تاریخ انتشار: دوشنبه 1402/04/26 - 15:27
کد خبر: 476270

«ممنوعیت اعتراض» در مهد دموکراسی!

اعتراضات به قتل نائل ۱۷ ساله توسط پلیس فرانسه هفته‌هاست ادامه دارد و از همان روزهای نخستین نیز به خشونت کشیده شد. خشونتی که باعث دستگیری ۲۰۰۰نفر از مردم فرانسه و تخریب ده‌ها ساختمان دولتی و به آتش کشیدن تعداد زیادی از ماشین‌های پلیس شد. فرانسه که برای بار چندم در دوره دوم مکرون دچار بحران‌های این چنینی شد این بار دست به اقدامی متفاوت برای کنترل اعتراضات زد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ اعتراضات به قتل نائل ۱۷ ساله توسط پلیس فرانسه هفته‌هاست ادامه دارد و از همان روزهای نخستین نیز به خشونت کشیده شد. خشونتی که باعث دستگیری ۲۰۰۰نفر از مردم فرانسه و تخریب ده‌ها ساختمان دولتی و به آتش کشیدن تعداد زیادی از ماشین‌های پلیس شد. فرانسه که برای بار چندم در دوره دوم مکرون دچار بحران‌های این چنینی شد این بار دست به اقدامی متفاوت برای کنترل اعتراضات زد.

دادگاه عالی فرانسه چند روز پیش رای به ممنوعیت «تجمع و اعتراض به پلیس فرانسه» را داد. حکمی که باعث تعجب بسیاری از اهالی سیاست شد. شاید کمتر کشوری در دنیا به اندازه فرانسه ادعای آزادی بیان و دموکراسی داشته باشد و در عین حال صدور چنین حکمی که عملا «اعتراض» را غیرقانونی می‌کند، رو سیاهی دیگری برای دولت فرانسه به بار آورد.

فرانسه از ابتدای سال ۲۰۲۳ تاکنون درگیر چند بحران اجتماعی قابل توجه بوده است. در پیش از ۲۰۲۳ و اولین روزهای آن، پناهجویان در اعتراض به قتل رسیدن مهاجری به دست مرد نژادپرست فرانسوی و حمایت برخی از سیاست‌مداران فرانسه، خیابان‌های این کشور را صحنه اعتراض خود کرد. چندی بعد قانون موسوم به «اصلاح بازنشستگی» که چندان به مذاق مردم فرانسه خوش نیامد باعث شد مردم اعتراض خود به عملکرد دولت را به کف خیابان بیاورند و اکنون نیز قتل نائل ۱۷ ساله مجددا شوک جدیدی به جامعه فرانسه وارد کرد. تفاوت اعتراضات به قتل نائل با دو بحران دیگر این است که به دلیل اینکه عملکرد «پلیس فرانسه»‌ به طوری مورد انتقاد مردم است که از اقشار مختلف در این اعتراضات حضور داشتند.

نونیز همچنین در ادامه صحبت‌هایش به طور تلویحی به دلیل دیگر این ممنوعیت اشاره می‌کند. رئیس پلیس فرانسه ضمن اشاره به روند کلی اعتراضات در هفته گذشته و میزان پلیس اعزامی به شهر پاریس از شهرهای دیگر که حدود ۱۰۰۰۰نفر بوده است اعلام می‌کند نیروی پلیس خسته و فرسوده شده است و نیاز به استراحت دارد.

چرا «مهد دموکراسی» اعتراض را ممنوع کرد؟

ممنوعیت اعتراضات خیابانی توسط پلیس فرانسه علاوه بر واکنش‌هایی که در داخل کشور فرانسه برانگیخت از زوایای دیگری نیز قابل بررسی است. برای مثال این کشور در صحنه جهانی همواره به عنوان کشوری مداخله‌گر شناخته می‌شود. هنوز یکسال از زمانی که مکرون از اغتشاشات ایران دفاع می‌کرد و با فردی همچون مسیح علی‌نژاد دیدار کرد نمی‌گذرد که دولت فرانسه خود در مواجهه با اعتراض آشوب‌آمیز چنین واکنشی نشان داد.

