تاریخ انتشار: چهارشنبه 1402/06/29 - 21:00
کد خبر: 482342

فراخوان جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی به‌زودی اعلام می‌شود

فراخوان جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی به‌زودی اعلام می‌شود

یاسین کیخا معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان ضمن بیان اینکه به‌زودی فراخوان جذب ۴ هزار نخبه در دولت اعلام خواهد شد

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از بنیاد ملی نخبگان، یاسین کیخا معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان ضمن بیان اینکه به‌زودی فراخوان جذب 4 هزار نخبه در دولت اعلام خواهد شد، از تشکیل هسته‌های استادمحور به عنوان واحد تحقیق و توسعه‌ی 100 شرکت دانش‌بنیان در دانشگاه‌های کشور خبر داد.

ضرورت وجود پیوست نخبگانی در کلان‌پروژه‌ها

معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر اینکه کشور در انجام کلان‌پروژه‌ها موفق نبوده، اظهار داشت: در انجام هیچ یک از این کلان‌پروژه‌ها، پیوست نخبگانی وجود نداشت؛ در نتیجه نخبگان نتوانستند در حل این کلان‌پروژه‌ها مشارکت کنند که این عامل مهم‌ترین دلیل برای عدم موفقیت این آنها است.

کیخا با تاکید بر اینکه کشور در سال‌های آینده با بحران نیروی انسانی کارآمد مواجه خواهد شد، گفت: می‌توان در قالب کلان‌پروژه‌ها، فضای گلخانه‌ای برای فعالیت افراد نخبه و توانمند ایجاد کرد تا این افراد ضمن ماندگاری در چرخه خدمت‌رسانی به جامعه، منشا اثربخشی و اثرگذاری باشند.

وی با اعلام اینکه فراخوان جذب ۴۰۰۰ نفر از نخبگان در دستگاه‌های اجرایی بزودی اعلام خواهد شد، تصریح کرد: این افراد هم در تحول سازمان‌های متبوع و هم در استخراج نظام مسائل این سازمان‌ها باید اثرگذار باشند.

اهمیت موضوع تکریم و الگوسازی در نهادینه شدن شروط نخبگی

کیخا در پایان با اشاره به ضرورت الگوسازی از سرآمدان و نخبگان کشور، خاطرنشان کرد: اگر قرار بر ایجاد کنش جدی با جامعه مخاطب و زمینه‌سازی برای اثرگذاری و اثربخشی نخبگان باشد و بخواهیم این دو عامل به عنوان شرط نخبگی در جامعه نهادینه شوند، باید موضوع تکریم و الگوسازی به صورت جدی دنبال شود.

وی با اشاره به اینکه بنیاد ملی نخبگان باید فرصت اثرگذاری بیشینه را برای نخبگان فراهم کند، افزود: افزایش اثرگذاری و اثربخشی جامعه نخبگانی در فرایندهای تصمیم‌سازی و تصمیم‍‌گیری از مهم‌ترین برنامه‌های این معاونت در دور جدید است.

کیخا با تاکید بر اینکه یکی از مشکلات کشور تولید الگوی درست برای پاسخ به نیازهای موجود است، ادامه داد: تجربه‌های پیشین کشور نشان می‌دهد در اغلب موارد یا الگوی پاسخ‌دهی دقیق طراحی نشده و یا در اجرا، صیانت درستی از آن الگو صورت نگرفته است.

افزایش نقش‌آفرینی استادیاران جوان دانشگاه‌های برتر کشور

معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان در ادامه اظهار داشت: در دور جدید، استادیاران جوان دانشگاه‌های برتر کشور جامعه مخاطب اولویت‌دار این معاونت هستند تا بتوانند نقش‌آفرینی بیشتری در مسیر حل مسائل جاری کشور داشته باشند.

وی اضافه کرد: مسائل کشور به مسائل فناورانه و علمی خلاصه و محدود نمی‌شوند بلکه در کشور چالش‌های غیرفناورانه نیز وجود دارد که البته پاسخ به آنها نیاز به راه‌حل‌های فناورانه دارد.

هیئت‌های اندیشه‌ورز و تولید پاسخ نخبگانی برای چالش‌ها

کیخا با بیان اینکه حل مسئله با دو رویکرد تقاضامحور و اولویت‌محور انجام می‌شود، اظهار داشت: در رویکرد اولویت‌محور، هیئت‌های اندیشه‌ورز ذیل معاونت سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان ایجاد شده که تولید پاسخ نخبگانی برای چالش‌های کشور از مهم‌ترین اهداف این هیئت‌ها است.

