تاریخ انتشار: سه شنبه 1402/11/17 - 13:35
کد خبر: 495715

تصمیم دادگاه لاهه می‌تواند به اعتبار بین‌المللی آمریکا و رژیم صهیونیستی ضربه بزند

تصمیم دادگاه لاهه می‌تواند به اعتبار بین‌المللی آمریکا و رژیم صهیونیستی ضربه بزند

یک کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: تصمیم دادگاه لاهه به لحاظ اعتباری، تصمیمی حیثیتی است و می‌تواند به آمریکا و رژیم صهیونیستی به لحاظ اعتبار بین‌المللی ضربه بزند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ حسن هانی‌زاده، کارشناس مسائل خاورمیانه و سیاست خارجه، در گفت‌وگو با سراج24 پیرامون متهم‌شدن رژیم صهیونیستی به نسل‌کشی شهروندان فلسطینی غزه در دادگاه لاهه گفت: دادگاه لاهه براساس درخواست دولت آفریقای جنوبی و بر مبنای یک پرونده طراحی‌شده توسط این کشور متهم به نسل‌کشی در غزه شده است. از هفده قاضی این دادگاه، شانزده نفر از آن‌ها رای مثبت به اتهام نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه دادند و آن را محکوم کردند.

کارشناس مسائل خاورمیانه در ادامه مطرح کرد: طی برگزاری این دادگاه، مقام‌های قضایی خواستار پایان دادن به کشتار مردم غزه توسط اسرائیل شدند و این دادگاه ثابت کرد که همچنان نهادهای بین‌المللی از یک توان نسبی بازدارندگی برخوردارند.

وی افزود: هرچند که در طول صد و چهارده روزی که از کشتار مردم بی‌گناه غزه می‌گذرد، سازمان ملل و نهادهای بین‌المللی ناتوانی خود را در مقابل آمریکا و رژیم صهیونیستی نشان دادند اما دادگاه بین‌المللی لاهه ثابت کرد که یک نهاد قضایی نسبتا مستقلی است و علیه اسرائیل تصمیم‌گیری کرد.

هانی‌زاده درباره‌ی اهمیت صدور این حکم از سوی دادگاه لاهه تصریح کرد: دبیرکل سازمان ملل اعلام کرد که تصمیمات دادگاه بین‌المللی لاهه را به شورای امنیت منتقل خواهد کرد. به نظر می‌رسد اگر این تصمیمات در شورای امنیت تصویب شود و پیش‌نویسی طرح گردد که بر مبنای آن اسرائیل تحت بند هفت منشور سازمان ملل قرار گیرد، نقطه عطفی در تاریخ جهان خواهد بود.

این کارشناس در خصوص واکنش احتمالی آمریکا به صدور این حکم، پیش‌بینی کرد: آمریکا هرگونه پیش‌نویسی علیه اسرائیل را وتو خواهد کرد و این نشان می‌دهد که آمریکا هم در نسل‌کشی مردم غزه با رژیم صهیونیستی شریک است.

وی اظهار داشت: این اقدام دادگاه لاهه، اقدامی کاملا اعتباری و بازدارنده است هرچند که فاقد جنبه‌های اجرایی است. اسرائیل ثابت کرده است که به قوانین بین‌المللی پایبند نیست و علت آن حمایت‌های سیاسی، نظامی و امنیتی آمریکا از رژیم صهیونیستی است.

کارشناس سیاست خارجه خاطر نشان کرد: این رژیم بنا بر این حمایت‌ها هرگز از قوانین بین‌المللی پیروی نمی‌کند و همواره از ابزارهای خشونت‌آمیز علیه کشورهای منطقه استفاده کرده است و خود را فوق قانون تصور می‌کند.

هانی‌زاده در پایان تاکید کرد: در نهایت تصمیم دادگاه لاهه به لحاظ اعتباری، تصمیمی حیثیتی است و می‌تواند به آمریکا و رژیم صهیونیستی به لحاظ اعتبار بین‌المللی ضربه بزند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
 دستیار قلعه‌نویی مربی تیم ملی ایتالیا شد
اقتصاددان معروف آمریکایی: خداحافظ پترودلار
انتشار اخبار جعلی توسط ترامپ یک استراتژی شکست خورده است
هفته جاری فقط ۶ نفتکش از تنگه عبور کردند
علت انتخاب مجدد همتی برای بانک مرکزی مشخص شد: پزشکیان هنوز هم متوجه نشده است چرا همتی استیضاح شد!
«ایران امام رضا (ع)؛ خون‌خواه و جان‌فدا» شعار محوری دهه پایانی صفر شد
پیش‌بینی پاییز پر بارش در ایران؛ لطفا غافلگیر نشوید
رویترز: هشدار شدید ایران به کشورهای عربی، باعث توقف حمله آمریکا شد
اجازه باز شدن مسیر دوم در تنگه هرمز را نخواهیم داد
چرا حتی منتقدان هم زیر پرچم شهید عباس بابایی ایستادند؟
دستگیری عامل انتشار مطالب توهین‌آمیز علیه زائران اربعین در فضای مجازی
مواضع مزدوران سعودی را با موشک بالستیک و پهپاد در هم شکستیم
ضربه مغزی بیش از ۷۰۰ نظامی آمریکایی در حملات ایران
انتشار اخبار جعلی توسط ترامپ یک استراتژی شکست خورده است
تجربه نشان داد وعده‌های بیرونی اقتصاد را آسیب‌پذیرتر می‌کند
ملت خواهان پاسخ روشن است
ترامپ باید با درد اقتصادیِ جنگ دست‌و‌پنجه نرم کند
افت صادرات نفت آمریکا به پایین‌ترین حجم در ۸ ماه اخیر
انصارالله حمله به یک نفتکش عربستان را تأیید کرد
حادثه امنیتی دریایی در جنوب شرقی عدن
لفاظی جدید نتانیاهو علیه ایران
تجربه ایران در توسعه آموزش عالی در اختیار عراق قرار می گیرد
موج خودکشی در فرماندهی سایبری آمریکا
توسعه فناوری، مسیر رقابت‌پذیری صنعت قطعه‌سازی است
وزیر علوم ایران با رئیس بیت‌الحکمه عراق دیدار کرد
تمدید دومین فراخوان شناسایی و جذب استعدادهای برتر در بخش خصوصی
رایزنی برای راه‌اندازی رشته زبان کره‌ای و برگزاری آزمون TOPIK در ایران
دکتر منتظری به رادیو می‌رود
رسوایی بزرگ در معتبرترین دانشگاه مکزیک
پژوهشگاه ملی سرطان می‌تواند به محور دیپلماسی علمی ایران و کشورهای منطقه تبدیل شود
حکمرانی مشارکتی؛ ضرورت امروز دانشگاه‌ها
هوش مصنوعی جدید، انسان از آب درآمد!
دانشگاه منزوی از جریان علم و فناوری جهان عقب می‌ماند
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
اعلام نتایج اولیه پذیرش دکتری تخصصی بدون آزمون دانشگاه تهران
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
دستاورد پژوهشگران دانشگاه تهران درتوسعه نسل جدید سامانه‌های هوشمند
توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه ایران و بلاروس
توسعه همکاری‌های علمی، آموزشی و فناورانه با قزاقستان
نتایج آزمون‌های سمپاد و نمونه دولتی هفته آینده منتشر می‌شود
پیشنهاد راه‌اندازی دوره‌های «هم‌افزایی فناورانه»
ظرفیت پژوهشی هر عضو هیئت‌علمی از حمایت های بنیاد ملی علم اعلام شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top