تاریخ انتشار: شنبه 1402/07/01 - 15:22
کد خبر: 482607

قره‌باغ خلع سلاح شد

قره‌باغ خلع سلاح شد

جدایی‌طلبان مورد حمایت ارمنستان در قره باغ صدها سلاح را تسلیم نیروهای جمهوری آذربایجان کرده‌اند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ روسیه اعلام کرد که جدایی‌طلبان مورد حمایت ارمنستان در منطقه قره‌باغ از زمانی که توافق کردند سلاح‌هایشان را زمین بگذارند، شش خودرو زرهی و بیش از ۸۰۰ سلاح را تسلیم نیروهای جمهوری آذربایجان کرده‌اند.

نیروهای حافظ صلح روسی در این ارتباط گفتند: «تا ۲۲ سپتامبر، شش خودرو زرهی، بیش از ۸۰۰ سلاح کوچک و ضدتانک، و حدود پنج هزار گلوله مهمات تسلیم شده است.»

پیش از این، «آرارات میرزویان» وزیر خارجه ارمنستان در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره قره‌باغ اعلام کرده بود که تاکنون ۲۰۰ غیرنظامی در عملیات اخیر جمهوری آذربایجان در قره‌باغ کشته و ۴۰۰ نفر دیگر زخمی شدند.

به گفته وزیر خارجه ارمنستان، عملیات نظامی باکو در قره‌باغ همچنین منجر به آواره‌شدن بیش از ۱۰ هزار نفر شده است.

دور تازه تنش‌های نظامی در قره‌باغ از روز سه شنبه آغاز شد. حملات جمهوری آذربایجان به منطقه قره‌باغ پس از آن روی داد که باکو صبح روز سه شنبه مدعی شد، انفجار یک مین ضدزره جاسازی شده توسط نیروهای ارمنی، باعث انهدام یک کامیون متعلق به جمهوری آذربایجان و کشته شدن چند نیروی امنیتی این کشور شد. در این درگیری‌های نظامی، تاکنون ده‌ها نفر کشته و بیش از صدها نفر دیگر نیز از جمله ۱۲ کودک زخمی شدند.

بر اساس این گزارش، وزارت دفاع جمهوری آذربایجان روز چهارشنبه اعلام کرد، در خصوص تعلیق عملیات نظامی در قره‌باغ توافق حاصل شده است و حملات از ساعت یک عصر دیروز به وقت محلی متوقف شد.

«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه نیز روز گذشته در اظهاراتی رسانه‌ای درباره درگیری‌های اخیر میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان اعلام کرد: نیروهای حافظ صلح روسیه در منطقه قره‌باغ در همکاری فعال با همه طرف‌های درگیر، هر اقدامی را برای محافظت از غیرنظامیان انجام می‌دهند. روسیه با همه طرف‌های درگیر در منطقه قره باغ در تماس نزدیک است و امیدوار است به زودی راه‌حلی مسالمت‌آمیز برای این مشکل پیدا شود.

همچنین حکمت حاجی‌اف مشاور الهام علی‌اف به موضع‌گیری درباره قره باغ پرداخت و گفت: ما گروه‌های نظامی در قره باغ که سلاح خود را بر زمین بگذارند را مورد عفو قرار می‌دهیم.

مشاور رئیس جمهور جمهوری آذربایجان افزود: ما اقداماتی علیه افراد مسلحی که در قره باغ علیه ما اقدام می‌کنند، به عمل خواهیم آورد.

وی بیان کرد: ما خواهان ادغام ارامنه قره باغ در جمهوری آذربایجان هستیم.

از سوی دیگر «نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان گفت: امید به بروز تحولات مثبت در قره باغ وجود دارد اما اوضاع همچنان بحرانی است. خروج ارامنه از قره باغ برنامه اساسی ایروان نیست.

وی افزود: در حال حاضر تهدید مستقیمی متوجه جان ارامنه قره باغ نیست. خروج ارامنه قره باغ به ارمنستان زمانی رخ خواهد داد که آنها دیگر امکان اقامت در آنجا نداشته باشند.

همزمان اسپوتنیک از فضای سنگین امنیتی در ایروان همزمان با نشست کابینه ارمنستان خبر داد.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران هم به دنبال توافق جمهوری آذربایجان و نمایندگان ارامنه ساکن قره باغ اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران از توافق دولت آذربایجان و نمایندگان ارامنه ساکن قره باغ برای توقف درگیری‌ها در این منطقه ابراز خرسندی کرده و انتظار دارد بر گفتگو و سازوکارهای مسالمت‌آمیز برای حل و فصل مسائل در چارچوب تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان تمرکز شود.