۲۷ کلان مسئله در کمیسیون‌های دولت

وی با اشاره به اینکه کمیسیون‌های دولت ۲۷ کلان مسئله دارند که اساساً جامعه نخبگانی هیچ اطلاعی از آن ندارد، اضافه کرد: این هیئت‌ها می‌توانند به عنوان لایه تصمیم‌سازی برای دولت فعالیت کنند.

نقش کم‌نظیر نخبگان علوم انسانی در  چرخه حل مسئله

معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان بیان داشت: برخی از چالش‌ها حل نمی‌شوند چون به مسئله تبدیل نشده‌اند زیرا تا یک چالش به مسئله تبدیل نشود، برای حل آن پاسخی تولید نخواهد شد؛ به همین دلیل یکی از مهمترین کارکردهای هیئت‌های اندیشه‌ورز تبدیل چالش به مسئله است. در واقع این هیئت‌ها باید بتوانند چالش‌های موجود در استان‌ها به ویژه مناطق کم‌برخوردار را استخراج کرده و آنها را به مسئله تبدیل کنند تا در نهایت با یک اولویت‌بندی مناسب، پاسخ مناسب برای حل این مسائل تولید شود. در این چرخه، نقش نخبگان علوم انسانی کم‌نظیر است.

اعلام نظام مسائل 100 شرکت‌های دانش‌بنیان به استادیاران جوان شاغل در دانشگاه‌های‌برتر

کیخاه با اشاره به اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان بهترین محل برای اتصال صنعت به دانشگاه هستند، افزود: در زیست بوم ایجاد شده در کشور قرار بود شرکت‌های دانش‌بنیان محلی برای اتصال صنعت و دانشگاه باشند اما به تدریج روند به شکلی پیشرفت رفت که این شرکت‌ها نه با دانشگاه و نه با صنعت ارتباط معناداری نداشتند؛ ناظر به همین فقدان، برای حل مسائل تقاضامحور کشور، در گام اول ۱۰۰ شرکت دانش‌بنیان فعال که توانسته‌اند جایگاه خود را در اکوسیستم کشور ثابت کنند، نظام مسائل خود را با رویکرد توسعه محصول معرفی خواهند کرد تا هسته‌های استادمحور به عنوان واحد تحقیق و توسعه این شرکت‌ها در دانشگاه‌ها فعال شوند. به عبارت بهتر، مسائل جاری این شرکت‌ها به استادیاران جوان شاغل در دانشگاه‌های برتر اعلام می‌شود و بعد از جمع‌آوری و ارزیابی پروپوزال‌های بارگذاری‌شده در سامانه، با حمایت بنیاد ملی نخبگان زمینه برای حل مسائل این شرکت‌ها فراهم خواهد شد.

وی تاکید کرد: در این روند، موضوعات تقاضامحور در یک اکوسیستم واقعی و همجنس شرکت‌های دانش‌بنیان مطرح خواهند شد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
بیانیه شورایعالی انقلاب فرهنگی در حمایت از دانشجویان آمریکا
خیزش دانشجویان بحران سیاست خارجی آمریکا را فاش کرد
اعلام جزئیات حمایت مؤثر و مستمر از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش
نظر استاندار تهران برای تقسیم استان تهران؛ باید تأمل کرد
تجمع دانشجویان امیرکبیر در حمایت از دانشگاهیان آمریکایی
قهرمانی سیزدهم فوتسال ایران در آسیا
روسیه آمریکا را تهدید کرد
تکلیف حسن یزدانی برای المپیک مشخص شد
لحظات به ثمر رسیدن گل اول و دوم ایران به تایلند +فیلم
توجیهات عجیب نخست‌وزیر ارمنستان برای واگذاری روستاها به آذربایجان
بن‌گویر با ۳ دنده شکسته از بیمارستان مرخص شد
همه چیز درباره چراغ چک تیگو ۵ + علت روشن شدن چراغ چک تیگو ۵
محبوب‌ترین میز تلویزیون چه ویژگی‌هایی دارد؟
آیا جک پارکینگ سیماران انتخاب خوبی است؟
کدام سرورهای HPE برای سازمان شما مناسب هستند؟
صعود تاریخی افغانستان به جام جهانی فوتسال
کلاس‌های دانشگاه‌ها امروز به مدت ۲ ساعت تعطیل شد
اولین تصاویر از لحظه شلیک جدیدترین پهپاد انتحاری سپاه +فیلم
زمان ثبت‌نام کلاس اولی‌ها اعلام شد
جزئیاتی از برگزاری انتخابات ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
بازداشت قطاری دانشجویان معترض آمریکایی +فیلم
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top