تاریخ انتشار: دوشنبه 1403/04/11 - 18:07
کد خبر: 509334

اسماعیلی: شهید رئیسی کشور را از دیپلماسی وابسته خارج کرد

اسماعیلی: شهید رئیسی کشور را از دیپلماسی وابسته خارج کرد

وزیر ارشاد می‌گوید جمهوری شهیدمان از آنجا که جامع الاطراف بود، دیپلماسی را از حالت شعاری و وابسته به چند کشور خارج کرد. سال‌ها به ما القاء کرده بودند راه ارتباط با دنیا از طریق غرب و آمریکا است. ما باب مذاکره را نبستیم و با همه دنیا ارتباط گرفتیم.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، محمدمهدی اسماعیلی در مراسم گرامیداشت شهدای خدمت و سالروز تأسیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به سفر رئیس جمهوری شهید به پاکستان گفت: از آنجا که در این کشور، ما مراکز فرهنگی متعددی داریم، رئیس جمهوری شهیدمان، با شعف و شوق زیادی از توان بالای فرهنگی موجود یاد می‌کردند و فعالیت‌های قوی جمهوری اسلامی ایران در بخش فرهنگی باعث سربلندی ما شده بود. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره اهتمام دولت سیزدهم نسبت به حوزه تعاملات اقتصادی با همسایگان گفت: طی حدود سه سال گذشته، روابط سیاسی و تجاری را با همسایگان‌مان احیا کردیم. کار دشواری بود. با برخی از همسایگان روابط آنچنان تیره بود که تصور اصلاح آن، بسیار سخت به نظر می‌رسید. همپای این موضوع، ارتباطات فرهنگی شکل گرفت و تقویت شد. 

وی افزود: بعد از 9 سال، مجوز راه اندازی مجدد رایزنی فرهنگی در تاجیکستان را گرفتیم و این توفیق، با همت رئیس جمهوری شهید به دست آمد. در این سه سال عمر دولت سیزدهم، فضای تعاملات فرهنگی و دیپلماسی فرهنگی در بالاترین سطح قرار گرفت. زیربناها برای انجام عملیات بیشتر در حوزه دیپلماسی فرهنگی اصلاح شد، چرا که دولت نسبت به این مسأله اهتمام جدی داشت. 

اسماعیلی با اشاره به اینکه شهید امیرعبداللهیان وزیر فقید امور خارجه، کمک زیادی در پیشبرد اهداف دیپلماسی فرهنگی کشور کرد، گفت: در برخی مواقع که موانعی در کار رایزنان فرهنگی ایجاد می‌شد، با همت شهید امیرعبداللهیان گره‌گشایی می‌شد. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از مراسم گرامیداشت روز دیپلماسی فرهنگی و تعامل با جهان گفت: بخش مهمی از برنامه‌های دیپلماسی فرهنگی کشور، در عمر کوتاه دولت سیزدهم اتفاق افتاد. رئیس جمهوری شهیدمان از آنجا که جامع الاطراف بود، دیپلماسی را از حالت شعاری و وابسته به چند کشور خارج کرد. سال‌ها به ما القا کرده بودند راه ارتباط با دنیا از طریق غرب و آمریکا است. ما باب مذاکره را نبستیم و با همه دنیا ارتباط گرفتیم.

اسماعیلی با اشاره به اهمیت عضویت جمهوری اسلامی ایران در پیمان‌های مهم منطقه‌ای و جهانی همچون شانگهای و بریکس، تأکید کرد: همزمان با عضویت در این پیمان‌ها، برنامه‌ریزی در بخش فرهنگی آن را نیز پیگیری کردیم و اکنون در حال برنامه‌ریزی آن هستیم. اگر ما بتوانیم در حوزه دیپلماسی فرهنگی مثلاً در چرخه نمایش فیلم در کشورهای عضو پیمان‌های همکاری، حضور داشته باشیم، توفیقات فرهنگی و اقتصادی زیادی به دست خواهیم آورد. در همین راستا، بخش مهمی از توافق 25 ساله با چین نیز، مربوط به موضوعات فرهنگی است. ظرفیت بالای اقتصاد فرهنگ در دیپلماسی فرهنگی است. 

