تاریخ انتشار: چهارشنبه 1403/01/01 - 07:08
کد خبر: 499642

پیام نوروزی رهبر انقلاب اسلامی به مناسبت حلول سال جدید؛

سال ۱۴۰۳، سال «جهش تولید با مشارکت مردم»

سال ۱۴۰۳، سال «جهش تولید با مشارکت مردم»

رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی ضمن تبریک عید نوروز به ملت ایران و همه ملت‌هایی که نوروز را گرامی می‌دارند، سال جدید را سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری کردند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳ ضمن تبریک عید نوروز به ملت ایران به‌ویژه خانواده‌های ایثارگران و همه ملت‌هایی که نوروز را گرامی می‌دارند، سال جدید را سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری کردند.

رهبر انقلاب اسلامی با گرامیداشت یاد و نام شهیدان و امام شهیدان و آرزوی بهره‌مندی ملت ایران از دو بهار طبیعت و معنویت، نگاهی گذرا به شیرینی‌ها و تلخی‌های سال ۱۴۰۲ داشتند و گفتند: از جمله شیرینی‌ها و خبرهای خوش سال گذشته، پیشرفت‌های چشمگیر علمی و فناوری، تولیدات زیربنایی، حضور حماسی مردم در اجتماعات مختلف به‌ویژه روز قدس و روز ۲۲ بهمن، برگزاری امن و سالم انتخابات اسفند ماه و تحرک بین‌المللی دولت در عرصه‌های گوناگون اقتصادی و سیاسی بود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم را از جمله خبرهای تلخ سال ۱۴۰۲ خواندند و افزودند: حادثه تلخ کرمان در سالگرد شهید سلیمانی، سیل بلوچستان و حوادثی که برای ماموران حافظ امنیت در ماه‌های اخیر اتفاق افتاد، از دیگر حوادث تلخ سال گذشته بودند اما حادثه غزه را باید تلخ‌ترین حادثه به شمار آورد.

رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به شعار سال گذشته، کارهای انجام شده در زمینه مهار تورم و رشد تولید را خوب اما نه به قدر مطلوب، ارزیابی کردند و با تاکید بر اینکه نباید توقع داشت چنین موضوع مهمی در مدت زمان یکسال تحقق کامل یابد، گفتند: در سال جدید نیز مسئله عمده کشور همچنان «اقتصاد» است زیرا نقطه ضعف اساسی کشور در این حوزه است و باید در این زمینه فعال عمل شود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تاکید کردند: جمع‌بندی نظرات کارشناسان اقتصادی ما را به این نتیجه می‌رساند که کلید حل مشکلات اقتصادی کشور از جمله «تورم»، «اشتغال» و «ارزش پول ملی» مسئله «تولید» است و به‌همین دلیل در چند سال گذشته برموضوع تولید تکیه شده است.

ایشان افزودند: بر همین اساس در سال جدید نیز تکیه بر مسئله تولید است و انتظار داریم که در موضوع تولید یک جهش روی دهد.

رهبر انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه جهش در تولید بدون حضور مردم در اقتصاد و عرصه تولید امکان‌پذیر نیست خاطر نشان کردند: باید موانع حضور مردم در بخش تولید برطرف شود و ظرفیت‌های بزرگ مردمی فعال شوند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای گفتند: با توجه به این موضوع، شعار سال ۱۴۰۳، «جهش تولید با مشارکت مردم» قرار داده شده است و امیدواریم با برنامه‌ریزی مناسب برنامه‌ریزان کشور و همکاری صاحب‌نظران و مشارکت عملی فعالان اقتصادی، زمینه تحقق این شعار به بهترین وجه فراهم شود.

ایشان همچنین ضمن عرض سلام خاضعانه به پیشگاه حضرت بقیه‌الله (عج)، از خداوند متعال توفیق ملت بزرگ و عزیز ایران را مسئلت کردند.

