تاریخ انتشار: سه شنبه 1402/04/20 - 11:32
کد خبر: 475602

خطر زمین‌لرزه ۷/۵ ریشتری در این منطقه پایتخت

خطر زمین‌لرزه ۷/۵ ریشتری در این منطقه پایتخت

عضو هیات علمی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با اشاره به زمین‌لرزه صبح امروز تهران گفت: این پهنه گسل توان لرزه‌زایی تا بزرگای ۷/۵ ریشتر را دارد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ دکتر مهدی زارع عضو هیات علمی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با اشاره به زلزله امروز صبح قیامدشت استان تهران، گفت: زلزله قیامدشت با بزرگای ۳.۶ در ساعت ۷:۰۴ صبح امروز سه‌شنبه ۲۰ تیر ماه در ۲۰ کیلومتری جنوب شرق تهران در محدوده گسل ایوانکی در جنوب شرق تهران رخ داد که نشانگر فعال بودن پهنه گسله ایوانکی است و دلیل آن نیز رخداد همین زلزله‌های کوچک است.

وی ادامه داد: این پهنه گسله که انتهای شمال غربی آن به منطقه ١٥ تهران می‌رسد، توان لرزه‌زایی تا بزرگای ٧.٥ را دارد.

زارع خاطر نشان کرد: این گسل در روز ۱۷ مهر ماه سال ۸۸ و ۳ اسفند ماه سال ۱۳۸۹ دو زلزله با بزرگای ٤ را نشان داده است.

این محقق حوزه زلزله‌شناسی با تاکید بر اینکه این گسل سابقه رخداد زمینلرزه‌های تاریخی را دارد، اظهار کرد: به احتمال زیاد زلزله‌های تاریخی ٧٤٣ میلادی و ٨٥٥ میلادی که ری را ویران کرده‌اند، با جنبایی این گسل رخ داده‌اند. همچنین زلزله به صورت خوشه (فوج لرزه) در سال‌های ۱۳۸۸ تا ۱۴۰۲ در اثر جنبایی این گسل رخ داده است.

عضو هیات علمی پژوهشگاه زلزله‌شناسی تاکید کرد: بر اساس این تک رخداد زلزله کوچک، هیچ استنتاجی مبنی بر احتمال وقوع یا غیر محتمل بودن وقوع یک زلزله بزرگ بعدی در تهران را نمی‌توان انجام داد.

وی با بیان اینکه راه‌اندازی سامانه هشدار پیش‌هنگام زلزله به منظور افزایش امکانات زیرساختی پایش لرزه‌ای تهران می‌تواند به کاهش ریسک زلزله در تهران  کمک کند، افزود: برآورد احتمال رخدادهای لرزه‌ای با پایش علمی بر اساس اطلاعات علمی دست اول میسر است و شبکه لرزه‌نگاری کشور در صورت توسعه و ساماندهی به صورت برخط و تجهیز با دستگاه‌های مدرن و برخط (سنجشگرهای باند پهن زلزله‌نگار و شتابنگاری، ژئوفیزیکی و ژئودتیک) می‌تواند به برآورد و پیش‌یابی زلزله‌های مهم بعدی و تعیین پهنه‌های پرتنش از نظر رخداد زلزله بعدی کمک کند.

منبع: ایسنا

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
ایجاد فضای بی‌نظمی و بروز تنش‌های احتمالی در محیط دانشگاه، پیامد مستقیمِ سیاست‌های تجملی و عدم برخورد قاطع با جریان‌های انحرافی است
تصاویری از آیت الله سید مجتبی خامنه ای دو سال پیش که به عیادت مجروحان پیجری در بیمارستان های تهران رفتند
رفع موانع تولید و ساماندهی تجارت؛ محورهای قانون جدید کشاورزی
جنگ اقتصادی نیازمند ستاد مشترک و دیپلماسی فعال است
 دویست شب قدرت‌نمایی «ما»
فیلم | جنگ با ایران، وضعیت ذخایر نفت آمریکا را به شرایط بحرانی رسانده است
پشت پرده اتاق پیام‌رسانی ترامپ
تهران، میدان انقلاب، شب ۲۰۰ ام
برق در المان، بحران هزینه زندگی در انگلیس و کاهش رشد اقتصادی در ژاپن
مسئولیت سهل‌انگاری در امنیت دانشگاه بر دوش شماست
فیلم | بلاگردان ایران، حضرت آقا، خداحافظ...
خیابان محل آفرینش یک ملت متحد
رفتارهای متناقض آمریکا تغییر دکترین هسته‌ای ایران را توجیه‌پذیر می کند
پنج عامل خاموش فروپاشی خانواده؛ از خودخواهی تا توقعات نابجا
ایران در مسیر دو انقلاب!
نتایج نهایی آزمون‌ها پس از رسیدگی به اعتراض‌ها در سامانه «بینا» قابل مشاهده است
آغاز انتخاب کادر اجرایی کاروان‌های تمتع ۱۴۰۶
تهیه ۱۲ طرح عملیاتی برای رفع مسائل ذی‌نفعان تأمین‌اجتماعی
قیمت برخی محموله‌های فیزیکی نفت از ۱۳۰ دلار فراتر رفت
مخبر: دشمن در حوزه‌های مختلف در مقابل ایران شکست خورد
روابط ایران و چین با اراده رهبران دو طرف در سطح راهبردی هدایت می‌شود
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top