تاریخ انتشار: یکشنبه 1403/03/06 - 22:32
کد خبر: 505986

ردیابی ۲۴ ساعته جریان خون مغز با برچسب سونوگرافی

ردیابی ۲۴ ساعته جریان خون مغز با برچسب سونوگرافی

نخستین برچسب سونوگرافی پوشیدنی، جریان خون مغز را به صورت ۲۴ ساعته در ۷ روز هفته ردیابی می‌کند و در حین استفاده نیز می‌تواند از طریق کابل به منبع تغذیه و رایانه متصل شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از ایسنا، مهندسان دانشگاه کالیفرنیا سن‌دیگو یک برچسب یا پچ فراصوت پوشیدنی که قابل انعطاف و کششی است، ساخته‌اند که می‌تواند جریان خون مغزی را کنترل کند.

گفته می‌شود که این برچسب اولین در نوع خود در فناوری‌های پوشیدنی است و می‌توان آن را روی شقیقه برای نظارت بر داده‌های سه بعدی در جریان خون مغزی استفاده کرد.

این برچسب فراصوت را می‌توان روی شقیقه قرار داد تا نظارت مداوم بر جریان خون در مغز انجام شود.

این برچسب که توسط مهندسان دانشگاه کالیفرنیا سن دیگو توسعه یافته است، جهشی قابل توجه از استاندارد بالینی فعلی را نشان می‌دهد که با سونوگرافی داپلر که به یک تکنسین آموزش دیده نیاز دارد تا یک دستگاه سونوگرافی را روی سر بیمار نگه دارد، متفاوت است.

گروهی از محققان به سرپرستی پروفسور شنگ زو از دپارتمان مهندسی شیمی و نانو دانشگاه کالیفرنیا سن‌دیگو این برچسب فراصوت را توسعه دادند که یک راه حل بدون دخالت دست، سازگار و راحت برای ردیابی جریان خون مغز ارائه می‌دهد و می‌توان آن را به طور مداوم در طول بستری بیمار در بیمارستان استفاده کرد.

سای ژو یکی از نویسندگان این مطالعه و دکترای علوم و مهندسی مواد دانشگاه کالیفرنیا سن‌دیگو گفت: قابلیت نظارت مستمر این برچسب، یک شکاف مهم در شیوه‌های بالینی فعلی را برطرف می‌کند.

وی خاطرنشان کرد که جریان خون مغزی معمولاً در زمان‌های خاصی در هر روز کنترل می‌شود و این اندازه‌گیری‌ها لزوماً منعکس‌کننده آنچه ممکن است در بقیه روز اتفاق بیفتد، نیست.

وی افزود: ممکن است بین اندازه‌گیری‌ها نوسانات غیرقابل تشخیصی وجود داشته باشد. اگر بیمار در نیمه‌های شب شروع به بروز علائم سکته مغزی کند، این دستگاه می‌تواند اطلاعاتی را ارائه دهد که برای مداخله به موقع بسیار مهم است.

این برچسب روی ۳۶ داوطلب سالم آزمایش شد و سرعت جریان خون در شریان‌های اصلی مغز آنها را با موفقیت و به درستی اندازه‌گیری کرد.

اتصال به به منبع برق از طریق کابل

این برچسب به اندازه یک تمبر پستی که از یک الاستومر سیلیکونی تعبیه شده با چندین لایه الکترونیکی کشسان ساخته شده است که در حین استفاده می‌توان آن را از طریق کابل به منبع برق و رایانه متصل کرد.

قابلیت تصویربرداری فراصوت(سونوگرافی) فوق سریع نیز برای ثبت هزاران تصویر در هر ثانیه در این سیستم ادغام شده است.

به گفته محققان، این نرخ تصویربرداری بالا برای جمع‌آوری داده‌های قوی از مبدل‌های پیزوالکتریک در این برچسب ضروری است که در غیر این صورت به دلیل انعکاس قوی جمجمه دچار مشکل شدت سیگنال پایین می‌شد.

طبق آنچه در این مطالعه آمده یکی دیگر از اجزای کلیدی این برچسب، یک لایه توری مسی است که از سیم‌های فنری‌شکل ساخته شده که کیفیت سیگنال را با به حداقل رساندن تداخل بدن و محیط کاربر افزایش می‌دهد. بقیه لایه‌ها نیز از الکترودهای کشسان تشکیل شده است.