متن کامل بیانات ایشان به شرح زیر است: 

بسم الله الرّحمن الرّحیم

یا مقلّب الْقُلوبِ و الأبصار، یا مدبّر الّیلِ و النّهار، یا مُحوّل الْحَولِ و الأحوال، حَوّلْ حالَنا إلی أحسَنِ الْحال.


تبریک عرض میکنم به همه‌ی ملّت عزیز ایران عید نوروز و سال جدید را که امسال با ماه مبارک رمضان و بهار دلها و بهار معنویّت همراه شده است. به طور خاص تبریک عرض میکنم به خانواده‌های ایثارگران و به همه‌ی ملّتهای دیگری که نوروز را گرامی میدارند.

یاد میکنم از شهیدان عزیز و از امام شهیدان که این راه را به روی ملّت ایران گشود. آرزو میکنم بهره‌مندی ملّت ایران را از هر دو بهار، هم بهار طبیعت و هم بهار معنویّت.

نگاهی به سال ۱۴۰۲ که این لحظه به پایان رسید بکنیم و نگاهی به سالی که وارد آن شدیم. سال ۱۴۰۲ مثل همه‌ی سالهای دیگر زندگی، انباشته بود از شیرینی‌ها و تلخی‌ها، از خواسته‌ها و ناخواسته‌ها، این طبیعت دنیا و طبیعت زندگی است.

در مسائل داخلی کشور پیشرفتهای چشمگیر علمی، پیشرفتهای فنّاوری، تولیدات زیربنایی که در سراسر کشور انجام گرفته است، این جزو شیرینی‌ها و خبرهای خوش بود. از سویی دیگر، مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم جزو خبرهای تلخ بود.

حضور حماسی مردم در اجتماعات روز قدس و روز ۲۲ بهمن، برگزاری امن این تظاهرات بزرگ، برگزاری امن و سالم انتخابات آخر سال و حضورهای مردمی دیگر، جزو خبرهای خوش و خواسته‌های شیرین سال گذشته بود. حادثه‌ی تلخ کرمان در سالگرد شهید سلیمانی، سیل بلوچستان در اواخر سال، حوادثی که برای مأموران امنیّت و حافظان امنیّت در طول این ماه‌ها اتّفاق افتاد،

جزو حوادث تلخ بود و تلخ‌تر از همه حادثه‌ی غزّه بود که جزو مسائل مهمّ بین‌المللی ما است، و حادثه‌ای تلخ‌تر از آن امسال ما نداشتیم. در مسائل خارجی تحرّک بین‌المللی دولت در عرصه‌های گوناگون اقتصادی و سیاسی جزو خبرهای شیرین و حوادث مطلوب بود و حادثه‌ی غزّه هم که عرض کردیم جزو تلخ‌ترین حوادث، بلکه تلخ‌ترین حوادث مسائل خارجی ما بود. از خداوند متعال مسئلت میکنیم که تلخی‌ها را جبران کند و ادامه‌ی شیرینی‌ها را به ملّت ایران و ملّتهای مسلمان ارزانی بفرماید و آنچه را که مایه‌ی خیر و برکت امّت اسلامی است و مایه‌ِی خیر و برکت ملّت ایران است، به آنها لطف بفرماید.

در مورد شعار سال ۱۴۰۲ که عبارت بود از مهار تورّم و رشد تولید، کارهای خوبی انجام گرفت. در هر دو بخش شعار، کارهایی انجام گرفت، پیشرفتهایی هم اتّفاق افتاد، البتّه نه به قدر مطلوب ــ که حالا ان‌شاءالله تفصیل آنها را در سخنرانی امروز عرض خواهم کرد به ملّت ایران ــ و آنچه که انجام گرفته خوب بود ولی باید ادامه پیدا کند. و این شعار، شعاری نیست که در یک سال توقّع داشته باشیم که به نحو مطلوب انجام بگیرد، این شعار همچنان ادامه خواهد داشت.

