تاریخ انتشار: پنجشنبه 1402/09/09 - 23:14
کد خبر: 489484

آزادی انتخاب به سبک اتحاد ملت؛

حزب اتحاد ملت در مسیر تندروی به اعضای خود هم رحم نکرد!

حزب اتحاد ملت در مسیر تندروی به اعضای خود هم رحم نکرد!

براساس گزارشی تشکیلات تندروی اتحاد ملت سه نفر از اعضای اصلی شورای مرکزی و کادرهای اصلی خود به نام مهدی شیرزاد، سیدفرید موسوی و میترا جلوداری را به دلیل ثبت نام در انتخابات مجلس و عدم همراهی با سیاست تحریم انتخابات، مجبور به استعفا و اخراج از حزب کرده است.

به گزارش گروه سیاسی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ حزب تندروی اتحاد ملت که همواره مدعی آزادی بیان بوده و در مواضعش با این محوریت به جمهوری اسلامی حمله می‌کرد، در اقدامی متناقض با مواضع اعلامی‌اش به سرکوب آزادی و حق انتخاب در تشکیلات خود پرداخته و درب خروج غیر دوستانه از حزب را به برخی از اعضای حزب اتحاد ملت (مشارکت منحله سابق) نشان داده است.

براساس این گزارش این تشکیلات تندروی سیاسی سه نفر از اعضای اصلی شورای مرکزی و کادرهای اصلی خود به نام مهدی شیرزاد، سیدفرید موسوی و میترا جلوداری را به دلیل ثبت نام در انتخابات مجلس و عدم همراهی با سیاست تحریم انتخابات، مجبور به استعفا و اخراج از حزب کرده است.

جالب توجه است که مدتی قبل آذر منصوری، دبیرکل این تشکیلات غیرقانونی در یک شبه کودتا در جبهه اصلاحات دبیرکل این جبهه نیز شده و به دنبال محدود کردن فعالیت آزادانه دیگر احزاب اصلاح طلب نیز هستند.

پیش‌تر محمدعلی وکیلی نماینده سابق مجلس و مدیر مسئول روزنامه ابتکار، در این خصوص بیان کرد: جریان اصلاح‌طلبی همزاد جمهوری اسلامی بود و به عبارتی جمهوری اسلامی معلول یک گفتمان اصلاح‌طلبی بود. اما جریان اصلاح‌طلبی که امروز ما شاهد هستیم، در طول چهار دهه گذشته دچار فراز و فرود‌های فکری و معرفتی بسیاری شده. کف اصلاح‌طلبی همچنان خود را در منظومه جمهوری اسلامی تعریف می‌کند و به اصلاح‌طلبی در جمهوری اسلامی باور دارد، اما سقف اصلاح‌طلبی خود را «بر» جمهوری اسلامی می‌داند. از نظر من اطلاق عنوان اصلاح‌طلبی بر این بخش از اصلاح‌طلبان از روی تسامح است و اطلاق دقیقی نیست. اگر یک جریانی بر قدرت شد، آن موقع نمی‌توان آن جریان را اصلاح‌طلب دانست. در تحولات یک سال اخیر، روند خروج این طیف از گفتمان اصلاح‌طلبی تشدید شد. این طیف حتی از شعارهای حداکثری اصلاح‌طلبان ساختاری، هم عبور کرد، یعنی هر نوع و هر سطحی از اصلاح‌طلبی را مردود دانست. این طیف دنبال تغییر ساختار و براندازی هستند.

وی با بیان اینکه ریاست آذر منصوری بر جبهه اصلاحات کودتاگونه بود، افزود: آقای خاتمی اصرار داشت یک خانم انتخاب شود. تأکید آقای خاتمی بر خانم مولاوردی بود، ولی یک حزبی در جبهه که سروصدای بلندی دارد و تأثیرگذار است، این اتفاق را رقم زد. در واقع در جبهه اصلاحات ما یک کلوپ حزب اتحاد ملت را داریم و یک کلوپ دیگر احزاب عضو جبهه. حزب اتحاد به دلیل تأثیر‌گذاری روی تعدادی از احزاب و ۱۵ نفر حقیقی عضو جبهه این کودتا را هدایت کرد. شاید در این زمینه نزدیکی این افراد به اطرافیان خاتمی هم مؤثر بود. به هر حال به لحاظ عملی و کنش سیاسی این طیف حامی میرحسین موسوی هستند و احزاب دیگری مثل ندا، حزب اعتماد، کارگزاران و مردم‌سالاری حامی بیانیه آقای خاتمی هستند.

وکیلی افزود: انتخاب منصوری شبه‌کودتا بود. ما ۱۰۰ نفر داشتیم که بهتر از خانم منصوری بودند، اما فرآیند را طوری ایجاد کردند که کودتا شکل گرفت. آقایان مرعشی، حضرتی و موسوی ‌لاری بودند که هم آدم‌های عاقلی هستند که نه روی آنها حساسیت وجود دارد و هم دارای رزومه و شناسنامه اصلاح‌طلبی هستند. معلوم است که افرادی مثل من ۱۰۰ سال زیر بار جبهه‌ای که رئیس ‌آن خانم منصوری باشد، نمی‌رویم و مشروعیت برای آن قائل نیستیم و از آن تبری می‌جوییم. یک دفعه صبح شد و گفتند منصوری رئیس جبهه شده است.

