تاریخ انتشار: یکشنبه 1403/02/23 - 18:29
کد خبر: 504412

خضریان: باید تمامی اقدامات صنف طلا در سامانه تجارت ثبت شود

خضریان: باید تمامی اقدامات صنف طلا در سامانه تجارت ثبت شود

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم اجرای قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز درباره ثبت خرید، فروش و نگهداری در سامانه جامع تجارت گفت: نظارت بر حسن اجرای قانون و شفافیت و البته مبارزه با ویژه خواری از وظایف کمیسیون اصل نود مجلس است لذا کمیسیون بر اجرای این قانون تاکیده کرده و با استفاده از ابزارهای قانونی خود اجازه عقب نشینی از قانون را به هیچ کسی نخواهد داد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، علی خضریان درباره برخی اعتراضات در بازار طلا طی روزهای گذشته گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد در سال‌های اخیر به دلیل عدم نظارت بر بازار طلا برخی سوءاستفاده‌گران معاملات طلا را به پوششی برای اقدامات خلاف قانون خود، نظیر پولشویی، فرار مالیاتی، معاملات غیررسمی ارز و ایجاد تلاطمات ارزی و همچنین خروج سرمایه بدل کرده اند.

خضریان افزود: بر اساس گزارش‌های نهادهای مسئول بررسی‌های به عمل آمده حاکی از آن است حجم قاچاق شمش و مصنوعات طلا بالغ بر چند میلیارد دلار است که این رقم سرسام‌آور موجب آسیب فراوان به صنعتگران و تولیدکنندگان این حوزه شده و کشور را از حجم اشتغال بالایی از افراد محروم ساخته است. همچنین در کنار همه این موارد شاهد فروش برخی مصنوعات عیار پایین، تقلبی و سکه‌های غیربانکی در بازار هستیم که خسارت فراوان به عموم مردم وارد کرده به گونه ای که حتی سکه‌های تحویلی بانک مرکزی در بازار به دلایل واهی به قیمت سکه غیر بانکی از مردم خریداری می‌شود و عملا مسئول پاسخگویی در این حوزه وجود ندارد که گردش مالی آن بالغ بر ۳۰۰۰ همت است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر ضرورت اجرای ضوابط تبصره ۴ ماده ۱۸ و اجرای سامانه تجارت برای همه اصناف از جمله صنف طلا اظهار کرد: بر اساس ضوابط اختصاصی تبصره ۴ ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای فلزات گران‌بها و گوهرسنگ‌ها که در مردادماه ۱۴۰۱ ابلاغ شد، یکی از گروه‌های کالایی مورد تأکید قانون تولیدکنندگان و فروشندگان طلا، سکه و مصنوعات آنها است؛ انتظارها بر این بود که تمامی اقداماتی که صورت گرفته در این صنف اعم از خرید، فروش و نگهداری که در قالب تبصره ۴ ماده ۱۸ تبیین شده، در سامانه جامع تجارت ثبت شود.

وی افزود: در گام اول انتظار می‌رفت موجودی‌ها در سامانه جامع تجارت ثبت شود تا شفافیت زنجیره تولید در اولین حلقه که موجودی است، محقق شود و پس از آن زمانی که این شفافیت حاصل شد، الباقی مسیر هم با همکاری نهادهای ذیربط و واحدهای صنفی طی شود.

خضریان اضافه کرد: در این میان مهم‌ترین مسأله طلافروشان با ثبت میزان موجودی طلا و کد ملی خریداران در هنگام فروش است و هرگونه عقب نشینی دولت از اجرای این قانون باعث می‌شود با عدم احراز هویت دارندگان و معامله کنندگان طلا، اعمال نظارت بر این صنف که در برخی موارد به محملی برای پولشویی، معاملات غیر رسمی و تقلب مبدل شده، غیرممکن گردد.

وی گفت در صورت استنکاف صنف طلافروشان از قانون، سایر اصناف نیز این حق را برای خود قائل خواهند شد که از اجرای قانون استنکاف کنند؛ یکی دیگر از آثار عقب نشینی دولت از اجرای این قانون در برابر یکی از غیرحیاتی‌ترین اصناف کشور، اعراض دیگر اصناف از پیوستن به سامانه‌های مهمی همچون سامانه جامع تجارت و سامانه مؤدیان است و برخورد غیرهمسان و ناعادلانه با اصناف قطعاً در آینده باعث ایجاد حس بی‌عدالتی در اصناف مختلف کشور می‌شود و تضییع حقوق اصنافی نظیر فروشندگان لوازم خانگی، داروخانه‌ها، تایر فروشان و فروشندگان کالای اساسی است که با اجرای درست ضوابط مذکور، در مسیر شفافیت با دولت و قانون‌گذار همراهی کردند.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: نظارت بر حسن اجرای قانون و شفافیت و البته مبارزه با ویژه خواری بر اساس قانون بخشی از وظایف کمیسیون اصل نود مجلس است و بر این اساس این کمیسیون بر اجرای قانون تاکیده کرده و نسبت به طرز کار دستگاه‌هایی که در این امر کوتاهی کنند، از ابزارهای قانونی خود استفاده می‌کند و اجازه عقب نشینی از قانون را به هیچ کسی نخواهد داد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
تکلیف تصاویر بدون حجاب و تماس با نامحرم چیست؟
افزایش ۶۰ درصدی مشروطی دانشجویان پس از کرونا
بیانیه شورای امنیت درباره تحولات یمن
چرا اوراق سکه در بازار اثر کاهشی نداشت؟
اعدام عامل انتقال اطلاعات سایت‌های موشکی اصفهان به موساد
پاسخ عراقچی به وزیر خارجه فرانسه
نرخ سرویس مدارس استان تهران بالاتر از انتظار
بسیج دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس: ایران را با یمن مقایسه نکنید!
ذخایر نفت رو به اتمام است/ هزینه‌های زندگی در انگلیس بالا رفت
تصاویری از رزمایش بزرگ ۳۱۳ هزار نفری جانفدای ایران در روز جمعه ۲۷ شهریور
صحن دانشگاه را به سنگرِ بعثت تبدیل می‌کنیم
فیلم | شعرخوانی: دلتنگ مشهدیم و پریشان کربلا...
ایجاد فضای بی‌نظمی و بروز تنش‌های احتمالی در محیط دانشگاه، پیامد مستقیمِ سیاست‌های تجملی و عدم برخورد قاطع با جریان‌های انحرافی است
تصاویری از آیت الله سید مجتبی خامنه ای دو سال پیش که به عیادت مجروحان پیجری در بیمارستان های تهران رفتند
رفع موانع تولید و ساماندهی تجارت؛ محورهای قانون جدید کشاورزی
جنگ اقتصادی نیازمند ستاد مشترک و دیپلماسی فعال است
 دویست شب قدرت‌نمایی «ما»
فیلم | جنگ با ایران، وضعیت ذخایر نفت آمریکا را به شرایط بحرانی رسانده است
پشت پرده اتاق پیام‌رسانی ترامپ
تهران، میدان انقلاب، شب ۲۰۰ ام
برق در المان، بحران هزینه زندگی در انگلیس و کاهش رشد اقتصادی در ژاپن
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top