تاریخ انتشار: شنبه 1402/08/20 - 22:52
کد خبر: 487310

جدید‌ترین خبرها از مراحل نهایی تست و پرتاب «ماهواره‌بر ایرانی سیمرغ»

جدید‌ترین خبرها از مراحل نهایی تست و پرتاب «ماهواره‌بر ایرانی سیمرغ»

سخنگوی بخش هوا و فضای وزارت دفاع از پرتاب‌های نهایی ماهواره‌بر سیمرغ تا پایان سال خبر داد و گفت: با این ماهواره‌بر توان پرتاب ماهواره‌های تا ۲۵۰ کیلوگرم در فاصله ۵۰۰کیلومتری را خواهیم داشت که می‌تواند در قالب یک ماهواره یا چندین ماهواره باشد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم؛ پرتاب‌های موفق ایران در سال‌های اخیر عمدتاً در تزریق موفق ماهواره‌های کمتر از 50 کیلوگرم در مدار لئو به‌وسیله ماهواره‌برهایی بوده است که توانایی تزریق ماهواره‌های سبک را دارند اما با توجه به نقشه راه ماهواره‌ها و روند توسعه محموله‌های فضایی کشور، مسجل بود که باید توانمندی پرتابگرهای ما توسعه پیدا کند.

این توسعه نه‌فقط در افزایش وزن ماهواره‌ها بلکه در کاهش هزینه‌های پرتاب را شامل می‌شود که در دنیا معمول است و کشورهای صاحب فناوری بیش از 90 درصد پرتاب‌ها را توسط پرتابگرهایی انجام می‌دهند که وزن‌های بالا را به مدار پرتاب می‌کنند به‌طوری که در یک پرتاب بیش از 10 تن را به مدار لئو منتقل می‌کنند که بعد از آن می‌تواند انتقال به مدارهای دیگر نیز اتفاق بیفتد.

در این رابطه تلاش‌هایی در وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته است که یکی از نمونه‌های آن توسعه "ماهواره‌بر سیمرغ" است. سیمرغ یکی از ماهواره‌‌برهایی است که قرار است در زمینه ماهواره‌های بیش از 50 کیلوگرم و منظومه‌های ماهواره‌ای به کشورمان خدمت‌رسانی کند.

در این رابطه سید احمد حسینی مونس؛ سخنگوی بخش هوا و فضای وزارت دفاع گفت: "ماهواره‌بر سیمرغ" بخش عمده‌ای از مراحل تحقیقاتی‌اش را سپری کرده است و داده‌های حاصل از پرتاب‌های تحقیقاتی آن احصا شده است.

وی تصریح کرد: ان‌شاءالله در ادامه سال، پرتاب‌های نهایی این ماهواره‌بر را خواهیم داشت. با این ماهواره‌بر توان پرتاب ماهواره‌های تا 250 کیلوگرم در فاصله 500کیلومتری را خواهیم داشت که می‌تواند در قالب یک ماهواره یا چندین ماهواره باشد؛ اگر ابعاد و اندازه ماهواره‌هایی را که با سفیر یا قاصد پرتاب می‌شد، در نظر بگیریم 10 عدد از این ماهواره‌ها را می‌توانیم با سیمرغ پرتاب کنیم.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
قالیباف به پزشکیان: ابهام در «حساب کالابرگ» مغایر قانون است
موفقیت اولیه سامانه فناورانه مهار آلودگی هوای تهران
عناوین پرفروش نمایشگاه مجازی کتاب اعلام شد
شناسایی ۴۹۲ گونه بیماری نادر در ایران
بانک مرکزی: صدور چک الکترونیک سرعت گرفت
تکذیب محتوای ‌منسوب به آیت‌الله علم‌الهدی درباره مذاکرات
وضعیت تکان‌دهنده مزار زنده‌یاد عنایت‌الله بخشی در قطعه هنرمندان
بندهای فیفا که ماجرای ویزای ساعتی به تیم ملی ایران را رد می‌کند
رایگان شدن سینما از ابتدای تیرماه برای مددجویان کمیته امداد
زلفی‌گل: تاکید شهید رییسی به اخذ تصمیمات علم پایه برای کشور
عبور ۲۸ کشتی از تنگه هرمز با هماهنگی سپاه طی شبانه‌روز گذشته
تجاوز مجدد رژیم صهیونیستی به «صور» در جنوب لبنان
زاکانی: بازسازی ۲۴۰ واحد آسیب دیده در جنگ دو ساله به اتمام می‌رسد
استراتژی‌های دفاعی در نظام قضایی ایران
نیمار به رکورد «پله» رسید
تنها توافقی را مشروع و مقبول می‌دانیم که مزیّن به رضایت و تأییدِ شخصِ حضرت‌عالی باشد
سراب توافق بازی ترامپ برای کاهش قیمت نفت است
پایان کار ایران با ۳ نقره در جوانان آسیا
روایت ترور خانوادگی یک دانشمند در حمله آمریکایی صهیونی
دیدار وزیر علوم با بازمانده شهدای جنگ رمضان دانشگاه شهیدبهشتی
ترویج الکل در شبکه نمایش خانگی، زنگ خطر جدی برای جوانان
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top