اکنون پژوهشگران قصد دارند با پزشکان دانشکده پزشکی دانشگاه کالیفرنیا سن‌دیگو همکاری کنند تا این برچسب را روی بیماران مبتلا به بیماری‌های عصبی که بیماری‌شان بر جریان خون مغزی آنها تأثیر می‌گذارد، آزمایش کنند.

زو یک شرکت استارت‌آپی به نام سافتسونکیس(Softsonics) را برای تجاری‌سازی این فناوری تأسیس کرده است.

این مطالعه به تازگی در مجله نیچر(Nature) منتشر شده است.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
صالحی امیری: سال آینده مینابی آبادتر و توسعه‌یافته‌تر خواهیم داشت
یحیی سریع: مرکز تجمع مزدوران در الجوف با ۶ موشک هدف قرار گرفت
ایستادگی ملت ایران بیش از گذشته الهام‌بخش ملت‌های آزاده است
یحیی سریع: پهپاد «وینگ لونگ ۲» ارتش سعودی سرنگون شد
صالحی امیری: میناب دروازه‌بان مقاومت ایران و نماد انسجام ملی است
۳ عملیات پهپادی و موشکی نیروهای مسلح یمن در عمق عربستان
ملی‌پوش جوان وزنه‌برداری ایران یازدهم شد
فرودگاه ملک خالد ریاض با موشک بالستیک هدف قرار گرفت
سیمایی صراف: دانشگاه قم در شمار بهترین دانشگاه‌های کشور قرار دارد
انهدام یک فروند پهپاد MQ-۱ آمریکایی در آسمان قشم و ناکامی اقدامات دشمن
وزیر علوم: آینده علمی ایران در گرو تقویت زیرساخت‌های دانشگاهی است
شهباز شریف: در نشست تهران، گفتگوهای بسیار مثبتی انجام شد
آیت‌الله لاریجانی: زنجیرهٔ شکست‌ آمریکا از میدان به صندوق رأی رسید
شکایت‌های اخلاقی و حقوقی باشگاه پرسپولیس از مدیرعامل استقلال
شکایت‌های اخلاقی و حقوقی باشگاه پرسپولیس از مدیرعامل استقلال
برلین: نتیجه انتخابات کنگره به موضع خصمانه آمریکا علیه ایران مربوط است
آغاز بارش‌های سنگین در اکثر نقاط کشور
سفر وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به میناب +عکس
برد نوجوانان فوتبال ایران مقابل هنگ کنگ در بازی دوستانه
سناتور آمریکایی: جنگ علیه ایران باید تمام شود/ ترامپ را دادگاهی می‌کنیم
پاسخ قاطع ایران به اتهام‌پراکنی غرب در شورای آیمو
منابع وام‌های دانشجویی محدود است
ترفندهای استفاده از اسپاتیفای برای درس خواندن و تمرکز در مطالعه
سیلاب در پردیس دانشگاه علوم پزشکی سمنان/ تمام فضای دانشگاه را آب گرفت! + فیلم
آغاز ثبت‌نام داوطلبان انتخابات شوراهای صنفی دانشجویی دانشگاه تهران
به‌روزرسانی و تغییر ۵۰ تا ۷۰ درصدی رشته‌های کشاورزی
آغاز ثبت‌نام وام‌های تحصیلی و ودیعه مسکن متأهلی دانشجویان از امروز
شرایط و نحوه ثبت نام برای دریافت وام‌های دانشجویی اعلام شد
کارت آزمون وکالت کانون‌ وکلای دادگستری سال ۱۴۰۵ منتشر شد
سری دوم اصلاحیه دفترچه راهنمای ثبت نام آزمون دکتری سال ۱۴۰۶ منتشر شد
کارت چهارمین آزمون صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان و مشاوران ۱۴۰۵ منتشر شد
مهلت ثبت‌نام در سامانه ادب تا ۱۱ آذر برای رفع مشکلات دانشجویان عراقی
از تماشای ماه تا کشف منظومه شمسی؛ آموزش نجوم چگونه کودکان را به دنیای علم علاقه‌مند می‌کند؟
چرا بعضی دانشجویان برای مقاله‌هایشان از متخصص کمک می‌گیرند؟
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top