تاریخ انتشار: جمعه 1403/02/28 - 22:39
کد خبر: 504962

آمریکا و غرب ابایی از زیر پا گذاشتن حقوق بین‌الملل ندارند

آمریکا و غرب ابایی از زیر پا گذاشتن حقوق بین‌الملل ندارند

سخنگوی دولت با اشاره به اینکه حقوق بین‌الملل از ضعف ضمانت اجرا رنج می‌برد، تاکید کرد: آمریکا و غرب، حقوق بین‌الملل را درجه‌بندی‌شده پذیرفته‌اند و ابایی هم از زیرپاگذاشتن آن ندارند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ علی بهادری جهرمی در صفحه شخصی خود در یادداشتی با عنوان درجه‌بندی سیاسی حقوق بین‌الملل، نوشت: حقوق بین‌الملل از ضعف ضمانت اجرا رنج می‌برد؛ برخی اظهارنظرهای سیاسی این رنج را مضاعف می‌کند. یک نمونه، نامه ۱۲ سناتور تمامیت‌خواه آمریکایی که کتباً دیوان کیفری بین‌المللی و قضاتش را، در قبال انجام وظایف قانونی‌شان، تهدید کرده‌اند!

چند روز پیش نامه‌ای به امضای ۱۲ سناتور آمریکایی خطاب به دیوان کیفری بین‌المللی در رسانه‌ها منتشر شد که منطوق و مضمون آن این‌گونه است: در صورت صدور حکم بازداشت احتمالی علیه مقامات رژیم صهیونیستی، تحریم‌های شدیدی علیه اعضای دیوان و خانواده آن‌ها وضع خواهد شد!

فارغ از بررسی حقوقی محتوای چنین نامه‌ای، دو نکته مستخرج از آن غیرقابل اغماض است: آمریکا و غرب، حقوق بین‌الملل را درجه‌بندی‌شده پذیرفته‌اند و ابایی هم از زیر پا گذاشتن آن با دستاویزهای کاملاً سیاسی ندارند.

نکته دوم این‌که، موفقیت و اثرگذاری نظام حقوق بین‌الملل نیازمند تجدیدنظر جدی هم از حیث ساختاری و هم از حیث محتوایی است.

رفتارهای خودسرانه کشورهای غربی، روند بلوغ حقوق بین‌الملل و نافذ شدن آن را کُند کرده است. یکی از نمونه‌های اجلای نگاه سیاسی و جانب‌دارانه به مقوله حقوق بشر و حتی حقوق بشردوستانه، وضعیت اخیر نسل‌کشی وحشیانه رژیم صهیونیستی، حمله به غیر نظامیان، اماکن درمانی و آموزشی، مقر نهادهایی که تحت حمایت بین‌المللی هستند یا مراکز خبری و کشتار گسترده کودکان و زنان در غزه است.

این وقایع، بیش‌از هفت ماه است ناکارآمدی عملی نظام حقوق بین‌الملل را در جلوگیری از چنین فجایعی به رخ جهانیان می‌کشد و سند تاریخی روشن دیگری بر واقعیت نگاه برخی کشورهای غربی نسبت به مقوله حقوق بشر است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
نکونام: استحقاق کسب یک امتیاز مقابل شباب الاهلی را داشتیم
پزشکیان: هدف بریکس مقابله با یکجانبه گرایی است
ترامپ: جهان باید هزینه حضور آمریکا در تنگه هرمز را جبران کند!
شکست تلخ تراکتور مقابل شباب الاهلی/ نکونام دست خالی امارات را ترک کرد
آمریکا بانک وی‌تی‌بی روسیه را به خاطر ایران تحریم کرد
صرفه‌جویی ۲ میلیارد لیتری در مصرف سوخت با اسقاط ۶۸۰ هزار خودرو
حمله پهپادی به دو قایق صیادی در آب‌های هرمزگان
رضایی: تا زمانی که شروط ایران محقق نشود، هیچ مذاکره‌ای در کار نخواهد بود
۲ دانشجوی هتاک دانشگاه امیرکبیر اخراج شدند
زمان بازگشایی خوابگاه‌های دانشگاه خواجه نصیر اعلام شد
سربازان غرب و مدافعان آزادی‌های گزینشی / سکوت در برابر لاله‌های ایران
گرامیداشت مقام زن از مناسبت‌محوری به شنیدن صدای زنان و اقدام عملی تغییر می‌کند
از بحران‌سازی تا عادی سازی؛ روایت‌سازی برای تسلیم
لزوم توجه جدی به مسئله ازدواج در چارچوب سیاست‌های جوانی جمعیت
از وام شرافتی تا لپ‌تاپ امانی؛ حمایت‌های جدید از دانشجویان
«درصد قبولی هر رشته» آزمون های گواهینامه و دانشنامه پزشکی اعلام شد
تقویم آموزشی سال تحصیلی ۱۴۰۶- ۱۴۰۵ دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام شد
بازدید هیئت اندونزیایی از ظرفیت‌های فناورانه دانشگاه صنعتی امیرکبیر
امتحانات نهایی با حضور یک میلیون و ۷۹۰ هزار دانش‌آموز برگزار شد
ادعاهای هسته‌ای آژانس علیه ایران، «هیاهو برای هیچ» است
کارت آزمون‌های عملی رشته‌های هنری آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵ منتشر شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top