تاریخ انتشار: دوشنبه 1402/04/12 - 14:41
کد خبر: 474926

آزاد شدن طلب ۱۰ میلیارد دلاری ایران از عراق

آزاد شدن طلب ۱۰ میلیارد دلاری ایران از عراق

رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق گفت: عراق ضمن تایید طلب‌ ۱۰ میلیارد دلاری ایران از عراق اعلام کرده که این مبلغ به بانک تی بی آی داده شده تا از این پول در موارد غیر تحریمی نظیر کالاهای اساسی و دارو استفاده شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ یحیی آل اسحاق رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق امروز در نشست اتاق بازرگانی ایران و عراق اظهار داشت:فرصت طلایی برای حضور در بازار کشور عراق وجود دارد؛ اقتضائات دو کشور به گونه ای است  که فرصت روابط تجاری برای دو کشور استراتژیک و ضروری است.

وی افزود: این ظرفیت وجود دارد که تا چند سال آینده تجارت دو کشور را به 20 میلیارد دلار برسد.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق تصریح کرد: در حال حاضر  روابط تجاری دو کشور از مرز 10 میلیارد دلار عبور کرده است و پیش بینی می‌شود سال آینده این رقم به 10 تا 11 میلیارد دلار برسد؛ این رقم حتی می تواند بدون در نظر گرفتن صادرات گاز، برق و خدمات فنی و مهندسی باشد.

آل اسحاق گفت: وضعیت امنیت در کشور عراق بهتر شده است و این کشور با وجود اینکه جمعیتی کمتر از ایران دارد اما دو برابر کشورمان درآمد نفتی دارد و کشوری فقیر به حساب نمی‌آید.

وی اظهار داشت: 10 الی 15 سال آینده عراق بهترین کشور برای سرمایه‌گذاری در منطقه است و برای ما مزیت نسبی دارد.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق با بیان اینکه عراق امسال و سال آینده قصد سرمایه‌گذاری 300 میلیارد دلاری را در کشور خود دارد اظهار داشت: 85درصد این مبلغ باید از خارج وارد شود لذا اگر ایران از 10 درصد آن هم استفاده کند فرصت ویژه ای است.

وی اظهارداشت: سرمایه‌گذاران می‌توانند برای سرمایه‌گذاری در عراق کنسرسیوم‌های مشترک تشکیل دهند کنسرسیوم‌ها می‌تواند به صورت مشترک بین فعالان اقتصادی ایران و عراق و حتی کشور سوم تشکیل شود.

بخش خصوصی مشکلی برای دریافت پول از عراق ندارد

آل اسحاق گفت: بخش خصوصی هیچ مشکلی برای دریافت پول خود از عراق ندارد؛ طلب ما از عراق عمدتاً مربوط به نهادهای دولتی و مطالبات گاز و برق است.

طلب عراق به ایران 10 میلیارد دلار است

وی با بیان اینکه طلب دولت ما از عراق حدود 10 میلیارد دلار است گفت: این رقم به طور دائم کم و زیاد می‌شود.
آل اسحاق گفت: وزیر  عراق نیز طلب‌ 10 میلیارد دلاری ایران از عراق را تایید و اعلام کرده که به بانک تی بی آی داده شده است.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق افزود: توافق شده تا از این پول در موارد  غیر تحریمی نظیر کالاهای اساسی و دارو استفاده شود.

وی تاکید کرد: در مورد مطالبات ایران از عراق مشکلی وجود ندارد و بخش خصوصی نیز به راحتی می‌تواند مطالبات مالی خود را دریافت کند.

منبع: تسنیم

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
لطفا دست از تخریب شهید مظلوم بر دارید!
پیام سردار موسوی در آستانه دویستمین شب بعثت ملت
ابرپروژه عربستان تکه‌تکه شد
کنکوری متفاوت در راه است
موضع دوباره زلنسکی علیه ایران
تراکتور از روی پرسپولیس پرواز کرد
قهرمان‌سازی از خلبان آمریکایی، سفارشی بود
احسان خاندوزی رئیس جدید کارگروه بررسی‌های اقتصادی معاونت بررسی دفتر رهبر انقلاب اسلامی شد
حملات یمن فرودگاه ابها را به تعطیلی کامل کشاند
انهدام چهارمین فروند MQ-۱ در تنگه هرمز
حقوق اعضای هیئت‌علمی دانشگاه صنعتی شریف افزایش یافت
بانک مرکزی باید برای مهار نوسانات ارزی از انفعال خارج شود/ هیچ خلا قانونی برای کنترل نرخ ارز وجود ندارد
سازمان ملی هوش مصنوعی موانع فعالیت کسب و کارهای داده محور را رفع می‌کند
پرمصرف‌ها نباید سهم بیشتری از یارانه انرژی ببرند
تداوم الگوی فعلی تغذیه در دانشگاها
دویست شب گذشت، اما این قرار تمام نشد
سوریه بعد از براندازی نظام اسد
حجاب در حاشیه
کامران قدکچیان: قبل انقلاب سانسور نمی‌گذاشت آمریکایی‌ها را منفی نشان دهیم
ذخایر نفت آمریکا به مرز بحرانی رسید
فاتحان باب‌المندب اراده خود را بر جهان تحمیل می‌کنند
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top