تاریخ انتشار: چهارشنبه 1403/05/03 - 10:14
کد خبر: 511678

محرابیان: از تنش آبی خارج شدیم

محرابیان: از تنش آبی خارج شدیم

در دولت سیزدهم با توجه به فقر منابع آبی استفاده از منابع آبهای غیرمتعارف مثل آب دریا و پساب آب بهداشتی را محقق کردیم.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ علی اکبر محرابیان در جلسه چهارشنبه ۳ مرداد ۱۴۰۳ هیات دولت با ارائه گزارش عملکرد وزارت نیرو در سه سال اخیر، گفت: در صنعت برق در شروع دولت ۳۷.۷ مشترک داشتیم که به ۴۰.۷ میلیون اشتراک رسید.

وی ادامه داد: افزایش برق تولیدی و مصرفی از ۲۷۸ میلیارد کیلووات ساعت به ۳۳۲ تراوات ساعت افزایش یافت یعنی رشد ۴۷ درصدی. سرانه آن ۱۵.۲ میلیارد کیلووات ساعت در سال به سرانه تولید افزایش یافت. مقایسه این عدد با اقدامات پس از جنگ، عدد جالبی است. این دولت‌ها سالانه بین ۵ تا ۱۰ میلیارد کیلووات ساعت بود که به ۱۵.۲ میلیارد کیلووات ساعت در دولت شهید رییسی افزایش یافت.

وی گفت: ۲۰۰۰ مگاوات با اجرای طرح‌های دانش‌بنیان و ارتقاء به ظرفیت نیروگاه‌های تولید برق اضافه شد. نیروگاه‌های سهند، روده‌شور و ری در ماه جاری به بهره‌برداری خواهد رسید.بیش از ۵۰ درصد برق تولیدی و مصرفی با کنتورهای هوشمند مدیریت می‌شود که اقدام خوبی است.

وزیر نیرو گفت: در بخش آب طبق برنامه ۵.۴ میلیارد مترمعکب برنامه‌ریزی شد که ۷۵ درصد این عدد تحقق یافته است. در حوزه تنش‌های آبی در ابتدای دولت شدید بود اما شاخص ۳۶ ماهه دولت رییسی بیشتر شد با این وجودتنش‌های آبی به شدت کاهش یافت. تابستان ۱۴۰۰ را به خوبی اداره کردیم. خوزستان و سیستان و کردستان و همدان و شهرکرد تنش آبی داشتند که به خوبی از آن‌ها عبور کردیم. ۷۰۰ میلیون مترمکعب طرح آب رسانی در ۴ سال دنبال می‌کردیم که یک میلیون و ۴۸۰ مترمکعب رقم خورده است.

وی ادامه داد: در حوزه آبرسانی روستایی طرح جهاد آبرسانی را با استفاده از ظرفیت‌های سپاه، نهاد و گروه‌های جهادی و خیران و پیمانکاران برای ۱۰ هزار روستا هدف‌گذاری کردیم و امروز ۶۰۳۴ روستا به طور کامل تمام شده است و بقیه نیز ۷۵ درصد پیشرفت دارند.

وی ادامه داد: با توجه به فقر منابع آبی استفاده از منابع آبهای غیرمتعارف مثل آب دریا و پساب آب بهداشتی را محقق کردیم. آبرسانی از محل آب دریا به شهرهای یزد و رفسنجان به طور کامل تمام شده و ماههای آینده کرمان و اردکان و سایر شهرها به این منابع به این شبکه خواهند پیوست که به مفهوم خروج از تنش آبی است.

وزیر کشور گفت: نقشه تنش آبی کشور با حمایت رییس‌جمهور شهید در شورای عالی آب تصویب شد. مدیریت تولید توامان آب و برق در دولت تصویب شد. ۲۴۰ هزار چاه کشاورزی دارای کنتور هوشمند فهام هستند که از طریق آنها آب داخل چاه‌های کنترل می‌شود.
محرابیان ادامه داد: در کنارک و چابهار ۹۰۰۰ مترمکعب سیلاب داشتیم اما به نحوی این سیلاب مدیریت شد که کمترین خسارت انسانی اتفاق افتاد. با مقایسه این سیلاب با سیلاب‌های گذشته و خسارت‌های آنها متوجه عمق مسئله می‌شویم.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
عاشورا؛ قله بی‌نظیر حسین‌بن‌علی(ع) و پرچم هدایت امت
هیچ کشوری بدون تولید علم به استقلال نمی‌رسد
دولت با بهره‌گیری بیشتر از ظرفیت دانشگاه‌ها، زمینه ارتقای کارآمدی را فراهم کند
تشکیل کارگروه ویژه دانشگاهیان برای تشییع باشکوه رهبر شهید
آزمون زبان MSRT جمعه برگزار می‌شود
رقابت بیش از نیم‌میلیون داوطلب در اولین آزمون ملی ۱۴۰۵
زمان واریز حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی مشخص شد
وقتی ایران ترمز رشد اقتصادی اروپا را می‌کشد
فیلم | مجید شاکری: معنا ندارد راجع به الزامات حقوقی تنگه در مذاکره با آمریکا بحث کنید
نه جنگ هدف است، نه مذاکره مقصد
قلعه‌نویی: ایران، مظلوم‌ترین تیم تاریخ جام‌جهانی است
نظارت رهبری یا سپر کردن نام رهبری؟!
فیلم| خلاصه بازی ایران ۲ ـ نیوزیلند ۲ در جام جهانی
گل دوم ایران به نیوزیلند توسط محبی+فیلم
گل تساوی ایران مقابل نیوزیلند +فیلم
عضویت ۳۵۰ گروه مردمی در توان‌افزا
۲ رکورد رامین رضاییان در جام جهانی
رهبر شهید نسبت به خانواده و امور مربوط به حوزه زنان حساسیت بالایی داشتند
تاثیر خواب کافی در کاهش اضطراب دوران بارداری
گزارش تصویری دیدار تیم های ملی ایران و نیوزیلند در جام جهانی
گزارش کامل بازی ایران و نیوزیلند در جام جهانی/ خط حمله قوی اما دفاع شکننده +فیلم
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top