تاریخ انتشار: شنبه 1402/04/31 - 13:26
کد خبر: 476735

برنامه‌ای برای افزایش قیمت غذای دانشجویان نداریم

برنامه‌ای برای افزایش قیمت غذای دانشجویان نداریم

مدیرکل امور دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه در حال حاضر برنامه‌ای برای افزایش قیمت وعده‌های غذایی دانشجویان برای سال تحصیلی آتی نداریم، گفت: با توجه به شرایط اقتصادی کشور و با توجه به اینکه این احتمال وجود دارد دانشجویان به لحاظ مالی تحت فشار باشند، درنظر داریم وعده‌های غذایی در سال تحصیلی آتی را به قیمت کنونی عرضه کنیم.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ مدیرکل امور دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه در حال حاضر برنامه‌ای برای افزایش قیمت وعده‌های غذایی دانشجویان برای سال تحصیلی آتی نداریم، گفت: با توجه به شرایط اقتصادی کشور و با توجه به اینکه این احتمال وجود دارد دانشجویان به لحاظ مالی تحت فشار باشند، درنظر داریم وعده‌های غذایی در سال تحصیلی آتی را به قیمت کنونی عرضه کنیم.

دکتر احد بنار ضمن اعلام این مطلب درباره تعیین ردیف بودجه «نشان‌دار» برای تغذیه دانشجویان دانشگاه‌های علوم‌پزشکی گفت: بودجه‌ای نشان‌دار در ردیف‌های بودجه‌ای مرتبط با حوزه‌های «دانشجویی_فرهنگی» برای موضوع تغذیه دانشجویان علوم‌پزشکی درنظر گرفته شده است. مبلغ ۱۵۰۰ میلیارد تومان به عنوان بودجه یکساله تغذیه دانشجویان لحاظ شده است، اما این مبلغ تنها پاسخگوی بخشی از هزینه‌ها است و ما ناچار هستیم که باقیمانده هزینه تغذیه دانشجویان را از محل درآمدهای اختصاصی دانشگاه‌ها تامین کنیم.

وی ادامه داد: از ابتدای سال جاری تاکنون، طی ۲ مرحله مبالغی را بابت تغذیه به دانشگاه‌های علوم‌پزشکی پرداخت کرده‌ایم و به دنبال منسجم کردن این پرداخت‌ها هستیم. در این راستا طی هماهنگی‌هایی که با سازمان برنامه و بودجه داشته‌ایم، در نظر داریم در صورتیکه اعتبار مورد نیاز را در دسترس داشته باشیم، مبالغ مربوط به مسائل تغذیه را به صورت ماهیانه یا حداکثر هر ۲ ماه یکبار به دانشگاه‌ها پرداخت کنیم.

مدیرکل امور دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه براساس برآوردهای انجام شده، هزینه تغذیه دانشجویان علوم‌پزشکی طی یک سال معادل ۴ هزار میلیارد تومان می‌شود، اظهار کرد: ما برای تامین اختلاف میان هزینه‌های تمام شده و بودجه لحاظ شده برای تغذیه دانشجویان، ناچار هستیم از محل درآمدهای اختصاصی دانشگاه‌ها استفاده کنیم. اگررچه دانشگاه‌های علوم‌پزشکی نسبت به سال گذشته دارای بودجه نشان‌دار در بحث تغذیه شده‌اند و این یک اتفاق مثبت است، اما بازهم دانشگاه‌ها در این مسیر با مشکلات مواجه هستند. لذا ما به دنبال افزایش بودجه تغذیه دانشگاه‌های علوم‌پزشکی هستیم تا از فشاری که دانشگاه‌ها متحمل می‌شوند، بکاهیم.

دکتر بنار ادامه داد: دانشگاه‌ها به وسیله منابع مختلف هزینه‌های تغذیه دانشجویان را پرداخت می‌کنند و بخشی نیز شامل طلبکاری پیمانکاران می‌شود. براساس آیین‌نامه‌های موجود، دانشجویان فقط ۱۰ درصد قیمت تمام شده وعده‌های غذایی را پرداخت می‌کنند. آنها در مجموع مبلغ ۱۲ هزار تومان برای ۳ وعده غذایی پرداخت می‌کنند در حالیکه قیمت تمام شده این ۳ وعده غذایی حدود ۱۵۰ هزار تومان است.  

مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه بدهی انباشت‌شده دانشگاه‌های علوم‌پزشکی در سال ۱۴۰۱ به پیمانکاران حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان است، خاطرنشان کرد: میزان بدهکاری دانشگاه‌های علوم‌پزشکی را در نامه‌ای به سازمان برنامه و بودجه اعلام کرده‌ایم و اختصاص بودجه برای پرداخت بدهی‌ها را خواستار شده‌ایم.  طلب برخی از پیمانکاران به مرز ۱۲ میلیارد تومان می‌رسد و این احتمال وجود دارد که آنها دیگر توان همکاری با دانشگاه‌ها را نداشته باشند.