در سالی که پیش روی ما است و وارد آن شدیم، کارهای زیادی هست که بایستی انجام بگیرد و باید خودمان را به آن متعهّد بدانیم، هم مسئولین کشور، دولتی‌ها، مجلس، قوّه‌ی قضائیّه و دیگران و هم آحاد مردم، همه باید خودمان را به آن کارها متعهّد بدانیم در زمینه‌های مختلف، لکن در این سال هم مسئله‌ی عمده‌ی کشور عبارت است از اقتصاد. نقطه‌ی ضعف اساسی کشور عبارت است از مسئله‌ی اقتصاد، باید در این زمینه‌ها فعّال عمل کنیم.

بنده با مطالعه‌ی نظرات کارشناسان این مسئله به این نتیجه میرسم که یک کلید اساسی برای حلّ مشکلات اقتصادی کشور عبارت است از مسئله‌ی تولید؛ تولید داخلی، تولید ملّی، برای همین هم هست که در این چند سال گذشته بر روی تولید ما تکیه کردیم. اگر رشد تولید و حرکت رو به جلو در تولید ملّی به نحو مطلوب انجام بگیرد، بسیاری از مشکلات مهمّ اقتصادی مثل مسئله‌ی تورّم، مسئله‌ی اشتغال و مسئله‌ی ارزش پول  ملّی، این مسائل اساسی اقتصاد به نحو خوبی به سمت حل پیش خواهد رفت.

مسئله‌ی تولید بنابراین مسئله‌ی مهمّی است و به همین جهت امسال هم روی مسئله‌ی تولید تکیه میکنم و توقّع دارم، انتظار دارم که ان‌شاءالله یک جهشی در کار تولید اتّفاق بیفتد امسال، و بِجد اعتقاد دارم که این جهش بدون مشارکت مردم و بدون حضور مردم اتّفاق نخواهد افتاد.

اگر ما بخواهیم جهش تولید داشته باشیم، بایستی اقتصاد را مردمی کنیم، باید پای مردم را به عرصه‌ی تولید به نحو محسوسی باز کنیم، موانع حضور مردم را برطرف کنیم. در بخش مردمی ظرفیّتهای بزرگی وجود دارد که من ان‌شاءالله توضیح خواهم داد در این باره و این ظرفیّتها بایستی فعّال بشود، باید از آنها به نفع کشور و به نفع مردم استفاده بشود. لذا من به این مناسبت شعار امسال را این قرار دادم: «جهش تولید با مشارکت مردم» این شعار امسال است.

امیدواریم ان‌شاءالله این شعار به بهترین وجهی تحقّق پیدا کند. برنامه‌ریزان کشور برنامه‌ریزی کنند، صاحب‌نظران همکاری فکری کنند و فعّالان اقتصادی به نحو عملی در این کار ان‌شاءالله مشارکت کنند.

از خداوند متعال توفیق ملّت بزرگ و عزیز ایران را مسئلت میکنم و سلام خاضعانه عرض میکنیم به پیشگاه حضرت بقیّةالله (ارواحنا فداه) و از خداوند تعجیل در فرج آن بزرگوار را که فرج بشریّت است مسئلت میکنیم.

