تاریخ انتشار: یکشنبه 1402/09/05 - 09:11
کد خبر: 488933

ماسک زدن در اماکن عمومی الزامی شد

ماسک زدن در اماکن عمومی الزامی شد

شیوع رو به افزایش بیماری‌های تنفسی به خصوص آنفلوانزا در ماه پایانی پاییز، وزارت بهداشت را مجاب ساخت تا استفاده از ماسک در اماکن عمومی را الزامی کند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ روند افزایشی بیماری‌های تنفسی مثل سرماخوردگی، آنفلوانزا و البته، سویه‌های جدید کرونا، باعث شده تا وزارت بهداشت از مردم بخواهد در اماکن عمومی و محیط‌های شلوغ و پر رفت و آمد، هموطنان از ماسک استفاده کنند.

شهنام عرشی رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، با بیان اینکه ۲۰ درصد سرماخوردگی‌ها، آنفلوانزا تشخیص داده می‌شود، گفت: افراد برای حفظ سلامت خود بهتر است در اماکن عمومی از ماسک استفاده کنند.

وی افزود: در تابستان امسال نیز ۳۰ درصد از موارد سرماخوردگی مربوط به کرونا بود و اکنون این میزان به ۵ درصد رسیده است.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه موج آنفلوانزا اواخر آذر فروکش می‌کند، گفت: آنفلوانزا از ۶ هفته گذشته شدت بیشتری پیدا کرده و دو سوم بستری‌های ناشی از بیماری‌های تنفسی در مراکز درمانی، مربوط به افرادی است که درگیر آنفلوانزا شده‌اند. البته باید بگویم که بیماران بستری، عمدتاً افراد بالای ۶۵ سال و کسانی هستند که نقص ایمنی دارند.

تغییرات جوی، سرد شدن هوا و شروع بارش‌ها، به یکباره باعث افزایش موارد سرماخوردگی شده که همین موضوع می‌تواند شرایط را برای تشدید موج بیماری‌های تنفسی، فراهم کند.

لذا، توصیه پزشکان به کسانی که علائم سرماخوردگی دارند؛ این است که تا کاهش علائم و گذر از دوره ناقل بودن، در منزل بمانند و استراحت کنند تا سایرین را هم در معرض خطر قرار ندهند. در صورتی که اجبار به خروج از منزل دارند، حتماً از ماسک استفاده کنند تا موجب ابتلای دیگران به بیماری نشوند. همچنین شست‌وشو و ضدعفونی کردن دست‌ها در جلوگیری از بیماری‌های فصلی از جمله آنفلوانزا، سرماخوردگی و کرونا نقش مؤثری دارد.

به گفته رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، طی سه هفته اخیر پیک بالایی از موارد بیماری را در کشور داشتیم.

در همین حال، همچنان شاهد بروز سویه‌های جدید کرونا هستیم که البته به شدت آنفلوانزا و سرماخوردگی نیست، به طوری که عرشی گفته است؛ حدود ۱۵ تا ۲۰ مورد زیرسویه مختلف کرونا در کشور در گردش است و به شکل مداوم هم در حال رصد هستیم تا در صورت شیوع سویه جدید ویروس به سرعت آگاه شویم.

وی به این نکته هم اشاره کرد که عموماً مشکلات تنفسی سبب بستری شدن مبتلایان آنفلوانزا در بیمارستان‌ها می‌شود.

در همین حال، مینو محرز متخصص بیماری‌های عفونی، گفت: در حال حاضر و با توجه به اینکه واکسن‌های کرونا در مقابل سویه‌های جدید خیلی اثربخش نیستند، سازمان بهداشت جهانی؛ سه توصیه دارد که با رعایت آنها، مانع از انتقال ویروس می‌شویم.

وی افزود: استفاده از ماسک، شستن مرتب دست‌ها و فاصله گذاری فیزیکی، سه توصیه سازمان بهداشت جهانی است.

محرز همچنین به استفاده از تهویه هوا اشاره کرد و گفت: استفاده از تهویه هوا برای جلوگیری از انتقال ویروس‌های تنفسی خیلی اهمیت دارد.

این در حالی است که در ماه آذر شاهد افزایش آلاینده‌های هوا هستیم و همین موضوع نیز می‌تواند به گردش ویروس‌ها و انتقال بیماری‌های تنفسی کمک کند. بنابراین، بهترین راهکار ساده اما مهم؛ زدن ماسک و شستن دست‌ها و همچنین، فاصله گرفتن از افراد بیمار است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
ثبت‌نام در سامانه سماح و پرداخت حق بیمه برای زائران اربعین الزامی است
مدودف: نیازی به بسیج نیرو در روسیه نیست
روایت عراقچی از گفت‌وگوی تلفنی با وزیر خارجه اوکراین
آلمان به‌دنبال میزبانی جام جهانی
رایزنی تلفنی عراقچی و کالاس
توان بالای موشکی ایران؛ چالش جدی ارتش آمریکا
حمله موشکی یمن به یک کشتی نفتی عربستان
کاخ سفید: جلسات ترامپ با زلنسکی و نتانیاهو سازنده بود
آمریکا و تلاش‌ها برای تسلط بر تنگه هرمز: گزینه‌ها و موانع
واکنش صداوسیما به اظهارات دبیر شورای نظارت
رایزنی تلفنی وزیران خارجه ایران و اوکراین
عارف: به ۲ سال آینده خوش‌بینم اما خود را برای بدترین شرایط آماده کرده‌ایم
«عراق»؛ همراهی ۵۸۸ صفحه‌ای برای زائران عتبات عالیات
سبک سفر کنید؛ مهم‌ترین توصیه به زائران اربعین ۱۴۰۵
کتابخوانی؛ عادتی که از خانواده شکل می‌گیرد، نه از مدرسه
خشک شدن فرش پس از شستشوی حرفه‌ای چقدر طول می‌کشد؟
چرا تحلیل طلا برای معامله‌گران بازارهای مالی اهمیت دارد؟
نکاتی برای شستشوی انواع مختلف فرش
استانداردهای کلیدی انتخاب تعمیرکار و مراکز معتبر برای تعمیر درایو (اینورتر صنعتی)
نحوه انجام پروپوزال + چجوری یک پروپوزال بنویسیم «فوری و تخصصی»
طراحی و ساخت آنلاین مدرک و سرتیفیکیت با طراحی اختصاصی
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top