تاریخ انتشار: دوشنبه 1403/01/06 - 17:53
کد خبر: 499899

ماجرای تخریب شبانه باغ گیاهشناسی نوشهر چه بود؟

ماجرای تخریب شبانه باغ گیاهشناسی نوشهر چه بود؟

رئیس موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور ضمن اشاره به تخریب باغ گیاهشناسی نوشهر گفت: قرار بود در ازای امتیازات و اقدامات شهرداری برای باغ گیاهشناسی نوشهر عقب نشینی در این باغ صورت گیرد اما شهرداری به توافقات خود عمل نکرد و شبانه بدون هماهنگی بخشی از این باغ را تخریب کرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ شب چهارم فروردین بود که خبرهایی مبنی بر تخریب شبانه بخشی از باغ گیاهشناسی نوشهر منتشر و اعلام شد که شهرداری نوشهر بدون مجوز و با زیر پا گذاشتن مفاد توافق نامه مشترک با موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور اقدام به تخریب بیش از ۲۰۰متر از دیوار شمالی این باغ و تسطیح ۱۵۰۰مترمربع از عرصه های آن کرده است.

دیری نگذشت که شهردار نوشهر اعلام کرد تخریب بخشی از دیوار ضلع شمالی باغ گیاهشناسی جهت رفاه حال شهروندان و بازگشایی گره کور مسیر منتهی به یک پل بوده و این اقدام قانونی و با نظر مساعد دادستان و فرماندار نوشهر انجام شده است.

در این راستا علی علیزاد علی آبادی_رئیس موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور_ در گفت وگو با ایسنا با بیان اینکه باغ اکولوژی نوشهر یا باغ گیاهشناسی نوشهر یکی از ۷ باغ اقماری موسسه تحقیقات جنگل و مرتع است، گفت: موسسه تحقیقات یک باغ گیاهشناسی ملی ایران واقع در تهران دارد و ۶ باغ اقماری نیز در شهرهای مختلف وجود دارد. باغ گیاهشناسی نوشهر قدیمی ترین باغ گیاهشناسی ایران است و قدمت آن حتی از باغ گیاهشناسی ملی ایران نیز بیشتر است.

وی افزود: به دلیل قدمت زمان ساخت این باغ، دیوارها و محدوده باغ وسیع بود ولی در حال حاضر که شهر گسترش پیدا کرده، بلوارهایی احداث و خیابان‌ها عریض شده اند محدوده باغ محدودیت هایی در خیابان ایجاد کرده که نهایتا باید عقب نشینی صورت بگیرد.

رئیس موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور در ادامه گفت: سال گذشته شهرداری نوشهر به ما مراجعه و اعلام کرد که باید تغییراتی صورت گیرد. ما نیز بعد از چند جلسه با آنها نهایتا به یک تفاهم رسیدیم که در ازای عقب نشینی، شهرداری نیز اقداماتی در داخل باغ انجام دهد که باغ رونق گذشته خود را داشته باشد و فعالیت هاش ادامه پیدا کند. نهایتا تفاهم نامه ای امضا و قرار شد براساس آن عمل شود.

به گفته وی قرار بود ابتدا فعالیت های عمرانی و امتیازات شهرداری  به باغ تعلق گیرد و سپس عقب نشینی انجام شود.

وی اضافه کرد: متاسفانه بدون تحقق وعده های شهرداری و بدون عملیاتی شدن کامل مفاد توافقنامه فی مابین، شهرداری بدون هماهنگی با ما در نیمه های شب در ایام تعطیلات نوروز با لودر و بلدوزر دیوار را تخریب کرد و آسیب هایی به نرده ها نیز زد. نرده هایی که قرار بود سالم باشد و در جای دیگری استفاده شود.