والسّلام علیکم و رحمةالله و برکاته

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
بررسی اقتصادی راه‌اندازی خط تولید آنژیوکت؛ فرصت سرمایه‌گذاری در بازار تجهیزات پزشکی مصرفی
نکاتی برای تمیز کردن عمیق فرش در خانه
۵ ترفند حرفه‌ای برای ثابت ماندن کرم‌پودر
رسانه روس مطرح کرد؛ بی‌توجهی رهبر کره شمالی به تقلاهای ترامپ
علی آبادی: نیروگاه‌های بادی از سال آینده به شبکه برق اضافه می‌شوند
سولانا در برابر اتریوم؛ نبرد سرعت و کارمزد
ادعای ارتش آمریکا درباره حمله به یک قایق در کارائیب
علی اصغر آب نیکی؛ توسعه زیرساخت های ارتباطی
تمیز کردن لکه انواع دسر از روی فرش
چرا فرش ها خیلی سریع دوباره کثیف می‌شوند؟
تعریف خانواده در روایات: چهل حدیث درمورد خانواده از امام رضا
برچسب ایمنی شیشه؛ راهکاری ساده و استاندارد برای افزایش ایمنی سطوح شیشه‌ای در ساختمان
مرحله دوم فروش «خانه‌ریز» از پنجم شهریور آغاز می‌شود؛ واگذاری خانه‌ریز با قیمت کارشناسی جدید
۷ اشتباه رایج کسب‌وکارهای نوپا که فروش آنلاین را نابود می‌کند
ارسال توافق هسته‌ای ریاض-واشنگتن به کنگره
جزئیات رسانه‌های آمریکایی درباره طرح ترور پسر نتانیاهو
کمبودی در تأمین نهاده‌های کشاورزی نداریم
سناتور آمریکایی: جنگ علیه ایران بی‌نتیجه و غیر قانونی است
رشته روابط بین المل و دیپلماسی با ۹۰ درصد تغییر به دانشگاه ها ابلاغ شد
کاهش ۸۵ درصدی تردد کشتی‌های باری در تنگه هرمز طی ۶ ماه گذشته
فایننشال تایمز: فشار اقتصادی علیه ایران همان نسخه تکراری سال ۲۰۱۸ است
رشته روابط بین المل و دیپلماسی با ۹۰ درصد تغییر به دانشگاه ها ابلاغ شد
۵ شهریور آخرین مهلت اعلام علاقه‌مندی به آزمون‌های عملی کنکور ۱۴۰۵
تقویم آموزشی ۱۴ دانشگاه برتر کشور/ شروع کلاس‌ها از اواخر شهریور
آغاز انتخاب رشته داوطلبان مجاز آزمون کارشناسی‌ارشد ۱۴۰۵ از ۵ شهریور
اعلام نتایج تکمیل ظرفیت دوازدهمین امتحان مشترک دستگاه‌های اجرایی
افتتاح دفتر تبادل علم و فناوری جهان اسلام در دانشگاه صنعتی امیرکبیر
نتایج اولیه آزمون کارشناسی‌ارشد ۱۴۰۵ منتشر شد
دستگیری ۸۴ متخلف و کلاهبردار کنکور سراسری/ شناسایی ۲ نفر پس از تصویربرداری از سؤالات کنکور
آغاز ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان دکتری پیام نور از ۷ شهریور
قراردادهای بلندمدت دانشگاه‌ها برای حل مسائل کلان کشور
دفاع وزیر علوم از طرح جدید تغذیه/ دانشجو متوجه هیچ تغییری نمی‌شود
بزرگداشت شهیده سیده بشری خامنه‌ای در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد
امروز آخرین فرصت شرکت در آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی علوم پزشکی ۱۴۰۵
امتحانات ترم تابستان دانشگاه خوارزمی حضوری برگزار می‌شود
پذیرش پژوهشگر پسادکتری در دانشگاه صنعتی امیرکبیر
زمان ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان دکتری ۱۴۰۵ دانشگاه الزهرا(س) اعلام شد
برنامه ویژه وزارت علوم برای بهبود تغذیه دانشجویان در سال تحصیلی جدید
هوش مصنوعی و افت عملکرد دانش‌آموزان در امتحانات
آغاز توزیع کارت ورود به جلسه آزمون المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی
کلید اولیه ۵ آزمون علوم پزشکی منتشر شد/ امکان اعتراض تا ۳ شهریور
آغاز کلاس‌های نیمسال اول دانشگاه صنعتی امیرکبیر از ۲۸ شهریور
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top