تاریخ انتشار: شنبه 1402/04/03 - 12:41
کد خبر: 474131

پوتین عزم مصالحه با «خنجر از پشت» را ندارد

پوتین عزم مصالحه با «خنجر از پشت» را ندارد

سخنرانی کوتاه و تند رئیس‌جمهور روسیه حکایت از آن دارد که اقدام نیروهای واگنر تحت امر «یوگنی پریگوژین» از نظر مسکو خیانت است و عزمی برای مصالحه با وی وجود ندارد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ در شرایطی که «یوگنی پریگوژین» فرمانده نیروهای شرکت خصوصی «واگنر» از شامگاه دیروز عملا نوعی شورش مسلحانه را علیه قوای اصلی ارتش روسیه آغاز کرده، سخنرانی کوتاه و تند «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه حکایت از آن داشت که اقدام نیروهای تحت امر پریگوژین از نظر او یک خیانت است و وی دست‌کم در این مقطع عزمی برای مصالحه با فرمانده نیروهای واگنر ندارد؛ هر چند که سیر تحولات آتی ممکن است در مواضع مقامات روس اثر گذار باشد.

رئیس‌جمهور روسیه در واکنشی تند به تحولات اخیر در نطقی تلویزیون خود «همه شهروندان روسیه، نیروهای مسلح، نیروهای اجرایی قانون و نیروهای ویژه» را مخاطب قرار داد و با اشاره به اقدامات شبه‌نظامیان گروه واگنر و یوگنی پریگوژین مدیر آن، این اقدامات را «خیانت در داخل کشور» و «شورش مسلحانه» خواند و گفت: هر آن‌کس که این شورش را سازماندهی کرده، تلاش داشته کشور را تسلیم کند و آن را به جنگ داخلی بکشاند.

وی با اشاره به صدور دستورات لازم برای خنثی کردن سازمان‌دهندگان «شورش مسلحانه» فعلی در روسیه با لحنی تند هشدار داد: «ما پاسخ سختی به این شورش مسلحانه می‌دهیم». پوتین همچنین با هشدار به سوءاستفاده دشمنان روسیه برای استفاده از تفرقه و برانگیختن جنگ داخلی در کشور گفت: «اقدامات شدیدی را برای بازگرداندن ثبات در روستوف انجام دادیم و اوضاع در آن‌جا همچنان دشوار است. بعنوان رئیس‌جمهور روسیه هر اقدامی را برای دفاع از استقلال کشور و حفاظت از شهروندان انجام می‌دهم».

پوتین در پایان سخنرانی خود خطاب به مردم روسیه و دیگر مخاطبان داخلی و خارجی ابراز اطمینان کرد روسیه توانایی غلبه بر مشکلات و خیانت فعلی داخلی در کشور را دارد و افزود: از آن‌هایی که این جنایت را سازماندهی کردند می‌خواهم به اقدامات خود فکر کنند و تنها راه را که بازگشت به خانه و توقف این اقدامات است، انتخاب کنند.

پیش‌تر، پریگوژین در پیامی مدعی شد «روستوف» واقع در جنوب غربی روسیه هم‌اکنون تحت کنترل واگنر درآمده و آن را انتقام از حمله وزارت دفاع روسیه که این گروه مدعی شده علیه مواضعشان صورت گرفته، اعلام کرد. در پی آن، رسانه‌های محلی روسیه گزارش کردند نیروهای امنیتی روسیه وارد مقر شبه‌نظامیان واگنر در سنت‌پترزبورگ شدند که نشان می‌دهد عملیات جستجو برای عوامل کودتا در روسیه آغاز شده است.

تحرکات گروه واگنر در شرایطی انجام شده که نیروهای روسیه در حدود ۲۰ روز گذشته موفق شده‌اند با تحمیل تلفات و خسارات سنگین به نیروهای اوکراینی، ضدحملات آن‌ها را که به پشتوانه کمک‌ها و تسلیحات پیشرفته غربی انجام می‌شود، دفع کنند.

حتی اخبار رسانه‌های غربی حکایت از آن داشت که ضدحمله نیابتی ناتو در جبهه شرق اوکراین با شکستی سهمگین مواجه شده و چیزی دست نیروهای تحت امر «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین را نگرفته است؛ با این حال و در بحبوحه منهدم شدن نیمی از تجهیزات زرهی اهدایی ناتو به ارتش اوکراین، پریگوژین مستمرا نیروهای ارتش روسیه را به عقب‌نشینی متهم می‌کرد.

می‌توان چنین تصور کرد که اقدام اخیر شبه‌نظامیان واگنر، فاز دوم از ضدحمله نیابتی ناتو است که پس از شکست در میدان نبرد، اکنون چشم به جبهه داخلی روسیه دوخته‌اند. این شورش ممکن است آثاری منفی بر عملکرد نیروهای روس در جبهه‌های نبرد بالاخص در باخموت داشته باشد اما به‌هرروی باید منتظر تحولات پیش‌رو بود.

منبع: فارس

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
فیلم | مصوبه واردات استانی نمونه آشفتگی دولت در سیاست گذاری ارزی
تامین و فروش مستربچ برای صنایع خودرو، لوازم خانگی و بسته‌بندی
قیمت و خرید نایلون دسته موزی مستقیم از تولیدی
سیم‌کارت سفید یا سیم‌کارت بدون فیلتر چیست؟
بهترین سایت ساز های رایگان
نظر مشتریان، مسیر واقعی رشد در دنیای امروز
دانلود آهنگ جدید، ریمیکس و موزیک ویدئو با کیفیت عالی از ناب صدا
خرید لوازم خانگی با انواع طرح های اقساطی و نقدی در نفیس ۲۴
۵ سرگرمی خانگی ساده برای روزهای بی‌حوصلگی
چطور با سرمایه محدود ارز دیجیتال بخریم و معامله کنیم؟
فرصت شغلی منعطف وپردرآمد برای دانشجوها؛ از تبلیغ تا واقعیت!
پیام تسلیت خبرنامه دانشجویان ایران به مناسبت درگذشت پدر محترم محمد جهاد
هم‌نشینی یلدا و رجب؛ وقتی بلندترین شب سال به آغاز روشن‌ترین راه می‌رسد
مجلس نحوه تعدیل اقساط مهریه را تعیین کرد
جمع آوری ۳۳۴ نفر اتباع بیگانه غیرمجاز در زهک
تحمیل خسارت ۲۰ میلیارد دلاری تصادفات به اقتصاد ایران
سلیمی: چین مراقب اظهاراتش درباره جزایر سه‌گانه باشد
تجمع میلیونی مردم عراق در سالروز شهادت سردار سلیمانی
روایت ترکیه از ضربه سخت ایران به پژاک در طول جنگ تحمیلی ۱۲ روزه
تحریم داخلی داروی بیماران هموفیلی
مسیر واقعی تحقق عدالت آموزشی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top