این مقام مسئول اظهار کرد: متاسفانه چنین اقدامی برای ما نیز عجیب بود که چطور شهردار این عمل بسیار خام و ابهام زا برای مردم را انجام داده است و در روز تعطیل و نیمه های شب این کار را انجام داد؟ ما با عقب نشینی مخالف نیستیم اما شرط هایی داشت که در توافق نامه مشخص شده بود و اول باید آنها را اجرایی می کرد و بعد اتفاق می افتاد.

علیزاده علی آبادی با بیان اینکه این اقدام شائبه هایی ایجاد کرده که شهرداری احتمالا به این دلیل که قصد ندارد توافق نامه ای که امضا کرده را اجرایی کند دست به چنین عملی زده است، اظهار کرد:  نگرانی ما این است که شاید بخواهند از اجرای توافق نامه طفره بروند زیرا در غیر این صورت  هیچ توجیه دیگری وجود نداشت که بدون هماهنگی چنین کاری کنند.

وی همچنین اضافه کرد: چنین اتفاقاتی باید با استاندار استان هماهنگ شود. سوالی که برای ما پیش آمده این است که استاندار در جریان چنین حرکتی بوده است؟ آیا با این اقدام موافق بود؟ 

رئیس موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور با اشاره به اینکه بهتر بود این عقب نشینی با هماهنگی موسسه تحقیقات جنگل و مرتع انجام می شد که مدیریت باغ زیر سوال نرود،گفت:ما یک نهاد دولتی هستیم و شهرداری هم نهاد دولتی است‌. وقتی استان متولی ارشد دارد و همه نهادهای زیر مجموعه استان می توانند با درایت و مدیریت استاندار مباحث ساده اینچنینی را در جلسه کوتاه و ساده حل و فصل کنند چرا باید این اتفاق بیافتد؟

به گفته وی این باغ اهداف متعددی دارد که از جمله آنها می توان به اهداف پژوهشی و تحقیقاتی،  آموزشی، فرهنگی و اجتماعی اشاره کرد. در حوزه فرهنگی و اجتماعی یکی از اقدامات، گردشگری، تفرج و بازدید از باغ است. در این باغ لازم است راهسازی خاصی انجام شود، بعضی از راه ها آسفالت و بعضی از ساختمان‌ها نوسازی شود. مرکز اطلاع رسانی برای بازدیدکنندگان ایجاد شود. اتاق نگهبانی شکل گیرد. ساختمان اداری بازسازی شود. شهرداری همه را پذیرفته و قول داده بود انجام دهد ولی متاسفانه یکباره دست به چنین اقدام غیرقابل قبولی زد.

علیزاده علی آبادی با بیان اینکه باغ ثبت میراث فرهنگی هم شده و از طرف میراث فرهنگی استان مورد حفاظت قرار می گیرد، افزود: حتی آنها معتقدند که نباید دیوار تخریب شود حتی اگر شهرداری الزام کند، زیرا این مکان میراث فرهنگی است. 

وی در ادامه گفت: ای کاش مسئولین شهری با تدبیر بهتری وارد این قضیه می شدند. راه حل قضیه ساده است تفاهم! ما هیچ اختلافی با شهرداری نداشتیم ولی تصمیم آنها آنی و یکباره بود.