وی با اشاره به اینکه یکی از شعارهای اصلی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، موضوع گسترش صادرات فرهنگی است، گفت: اتاق‌های مختلف هم اندیشی در این راستا تشکیل شده است و اتفاق های مهم با این ریل گذاری خوب، در آینده نزدیک خواهد افتاد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خطاب به رایزنان فرهنگی کشور، گفت: رایزنان عزیز، فضای دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، در آستانه یک جهش بزرگ قرار گرفته است. رایزنان ما بعضاً کار برخی از همکاران در سایر بخش‌ها را انجام می‌دهند که افتخار بزرگی است که نصیب ما شده است. همکاران متخصص، متعهد، کوشا و انقلابی در رایزنی وجود داشته است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
کشف یک دلیل ناباروری زنان در سنین بالا
آینده متزلزل کودکان گوشی‌ به دست
شیوه نامه اجرایی پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری با کارت رفاهی متصل به اوراق گام ابلاغ شد
زنان و چالش موتورسواری
شیشه عمر ترامپ ترک خورده
به دنیا آمدن فرزند شهیدی که رهبر انقلاب بر یادش تأکید کردند
 عفو و تخفیف مجازات بیش از ۲۵۰۰ محکوم به مناسبت میلاد پیامبر(ص)
پرواز مستقیم ایران - ویتنام برقرار شد
برگزاری نمایشگاه «زنان و تولید ملی» از ۱۱ تا ۲۰ شهریور/ حضور ۱۹۷ کسب و کار در نمایشگاه
بلیت فروشی داربی از امروز آغاز می‌شود
اعلام سازوکار خرید بلیت داربی ۱۰۷
موعود بنیادی‌فر داور داربی ۱۰۷ شد
صالحی: درباره مسایل اصلی کشور باید با دانش، نگاه ژرف و تاریخی سخن گفت
احتمال تغییر دامنه نوسان بورس
جدیدترین قیمت طلا و سکه/ در بازار هیجانی دست نگه دارید
نامه تعدادی از نمایندگان مجلس به سران قوا درباره وضعیت بازار ارز
دعوت شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی به حمایت از نیروهای مسلح در تجمعات امشب
موافقت پزشکیان با احداث پالایشگاه مشترک در قرقیزستان
پزشکیان: از توافق مکه استقبال می‌کنیم
تاکید روسای جمهوری ایران و تاجیکستان بر توسعه و تعمیق مناسبات
تقویم آزمون‌های علوم پزشکی سال ۱۴۰۵ اعلام شد
تقویم آزمون‌های علوم پزشکی سال ۱۴۰۵ اعلام شد
۶۳ هزار استعداد برتر در ۲۳ طرح بنیاد ملی نخبگان شناسایی شدند
جهادگران نمونه دفتر مرکزی جهاددانشگاهی تقدیر شدند
هشدار دفاتر بسیج ۸ دانشگاه تهران به وزیر علوم درباره بازگشت دانشجویان اخراجی
آقای سیمایی صراف ورود دانشجویان هتاک به دانشگاه مساوی با خروج شما از وزارتخانه خواهد بود
اعطای بورس نخبگان به رتبه‌های برتر کنکور
وضعیت ارائه خوابگاه دانشجویی به قبولی‌های کنکور کارشناسی ارشد
انتخاب رشته ۱۰۰ هزار نفر در آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵/ فردا آخرین مهلت
بیانیه دانشگاهیان برای عبور از شرایط حساس کشور
سیمایی صراف: گزارش بررسی علمی حوادث دی ماه به رئیس جمهور ارائه می‌شود
مهلت ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان دکتری دانشگاه صنعتی خواجه نصیر تمدید شد
ارتقای خدمات رفاهی دانشجویان در اولویت سازمان امور دانشجویان
تور آشنایی با دانشگاه تربیت مدرس برگزار می‌شود
تور آشنایی با دانشگاه تربیت مدرس برگزار می‌شود
افزایش ۱۲۵ درصدی رشته‌محل‌های جدید کارشناسی ارشد دانشگاه پیام‌نور
مهلت ثبت‌نام آزمون صلاحیت حرفه‌ای مشاوران کسب و کار سال ۱۴۰۵ تمدید شد
آغاز انتخاب رشته داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۵ دانشگاه آزاد
آغاز پیش‌ ثبت نام خوابگاه‌های دانشجویی دانشگاه الزهرا (س) از امروز
زمان‌بندی انتخاب واحد نیم‌سال اول دانشگاه آزاد اسلامی اعلام‌ شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top