وی تصریح کرد: ما نسبت به کاهش کیفیت غذاها در سال تحصیلی آتی نگران هستیم، لذا از سازمان برنامه و بودجه تفاضا می‌کنیم که به موضوع تغذیه دانشجویان عنایت داشته باشند تا بتوانیم غذای با کبفیت و باهمان قیمت قبلی در اختیار جامعه هدف قرار دهیم.

برخورداری از حق انتخاب غذای نیم‌پرس

وی درباره ارائه غذای نیم‌پرس به دانشجویان گفت: تعداد زیادی از دانشگاه‌های علوم‌پزشکی وعده‌های غذایی را به صورت نیم‌پرس در اختیار دانشجویان قرار می‌دهند. موضوع ارائه غذای نیم‌پرس به دانشگاه‌ها به ویژه برای دختران دانشجو به دانشگاه‌های علوم‌پزشکی ابلاغ شده است. اگر دانشجویان تمایل داشته باشند، از حق انتخاب غذای نیم‌پرس در وعده شام برخوردار هستند و به این ترتیب هزینه غذای نیم‌پرس را پرداخت می‌کنند.

دکتر بنار ادامه داد: برخی از دانشگاه‌ها نیز ابتکار به خرج داده‌اند و غذای نیم‌پرس را برای وعده غذایی شام درنظر گرفته‌اند و هزینه‌ای دریافت نمی‌کنند. چنین الگویی در برخی دانشگاه‌ها اجرا شده است. الگویی دیگر در دانشگاه‌ها در جهت جلوگیری از اسراف غذا اجرا می‌شود. هنگامی که دانشجویان برای صرف وعدهای غذایی مراجعه می‌کنند فردی که مسئولیت کشیدن غذا  را برعهده دارد، اگر دانشجویان تمایل داشته باشند، غذای کمتری برای آنها می‌کشد.

وی تاکید کرد: گاهی مشکل اسراف به دلیل کیفیت نامرغوب مواد اولیه است که رسیدگی به وضعیت غذایی به دانشگاه‌ها ابلاغ کردیم و با این موضوع توانستیم بخش زیادی از مشکلات کیفیت پایین مواد غذایی را مرتفع کنیم. ارائه غذای نیم‌پرس جزو اولویت‌های ما محسوب می‌شود.

مدیرکل امور دانشجویی وزارت بهداشت در پایان در خصوص سایر راهکارهای صرفه‌جویی و جلوگیری از اسراف گفت: در این راستا ارائه غذای خوراک (بدون برنج) برای وعده شام به دانشگاه‌های علوم‌پزشکی را پیشنهاد داده‌ایم. 

منبع: ایسنا

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
به جای اینکه کارکرد گرایانه حرف بزنیم، تکلیف گرایانه حرف می‌زنیم!
توصیه چند دانشگاه برتر جهان به دانشجویان جدید
بزرگترین «آی.سی.یو» کرمانشاه افتتاح شد
نتایج اولین عمل پیوند چشم دنیا منتشر شد
اعمال شب و روز ۱۷ ربیع‌الاول
کاراته قهرمانی آسیا؛ اباذری دومین فینالیست کاراته ایران
یامگا مقابل استقلال به فوتبال بازگشت!
جزئیات ارائه دروس عمومی به دانشجویان علوم پزشکی از مهر ۱۴۰۳
واکنش عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی به اظهاراتی درباره مصوبه کنکور
عراقچی راهی نیویورک شد
مشارکت مردم از طریق شرکت‌های سهامی عام پروژه افزایش می‌یابد
صعود ۳۱ دلاری اونس جهانی در معاملات امروز
اعلام فراخوان جذب نخبگان در دانشگاه فرهنگیان در هفته آینده
بودجه سال ۱۴۰۴ در سه بخش به مجلس تقدیم می‌شود
اعلام ترکیب استقلال و نساجی
جایزه جهانی هم مخالفان زاکانی را راضی نکرد
افزایش خشونت در ایالات متحده
ارسال ۴۷ پرونده دارای احکام انضباطی اخراج از دانشگاه دانشجویان به وزارت علوم
معرفی ۶ کتاب تحسین شده ازجانب رهبر انقلاب در ویژه برنامه کتاب یک
هدایای عجیب شهردار و استاندار کرمانشاه به قهرمان المپیک/ شکلات خوری و زمینی که ۱۱ صاحب داشت!
تلاش برای تأمین اعتبار خرید گندم برای سال زراعی آتی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top