رئیس موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور در پایان گفت: راه حل نهایی این بود که با مداخله استاندار جلسه ای با مدیران ارشد باغ گیاهشناسی و شهرداری برگزار می شد و استاندار تصمیم گیری می کرد و همه ما تابع نظر عالی ترین مقام استان بودیم. اما در حال حاضر به این اقدام غیرقانونی شهرداری اعتراض و آن را پیگیری خواهیم کرد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
ابررایانه چینی از رقبای آمریکایی جلو زد
فعالیت ۱۰۰ هزار هیئت مذهبی در آیین تشییع رهبر شهید انقلاب
سوگواری مجازی کاربران و چهره‌های مشهور در فضای مجازی به مناسبت روز عاشورا
عاشورا و پیوست فرهنگی ایران؛ از سوگ شیعی تا سرمایه انسجام ملی
کل خیر فی الحسین؛ بزرگترین خسارت جدایی از حسین (ع) است
برافراشته‌شدن پرچم خونخواهی رهبر شهید در «کشوردوست»
ایران ایستاده در میان فاجعه ۵ تیم آسیایی
توهمات جدید ترامپ درباره تفاهم نامه با ایران
اختلال دسترسی به فیش حقوقی بازنشستگان رفع شد
تکلیف سه تیم صعود کننده گروه دوم مشخص شد
ترامپ ۸۸میلیارد دلار بودجه تکمیلی برای هزینه‌های جنگ ایران درخواست کرد
ناتو باید برای همدستی در ارتکاب جنایت علیه ایران پاسخگو باشد
شگفتی‌سازی دیرهنگام هائیتی نتیجه نداد
بازی یکطرفه برزیل مقابل اسکاتلند
اظهارات متناقض آمریکایی‌ها، تداوم بدگمانی ایرانیان را درپی دارد
هنوز از علت حادثه مدرسه میناب اطلاعی ندارم!
انعقاد تفاهم‌نامه همکاری میان دانشگاه الزهرا (س) و کمیته ملی پارالمپیک جمهوری اسلامی ایران
خوابگاه‌ها میزبان دانشجویان مهمان مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب
زنان بیشتر از مردان تحت تأثیر آپنه خواب قرار می‌گیرند
خطر بیماری قلبی در زنان با وزنه زدن کاهش می یابد
آفت بزرگ بزنگاه‌های تاریخی، تأخیر خواص در تشخیص صحنه است
امروز آخرین فرصت ثبت نام در پذیرش کاردانی به کارشناسی ۱۴۰۵
صدور کارت نخبگان کلید خورد؛ تمرکز بر حمایت‌های تخصصی به جای خدمات رفاهی
جزییات ثبت نام ترم تابستانی دانشجویان پیام نور اعلام شد
تغییر برنامه زمانی امتحانات دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر
حمایت مرکز همکاری‌های علمی وزارت علوم از ابتکارات نوآورانه دانشگاه‌ها
آیین‌نامه جامع مدیریت دانشگاه‌ها به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شد
کارگاه توان‌افزایی مصاحبه‌کنندگان دکتری ۱۴۰۵ با حضور مدیرکل پژوهش دانشگاه آزاد برگزار شد
شالچی: دانشگاه هنر ایران «خانه تخیل ملی» و «زبان عاطفی جامعه» است/ ضرورت خروج هنر از آتلیه‌ها و نقش‌آفرینی در حل مسائل شهری
پاسخ رئیس بنیاد ملی نخبگان به ابهامات جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی
تعویق یک هفته‌ای امتحانات پایان‌ترم/ غیبت در امتحانات باعث حذف درس نمی‌شود
چالش‌های پنهان دانشجویان تحصیلات تکمیلی کشاورزی
تمدید مهلت ثبت‌نام دوره تابستانی دانشگاه علوم پزشکی هوشمند
انتشار فهرست ۶۶۹ نشریه ایرانی نمایه شده در Clarivate و Scopus در SID
تغییر برنامه امتحانات پایان نیمسال دانشجویان دانشگاه امیرکبیر
کرسی‌های ۶ میلیاردی برای پروژه‌های مرزشکن/استقلال مالی ۵ ساله نخبگان
زمان شروع امتحانات دانشگاه شهیدبهشتی به تعویق افتاد
آمار پاسخگویی وزارت علوم و دانشگاه‌ها به شکایات
توافق جدید برای ورود دانش بنیان‌ها به نظام بیمه سلامت
مهلت ثبت درخواست میهمانی و انتقال دانشجویان شاهد و ایثارگر تمدید شد
ثبت‌نام ایجاد و ترمیم سابقه تحصیلی از امروز آغاز شد
اعلام جزئیات برگزاری امتحانات دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد در شهر محل سکونت
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top