مدیرمسئول روزنامه ابتکار درباره احتمال تغییر در درون جبهه اصلاحات گفت: به لحاظ گفتمانی این شکاف و جدا شدن شکل گرفته است. به لحاظ ساختاری و تشکیلاتی هم شکل خواهد گرفت. این ساختار کنونی، ساختار فراگیر برای نمایندگی جریان اصلاحات نیست، حتی شأن سخنگویی این جریان را هم ندارد. اعضای خود همین جبهه به لحاظ مشی دچار تکثر عجیب و غریب شدند؛ تعدادی صریحاً گفتند پایبند به انتخابات هستیم و به اعضا فراخوان شرکت دادند، اما یک تعدادی هم تحریم طلب هستند، روی‌شان نمی‌شود اعلام کنند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
انهدام باقیمانده تیم تروریستی در جنوب استان سیستان و بلوچستان توسط سپاه
انهدام پهپاد MQ۹ در آسمان هرمزگان توسط سپاه
قالیباف: با همه وجودم می‌گویم برای من هیچ فرقی بین امام شهید و رهبر معظم انقلاب نیست
بدهی آمریکا تا سال ۲۰۲۸ از ۱۲۰ درصد تولید ناخالص داخلی عبور می‌کند
بازگشت زائران در دو روز اوج/ آماده‌باش ۱۳۰۰ اتوبوس
امام‌جمعه موقت جاسک: معطلی مردم در صف‌های بنزین مصداق حق‌الناس است
امام جمعه ایرانشهر: هزینه تسلیم بیشتر از مقاومت است
بی‌نیاز: با ایستادگی و مقاومت برابر دشمن، وعده نصرت الهی محقق خواهد شد
در اقدامی کم سابقه طی ۱۶ سال گذشته ۳ مجرم در آمریکا اعدام شدند
تقوی: جواب همه جنایتکاران را از سنگر علم باید بدهیم / ما از تنگه هرمز به هیچ وجه نمی‌گذریم
وارد آمدن خسارت‌ شدید به پهپادهای آمریکا در جنگ با ایران
رایزنی ولیعهد عربستان و فرمانده سنتکام درباره تحولات منطقه
نگرانی صهیونیست‌ها از بازسازی سریع توان موشکی ایران
حملات موشکی و پهپادی به مواضع مزدوران عربستان در غرب یمن
رسانه‌های صهیونیستی: جنگ ایران شکستی راهبردی برای آمریکا و اسرائیل بود
مردم، آزمایشگاه تصمیمات اقتصادی دولت نیستند
عربستان ائتلاف دفاعی دریایی جدید تشکیل داد
نشریه امریکایی از بن‌بست در برنامه فروش جنگنده‌های F-۳۵ به ترکیه خبرداد
آمریکا: ارتش اوکراین با کمبود شدید نیروی انسانی مواجه است
مسئول سابق موساد: شکست دادن نظامی ایران غیر ممکن است
تداوم حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
اختلال موقت در درگاه پرداخت آزمون‌های علوم پزشکی
دانشجویان، هوش مصنوعی را به جای خود سر کلاس می‌فرستند!
شکایت جنجالی علیه دانشگاه کلمبیا
شنبه آخرین مهلت ثبت‌نام در ۵ آزمون علوم پزشکی/ برگزاری آزمون ۲۹ مرداد
آغاز نام‌نویسی بیست‌ودومین فراخوان جذب هیئت علمی پزشکی از فردا
اعلام زمان ثبت‌نام فراخوان جذب اعضای هیئت‌علمی پیمانی وزارت بهداشت
ابتکار دانشگاه میشیگان برای کاهش استرس دانشجویان
شرایط پذیرش دانشجوی بدون آزمون در دوره‌های ارشد و دکتری اعلام شد
ممنوعیت تحصیل همزمان و شرکت پذیرفته‌شدگان دوره‌های رایگان در آزمون ارشد علوم پزشکی
اتحادیه انجمن‌های علمی دانشجویی علوم ارتباطات و رسانه ایران تشکیل شد
دانش ارتباطات راهبرد اصلی جلوگیری از شکاف‌های اجتماعی
اعلام جزئیات برگزاری و نحوه‌ دریافت کارت‌ شرکت در کنکور و پذیرش دانشجو-معلم
سهمیه مناطق جنگی در آزمون ارشد علوم پزشکی اعلام شد
مهلت ثبت‌نام آزمون‌های خارج از کشور علوم پزشکی تمدید شد
برگزاری آزمون سراسری با حضور ۴۸۷ داوطلب در اردستان
دانشگاه‌های بحران‌زده انگلیس در تیررس سرمایه‌گذاران اروپایی
کدام مقالات علمی بیشترین نقش را در ثبت اختراعات داشته‌اند؟
سرپرست صندوق رفاه دانشجویان تغییر کرد
پیوند میان دانشگاه و محیط‌زیست از مسیر انجمن‌های علمی تقویت می‌شود
اعلام زمان ثبت‌نام فراخوان جذب اعضای هیئت‌علمی پیمانی وزارت بهداشت
شکست سنگین دانشگاه کمبریج مقابل استاد افشاگر
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top