منبع: مهر

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
ائتلاف ۳۲ کشور هم حریف ایران نشد
راه سوم اقتصاد ایران؛ نه دولت‌سالاری، نه بازار رها
اظهارات تند نتانیاهو علیه اردوغان
فرانسه راحت از سوئد گذشت/ خروس در شمایل قهرمان جام
رکورد تاریخی حضور تماشاگران در جام جهانی
بدرقه فراموش‌نشدنی تیم ملی ایران توسط مردم مکزیک پس از حذف تلخ
تعطیلی سه ایستگاه مترو در ایام وداع و تشییع رهبر شهید
استقرار بیمارستان صحرایی ۱۰۰ تختخوابی دانشگاه علوم پزشکی ایران در مصلی
هوش مصنوعی برگزاری آزمون‌های استاندارد را با چالش مواجه کرد
خاطره فرزاد جمشیدی از حافظه مخاطب زدوده نخواهد شد
ترکیب کاروان ایران برای بازی‌های آسیایی نهایی شد
کاظمی: تشدید نظارت بر عملکرد مدارس غیردولتی الزامی است
نیروی زمینی سپاه برای مراسم تشییع پیکر «امام شهید» آماده است
وانگ‌یی: خواستار حفظ روند مذاکرات بین آمریکا و ایران هستیم
عارف: تشییع رهبر شهیدمان، پایان بغض تاریخی تشییع‌های مظلومانه شیعه است
عراقچی: حمله به ناوشکن دنا یک جنایت جنگی است
فواد حسین: عراق مخالف جنگ علیه ایران است
شرکت رئیس‌جمهور گرجستان در مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب
رایزنی نخست‌وزیر هند با پزشکیان درباره تنگه هرمز
منتظر اجازه ایران برای خارج کردن کشتی‌ها از تنگه هرمز هستیم
هالند نسخه ساحل عاج را پیچید/ نروژ به یک‌هشتم نهایی رسید
خط اعتباری۳ هزار میلیاردی برای حمایت از دانش‌بنیان‌های آسیب‌دیده دانشگاه شریف در جنگ
اعلام آمادگی پارک دانشگاه تهران برای هدایت فناوری و نوآوری در روستاها
تغییر زمان آزمون داروسازان خارج از کشور
آغاز تحصیل متقاضیان غیرایرانی در دانشگاه‌های پزشکی با ویزای دانشجویی
معاون رئیس جمهوری: ظرفیت‌های استان سمنان زمینه‌ساز جهش فناوری‌های نوظهور است
آغاز فرآیند بهسازی شرکت‌های دانش‌بنیان آسیب‌دیده با مسئولیت معاونت علمی رئیس جمهوری
فرآیند نام‌نویسی در «طرح سه استاد» دانشگاه آزاد اسلامی آغاز شد
احداث دو مجتمع خوابگاهی جدید در دانشگاه امیرکبیر با تجمیع چند ساختمان/ نوسازی خوابگاه‌های فرسوده تا مهر ۱۴۰۵
آزمون انتخاب سردفتر اسناد رسمی ۲۰ شهریور برگزار می شود
پیگیری اجرای مصوبه افزایش حقوق/بیش از ۴۰ درصد اساتید دانشگاه فاقد مسکن
ابلاغ آیین‌نامه جامع فرآیندهای پژوهشی مقطع دکتری دانشگاه علامه
باشگاه نوآوری دانشکده بیوتکنولوژی دانشگاه تهران افتتاح شد
راهنمای عملی آمادگی آزمون آیمت برای بورسیه پزشکی ایتالیا
نتایج قبولی چه چیزی درباره بهترین آموزشگاه تیزهوشان نشان می‌دهد؟
امتحانات دانشگاه تهران به تعویق افتاد
معاونت علمی به‌دنبال توسعه فناوری‌های کاهش مصرف آب
اعلام تعطیلات تابستانه دانشگاه صنعتی شریف از ۱۰ تا ۲۳ مرداد
رونمایی از پلتفرم جدید مشاوره دانشجویی تا اواسط تیرماه
آغاز اجرای طرح آزمایشی خرید اعتباری اقلام غذایی دانشجویان
تغییر در زمان برگزاری امتحانات پایان ترم دانشگاه خوارزمی
الگوی نوین حکمرانی مؤسسات آموزش عالی غیردولتی ابلاغ شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top