیاتی از متهم پرسیده می‌شود و دفاعیات وکلا در جلسات بعدی عنوان می‌شود.

خبرنگاری در ایران جرم است؟

نکته قابل توجه در خصوص خانم نیلوفر حامدی این است که او اولین خبرنگاری است که به سقز رفته با خانواه مرحوم مهسا امینی مصاحبه کرد و علیرغم میل این خانواده نسبت به انتشار این مصاحبه اقدام کرده است. با این وجود او به علت خبرنگار بودن و تهیه گزارش و خبر دستگیر نشده است.

ایشان با مؤسسات براندازی ارتباط داشته و در سال ۱۴۰۰ وزارت اطلاعات از او دعوت کرده و به او تذکر داده است. با این وجود او او همچنان به حضور فعال خود در اینگونه موسسات ادامه داده است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و موریتانی
تارتار: پرسپولیس نشان داد این فصل می‌تواند کارهای بزرگی انجام دهد
واکنش ترامپ به حمله هوایی اسرائیل به فرودگاه نظامی در شمال سوریه
همتی: موانع مبادلات بانکی ایران و عراق برطرف شد
ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران
جزئیات برگزاری مراسم چهلم رهبر شهید در حرم مطهر امام رضا(ع) اعلام شد
مراسم چهلم تدفین رهبر شهید انقلاب در قم +عکس
انستیتو پاستور دوباره ساخته می شود
ادعای مقامات آمریکایی: مسیری برای ورود و خروج از تنگه هرمز ایجاد کردیم
مشکل مربی خارجی استقلال برطرف شد
عزیزی: ملت ایران در دفاع از منافع ملی اهل باج دادن نیست
انگلیس کاردار رژیم صهیونیستی را احضار کرد
واریز حقوق مردادماه بازنشستگان تامین اجتماعی بدون معوقات
روایت آیت‌الله فاضل لنکرانی از سیمای پدرانه رهبر شهید
غاصبان فلسطین دچار «سرطان اجتماعی» شده‌اند
ارتکاب جنایات جدید رژیم صهیونیستی در غزه و واکنش حماس و جهاد اسلامی
قیمت طلا و سکه در بازار؛ تداوم نوسان در انواع قطعات سکه
یمن دامنه محاصره عربستان سعودی را گسترش داد
طلای آنلاین را هیچ سازمانی گردن نمی‌گیرد
فراخوان چهلمین دوره جشنواره بین‌المللی خوارزمی
انتصابات جدید در قوه قضاییه اعلام شد
دانشجویان از مهر ماه با ۳ کارنامه وارد بازار کار می‌شوند
رقابت یک میلیون نفر در کنکور ۱۴۰۵/ تلاش برای اعلام نتایج در آبان ماه
راهکار پژوهشگران دانشگاه تهران برای اندازه‌گیری آلاینده‌های خطرناک
مشکلات تأمین مالی حقوق اعضای هیئت علمی به‌زودی رفع می‌شود
کارنامه نهایی آزمون دکتری سال ۱۴۰۵ منتشر شد
فرآیند انصراف، محرومیت از تحصیل و تسویه‌ دانشجویان علوم پزشکی اعلام شد
ساعت ۲۴ امروز آخرین فرصت دریافت کارت ورود به جلسه کنکور سال ۱۴۰۵
علی پیر: آیا مدرک دانشگاهی در عصر هوش مصنوعی کافی است؟
کارنامه علمی آزمون دستیاری منتشر شد
تقویم آزمون‌های تحصیلات تکمیلی سال ۱۴۰۶ اعلام شد
آغاز دریافت کارت ۵ آزمون علوم پزشکی از امروز/ نحوه شرکت در آزمون
جدیدترین تغییرات فراخوان جذب هیئت علمی علوم پزشکی/ ثبت نام تا ۷ شهریور
جزئیات ثبت نام آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی گروه علوم پزشکی سال ۱۴۰۵
نتایج نهایی آزمون دکتری تخصصی سال ۱۴۰۵ اعلام شد/ قبولی ۱۲ هزار نفر
دهمین همایش ملی نقد و نظریه ادبی در دانشگاه تربیت‌مدرس برگزار می‌شود
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top