تاریخ انتشار: پنجشنبه 1402/09/30 - 08:54
کد خبر: 491404

توصیه‌های مهم طب سنتی برای شب یلدا

توصیه‌های مهم طب سنتی برای شب یلدا

یک متخصص طب ایرانی گفت: مصرف انواع خوراکی‌ها در این شب ممکن است با یکدیگر در تناقض باشند و مصرف هم‌زمانشان ـ چه از نظر طب مدرن و چه از نظر طب ایرانی ـ توصیه نمی‌شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ مرتضی مجاهدی متخصص طب ایرانی گفت: بر اساس فرهنگ ایرانیان، مهم‌ترین محور شب یلدا پاسداشت چرخش طبیعت، دورهمی و صله رحم و همچنین تکریم بزرگترهاست و در فرهنگ اسلامی هم بر این مسائل تاکید بسیار شده است.

وی ادامه داد: اما در حال حاضر شاهد این موضوع هستیم که این مسائل به حاشیه تبدیل شده و بیشتر به مصرف انواع خوراکی‌ها در این شب تاکید می‌شود که ممکن است از نظر سلامتی با یکدیگر در تناقض باشند و مصرف هم‌زمانشان از چه از نظر طب مدرن و چه از نظر طب ایرانی توصیه نمی‌شود.

وی ادامه داد: اینکه در شب یلدا غذاهای سنگین استفاده شود و بعد از آن انواع آجیل و میوه‌هایی که مربوط به این فصل نیستند به ویژه هندوانه را با حجم زیاد مصرف کنیم، اصلا اقدام درستی نیست و باید توسط مردم اصلاح شود چراکه درهم خوری به ویژه با حجم زیاد بسیار برای سلامت مضر است و توصیه می‌شود درهم خوری در دورهمی‌ها کاهش یابد.

این متخصص طب ایرانی افزود: برای زیباتر شدن دورهمی‌های شب یلدا می‌توان از تنقلات استفاده کرد، اما لازم است این تنقلات متناسب با طبع فصل که سرد است باشد، برای مثال می‌توان از کشمش، نخودچی و مغزجات به مقدار کم استفاده شود، از بین میوه‌ها نیز می‌توان سیب، انار و مرکبات شیرین را به مقدار مختصر مصرف کرد و باید از مصرف این خوراکی‌ها به مقدار زیاد خودداری شود.

این پزشک متخصص ضمن اشاره به اینکه مصرف هندوانه در شب یلدا توصیه نمی‌شود چرا که با تنقلات دیگر و طبع فصل همسو نیست، بیان کرد: از آنجایی که در دورهمی‌های شب یلدا پس از شام مقداری میوه و آجیل هم سرو می‌شود بهتر است افراد در این شب حجم غذای کمتری مصرف کنند تا فشار کمتری به معده آن‌ها وارد شود.

وی ضمن تاکید بر عدم نوشیدن آب سرد و مایعات توضیح داد: مصرف مایعات بسیار در کنار مصرف انواع خوراکی‌ها در مهمانی‌های شب یلدا می‌تواند فشار زیادی بر معده وارد کند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
حزب‌الله لبنان: ایران نیازی به حمایت ما ندارد
گوگل در خدمت اقدامات جاسوسی اسرائیل
گزارش‌ها از حمله موشکی یمنی‌ها به عربستان
دور جدید حملات سعودی به مناطق مسکونی در استان صعده یمن
تداوم تجاوز رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
ادعای جدید ترامپ: از ایده دیدار با پزشکیان استقبال می‌کنم
مسابقه دو همگانی دانشگاهیان خراسان رضوی در مشهد برگزار می‌شود
جدیدترین ادعای سخنگوی تروریست‌های سنتکام علیه ایران
دوحه مدعی شد: آمریکا به دنبال دستیابی به توافق با ایران است!
اتخاذ تدابیر ویژه به منظور مقابله با تحریم هوایی ایران
پزشکیان: همه ظرفیت‌های کشور باید برای تولید و اشتغال به میدان بیاید
هشدار هواشناسی برای ۴ استان
کُرخوانی بیرانوند با مهاجمان در تمرین دیروز تیم ملی
بن‌گویر خطاب به صهیونیست‌ها: سلاح را در کمد نگه ندارید
هشدار امنیتی سفارت آمریکا به شهروندان خود در عربستان
انزجار جهاد اسلامی از سکوت عربی اسلامی درباره هتاکی نتانیاهو
انهدام یک فروند پهپاد شناسایی دشمن بر فراز تنگه هرمز
دیدار سفیر جدید ایران در قزاقستان با وزیر امور خارجه
دیدار سرکنسول جدید ایران در کربلا با وزیر امور خارجه
یحیی سریع: عربستان تاکنون ۷۶۰ حمله هوایی به یمن انجام داده است
«بسنت» از مذاکره با مقام چینی درباره دیدار ترامپ شی خبر داد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top