تاریخ انتشار: یکشنبه 1402/10/17 - 10:49
کد خبر: 492488

مالیات خودروهای لوکس در ۱۴۰۲ چگونه محاسبه می شود؟

مالیات خودروهای لوکس در ۱۴۰۲ چگونه محاسبه می شود؟

مدیر کل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی درباره نحوه محاسبه مالیات خودروهای لوکس و گران قیمت در سال ۱۴۰۲ توضیحاتی داد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ شاهین مستوفی درباره مالیات بر خودروهای لوکس و گران قیمت افزود: از خودروهای لوکس و گران قیمت تاکنون هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان مالیات وصول و به حساب خزانه واریز شده و برای سال ۱۴۰۲ نیز دو هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان مالیات خودروهای لوکس محاسبه شده است.

وی اضافه کرد: در سال‌های ۱۴۰۰ لغایت ۱۴۰۲ یعنی در سه سال در قانون بودجه پایه جدید مالیاتی تحت عنوان اخذ مالیات از خانه‌ و خودروهای گران قیمت پیش بینی شد و سازمان امور مالیاتی مکلف شد با توجه به اطلاعاتی که از سایر دستگاه‌های ذیربط در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار می‌گیرد به محاسبه، مطالبه و وصول مبالغ مالیات مربوطه با عنایت به قانون بودجه اقدام کند.

مستوفی ادامه داد: مبنای محاسبه مالیات بر خودروهای گران قیمت در سال ۱۴۰۰ برای خودروهای لوکس فرد و افراد تحت تکفل عدد بالای یک میلیارد تومان بود، اما در سال ۱۴۰۱ هر خودروی بالای یک میلیارد تومان مشمول خودروهای لوکس شد و در سال ۱۴۰۲ با توجه به قانون بودجه خودروهای بالای سه میلیارد تومان مشمول مطالبه مالیات خودروهای لوکس شد.

مدیر کل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی تصریح کرد: با توجه به اینکه حکم قانون و آیین نامه به صراحت مشخص کرده بود افرادی که به موجب برگه سبز خودرو در ابتدای هر سال مالک آن وسیله نقلیه باشند مشمول پرداخت این مالیات می‌شوند، بنابراین اطلاعات از فراجا دریافت شد و محاسبه مالیات برای سال ۱۴۰۰ تعداد ۳۷۰ هزار خودرو، برای سال ۱۴۰۱ تعداد ۲۶۴ هزار خودرو و برای ۱۴۰۲ به تعداد ۱۶۳ هزار خودرو رسید.

مستوفی ادامه داد: مجموعا برای سال ۱۴۰۰، دو هزار میلیارد تومان و برای سال ۱۴۰۱ دو هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان و برای سال ۱۴۰۲ مجموعا دو هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان مالیات خودروهای گران قیمت و لوکس محاسبه شد و به اطلاع مالکان رسیده است تا به موقع به پرداخت آن اقدام کنند.

مدیر کل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی گفت: برای سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ حدود هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان مالیات متعلق به خودروهای لوکس را سازمان امور مالیاتی وصول و به حساب خزانه واریز کرد.

وی افزود: بقیه آن به این دلیل هنوز وصول نشده است که دیوان عدالت اداری رای را صادر کرد مبنی بر اینکه مطالبه مالیات باید در مراجع هیئت‌های حل اختلاف بدوی و تجدیدنظر هم قابل رسیدگی باشد و سازمان امور مالیاتی نسبت به صدور برگه مطالبه جدید اقدام کرد و این مبالغ به افرادی که تاکنون اقدام به پرداخت نکردند ابلاغ می‌شود. پس از ابلاغ در صورتی که قطعیت پیدا کند این مالیات، بلافاصله از طریق فراجا و دفاتر اسناد رسمی میزان بدهی مالیات قطعی در اختیار آن‌ها قرا می‌گیرد و از نقل و انتقال این خودروها به واسطه وجود مالیات قطعی شده جلوگیری خواهد شد.

مستوفی خاطرنشان کرد: همچنین با توجه به اینکه قانون این اجازه را داده است اگر لازم باشد نسبت به برداشت از حساب‌های بانکی افرادی که مالیات معوقه خود را پرداخت نکرده اند هم اقدام خواهد شد.

مدیر کل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی گفت: برای سال ۱۴۰۲ مالکان خودروها تا پایان بهمن ماه فرصت خواهند داشت نسبت به واریز مبالغ مالیات خود در مورد خودروهای گران قیمت اقدام کنند و بنابراین تا بهمن ماه که فرصت قانونی است و در مورد رقم وصول مالیاتی خودروها نمی‌توان اظهار نظری داشت.

مستوفی درباره نحوه محاسبه مالیات خودروهای لوکس گفت: در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ این نرخ پلکانی بود تا یک و نیم میلیارد تومان مشمول یک درصد نسبت به مازاد یک و نیم میلیارد تومان محاسبه شد و از یک و نیم تا سه میلیارد سه درصد نسبت به مازاد یک و نیم میلیارد و به همین ترتیب پلکانی افزایش داشت، اما برای سال ۱۴۰۲ این عدد ثابت بود و بالای سه میلیارد تومان نسبت به ما به تفاوت سه میلیارد بیشتر یک درصد مالیات محاسبه شد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
نمی‌گذاریم هیچ دانشجویی از ارتباطات بین‌المللی محروم بماند
سی‌ان‌بی‌سی: شکاف اقتصادی در آمریکا، میراث ماندگار جنگ با ایران است
ادعای ترامپ درباره توافق احتمالی با ایران
انهدام یک پهپاد MQ۱ با آتش پدافند سپاه
صادرات نفت از تنگه هرمز شاید هرگز به سطح پیش از جنگ بازنگردد
گروه A جام جهانی ۲۰۲۶، گروهی یکدست با حضور میزبان
«حنظله» مرکز هولوکاست را هک کرد
خسروپناه: شهید رییسی در حکمرانی اجتماعی مرد میدان بود
پزشکیان: حل مشکلات کشور از حاشیه و با نظاره‌کردن امکان‌پذیر نیست
راهپیمایی ۱۰ کیلومتری از میدان امام حسین(ع) تا میدان آزادی در تهران
نوسازی تجهیزات به جای شوک قیمتی
زلفی‌گل: شهید رئیسی منافع ملی را بر همه ملاحظات ترجیح می‌داد
به ابهامات خبری و چندصدایی در جامعه پایان دهید / افکار عمومی نباید از رسانه‌های دشمن اخبار مذاکرات را بشنود
دانشگاهیان آزاده جهان مقابل این جنایت‌ها سکوت نخواهند کرد
میدان و دیپلماسی دوشادوش هم آماده برای هر وضعیتی
اطلاعیه فدراسیون فوتبال در مورد لیست ۲۶ نفره تیم ملی برای جام جهانی
نبرد سنگین میان نیروهای مقاومت لبنان و نظامیان صهیونیست
ایران در شاخص مقالات پراستناد جهان به رتبه ۶ رسید
بلوف‌های هالیوودی آمریکا و صهیونیست‌ها در برابر ملت ایران شکست خورد/ در هر توافقی باید تمام خطوط قرمز تعیین شده رعایت شود
کسب موفقیت تازه دانشگاه علوم پزشکی شیراز در نظام رتبه‌بندی جهانی QS در سال ۲۰۲۶
پرسپولیس رسما از آسیا جا ماند
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top