دلیل اصلی این اتفاق، بنیادین بودن نظم در امر حکمرانی است. بدون برقراری نظم و امنیت، هیچ دولت و جامعه‌ای نمی‌تواند به جلو حرکت کند. اما آنچه که واکنش برانگیز می‌شود آن است که برای دولت فرانسه و غرب‌گرای ایرانی، ممنوعیت آشوب‌گری در فرانسه «حاکمیت قانون» به شمار می‌رود و برخورد با این پدیده در ایران تاویل به دیکتاتوری می‌شود.

منبع: رجانیوز

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
انتخابات آمریکا از زاویه دیگر
پیامی که به قدر کافی صریح و روشن است
توافق گازوئیلی پوتین-ترامپ منتفی شد
ذخایر گازوئیل آمریکا به پایین‌ترین سطح از سال ۲۰۰۳ رسید
 آتش سوزی دو نفتکش در مسیر غیر مجاز تنگه هرمز/ دو پهپاد لوکاس به غنیمت گرفته شدند
تحریم «نمایش» برای تغییر واقعی
یحیی سریع: مرکز تجمع مزدوران در الجوف با ۶ موشک هدف قرار گرفت
ایستادگی ملت ایران بیش از گذشته الهام‌بخش ملت‌های آزاده است
یحیی سریع: پهپاد «وینگ لونگ ۲» ارتش سعودی سرنگون شد
صالحی امیری: میناب دروازه‌بان مقاومت ایران و نماد انسجام ملی است
۳ عملیات پهپادی و موشکی نیروهای مسلح یمن در عمق عربستان
ملی‌پوش جوان وزنه‌برداری ایران یازدهم شد
فرودگاه ملک خالد ریاض با موشک بالستیک هدف قرار گرفت
انهدام یک فروند پهپاد MQ-۱ آمریکایی در آسمان قشم و ناکامی اقدامات دشمن
وزیر علوم: آینده علمی ایران در گرو تقویت زیرساخت‌های دانشگاهی است
شهباز شریف: در نشست تهران، گفتگوهای بسیار مثبتی انجام شد
آیت‌الله لاریجانی: زنجیرهٔ شکست‌ آمریکا از میدان به صندوق رأی رسید
شکایت‌های اخلاقی و حقوقی باشگاه پرسپولیس از مدیرعامل استقلال
برلین: نتیجه انتخابات کنگره به موضع خصمانه آمریکا علیه ایران مربوط است
آغاز بارش‌های سنگین در اکثر نقاط کشور
سفر وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به میناب +عکس
منابع وام‌های دانشجویی محدود است
ترفندهای استفاده از اسپاتیفای برای درس خواندن و تمرکز در مطالعه
سیلاب در پردیس دانشگاه علوم پزشکی سمنان/ تمام فضای دانشگاه را آب گرفت! + فیلم
آغاز ثبت‌نام داوطلبان انتخابات شوراهای صنفی دانشجویی دانشگاه تهران
به‌روزرسانی و تغییر ۵۰ تا ۷۰ درصدی رشته‌های کشاورزی
آغاز ثبت‌نام وام‌های تحصیلی و ودیعه مسکن متأهلی دانشجویان از امروز
شرایط و نحوه ثبت نام برای دریافت وام‌های دانشجویی اعلام شد
کارت آزمون وکالت کانون‌ وکلای دادگستری سال ۱۴۰۵ منتشر شد
سری دوم اصلاحیه دفترچه راهنمای ثبت نام آزمون دکتری سال ۱۴۰۶ منتشر شد
کارت چهارمین آزمون صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان و مشاوران ۱۴۰۵ منتشر شد
مهلت ثبت‌نام در سامانه ادب تا ۱۱ آذر برای رفع مشکلات دانشجویان عراقی
از تماشای ماه تا کشف منظومه شمسی؛ آموزش نجوم چگونه کودکان را به دنیای علم علاقه‌مند می‌کند؟
چرا بعضی دانشجویان برای مقاله‌هایشان از متخصص کمک می‌گیرند؟
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top