تاریخ انتشار: چهارشنبه 1402/03/31 - 13:48
کد خبر: 473862

اساتید بسیجی الگوی حکمرانی فرهنگی اجتماعی را تدوین کنند

 اساتید بسیجی الگوی حکمرانی فرهنگی اجتماعی را تدوین کنند

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: استادان بسیجی با کمک اصولی که از منظومه فکری مقام معظم رهبری در حکمرانی استخراج شده است به تدوین حکمرانی فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی بپردازند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی صبح امروز در مراسم روز ملی بسیج اساتید که در دانشگاه تهران با حضور فرمانده کل سپاه، رئیس مجلس شورای اسلامی، وزیر علوم تحقیقات و فناوری، رئیس بسیج اساتید و اعضای هیأت علمی بسیجی برگزار شد با گرامیداشت سالروز شهادت شهید مصطفی چمران و روز ملی بسیج اساتید گفت: این همایش با شعار اعتلای نظام حکمرانی با محوریت جهاد تبیین و امیدآفرینی برگزار شده است.

وی ادامه داد: ما باید تصوری درست از موضوع حکمرانی داشته باشیم. سیاست گذاری، تنظیم‌گری و تصدی‌گری سه رکن حکمرانی هستند. ما اکنون پرسش مهمی که برایمان مطرح است این است که چه الگویی از حکمرانی فرهنگی اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، تربیتی، بهداشتی، محیط زیست، امیدآفرین است، اساتید باید به این سوالات پاسخ دهند. در حال حاضر عنوان می‌شود کارگروه حکمرانی بسیج اساتید شکل گرفته است. سوال من این است شما اساتید چه الگوی فرهنگی می‌توانید به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه دهید که امیدآفرین باشد؟ اگر دارید ارائه دهید تا استفاده کنیم. ارائه فقط آمار کافی نیست.

خسروپناه ادامه داد: بنده با بضاعت ناچیز خود منظومه فکری رهبر انقلاب در حکمرانی را مطالعه کردم و ۲۴ اصل از آن استخراج کردم تا بر اساس این اصول حکمرانی ارائه شود و به کمک این مبانی و اصول به الگو برسیم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ما الگوی حکمرانی فرهنگی نداریم. الگوی حکمرانی محیط زیست نداریم. من چند اصل را عرض می‌کنم. یک اصل اصل مردمی بودن است و در مورد حکمرانی مردم حرف زدن است که در مقابل آن حمکرانی متمرکز دولتی قرار می‌گیرد. در حکمرانی مردمی یا توده یا حزب و یا جامعه مدنی است. اگر بخواهیم الگویی از حکمرانی فرهنگی و یا علمی را ارائه دهیم باید نقش حلقه‌های میانی در سیاست گذاری، تنظیم گری و تصدی گری مشخص شد اینکه حلقه‌های میانی چه کارکردی دارند.

خسروپناه گفت: نمونه‌هایی از این حلقه‌های میانی می‌توان به همین بسیج اشاره کرد که در مقابل تجزیه گران و منافقان ایستاد، بسیج مردمی منافقان را کنار زد، انقلاب اسلامی جلوی تجزیه ایران را گرفت.

وی ادامه داد: باید به اصل ترجمه معارف اسلامی و به کارگیری آن در حل مسائل توجه کرد و باید معارف اسلامی و معارف انقلاب را به زبان زمانه ترجمه کرده و از طریق فناوری اجتماعی آن را حل کرد.

خسروپناه با اشاره به اصل فرهنگ سازی گفت: اصل فرهنگ سازی به جای سطحی گری از طریق صنایع فرهنگی باید صورت بگیرد. کار تبلیغی کار فرهنگی نیست کار فرهنگی کار عمقی است.

وی به اصل کثرت در عین وحدت اشاره کرد و گفت: در ایران اقوام مختلفی وجود دارد که این اصل کثر است که باید با وحدت اسلامیت پیوند برقرار کند.

وی به اصول دیگری مانند عقلانیت، استقلال، اخلاق اشاره کرد و گفت: استادان بسیجی با کمک این اصول که از منظومه فکری مقام معظم رهبری در حکمرانی استخراج شده است در تدوین حکمرانی فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی بپردازند.

منبع: فارس

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
عکس | تجمع دانشجویان مقابل دانشکده فنی دانشگاه تهران
فیلم | خونی که در رگ ماست، هدیه به رهبر ماست
فیلم | دانشجویان خواجه نصیر: یا مرگ، یا خامنه‌ای
فیلم | آتش زدن پرچم اسرائیل و آمریکا توسط دانشجویان شریف
فیلم | بازگشت شاه قاتل؛ زهی خیال باطل
عزادارنماها دیروز در دانشگاه تهران چه کردند؟/ از پرتاب سنگ تا استقبال از حمله نظامی دشمن!
آدم‌ربایی با هدف اخاذی یک میلیون دلاری در تهران خنثی شد
ثبت نام ارزاق صبحانه دانشجویی برای ساکنان خوابگاه‌های دانشگاه علامه
سامانه بارشی از امروز وارد تهران می‌شود
گمانه‌زنی‌ها درباره توافق موقت را تایید نمی‌کنیم
واکنش دانشگاه علم و صنعت در پی درگذشت یک دانشجو
تعویق یک‌هفته‌ای هجدهمین آزمون بسندگی زبان انگلیسی دانشگاه شهید بهشتی
اوسمار نزدیک به پایان همکاری با پرسپولیس
دولت‌های اصلاحات و دنده‌عقب مسکن!
رد صلاحیت نامزدی که عضو هیأت مرکزی نظارت است!
ترامپ از تسلیم‌ناپذیری ایران کلافه است
به بهانه فحاشی ها در دانشگاه شریف و تهران
نسخه طلایی تغذیه برای روزه‌ اولی‌ها
تکذیب حضور یگان ویژه در دانشگاه‌ها
چگونه در ماه رمضان دچار اضافه‌وزن نشویم
شرایط نامساعد اسیران فلسطینی در ماه رمضان
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top