تاریخ انتشار: یکشنبه 1403/05/07 - 18:41
کد خبر: 512088

چای را در این روزهای گرم جایگزین آب نکنید

چای را در این روزهای گرم جایگزین آب نکنید

یک متخصص بیماری‌های داخلی انجام رفتارهای پیشگیرانه برای جلوگیری از گرمازدگی را ضروری دانست.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، دکتر رضا زارع  بابیان توصیه‌هایی به مردم برای مقابله با گرمازدگی گفت: این روزها که در شرایط گنبد حرارتی قرار گرفته‌ایم بهترین راه برای مقابله با گرمازدگی این است که مقادیر زیادی آب بنوشیم و از مواد غذایی غنی از آب استفاده کنیم.

وی افزود: حتی اگر احساس تشنگی هم ندارید اما این روزها در فواصل کوتاهی آب بنوشید تا بدنتان به‌طور ناگهانی دچار افت دما نشود.

زارع اظهار کرد: اگرچه توصیه می‌شود حتی‌الامکان در این روزهای گرم بین ساعت ۱۱ صبح تا ۵ عصر در معرض خورشید نباشیم اما اگر به‌ضرورت، نیاز به بیرون رفتن از منزل هست باید یک بطری آب همراه داشته باشید و به‌طور منظم آب بنوشید حتی اگر احساس تشنگی ندارید.

وی بابیان اینکه نمی‌توان چای را جایگزین آب کرد، زیرا نوشیدن چای مقاومت بدن را برای مقابله با گرما کاهش می‌دهد؛ گفت: نوشیدنی‌هایی با این ترکیب خاکشیر و تخم شربتی با آب‌لیمو و کمی عسل و دم‌نوش‌ها نعناع و بابونه در کاهش نیاز بدن به آب و پیشگیری از گرمازدگی و مفیدند و به خنک کردن بدن کمک می‌کنند.

متخصص بیماری‌های داخلی با تأکید بر لزوم استفاده بیشتر از میوه‌ها و سبزیجات ابراز کرد: میوه‌ها ازجمله هندوانه، خیار و انگور و سبزیجات مثل کاهو، کدوسبز و فلفل دلمه مواد غذایی غنی از آب هستند که استفاده از آنها در این روزهای گرم توصیه می‌شود.

وی اظهار کرد: استفاده از میوه‌ها و سبزیجات به تأمین املاح و ویتامین‌های موردنیاز بدن کمک کرده و با بالا رفتن مقاومت بدن، از شما در برابر گرما محافظت می‌شود.

زارع ادامه داد: در این روزها کربوهیدرات‌ها پیچیده مثل برنج قهوه‌ای، جو دوسر وکینوا را در برنامه غذایی خود قرار دهید و از چربی‌های سالم که در موادی همچون زیتون، آجیل و دانه‌های روغنی وجود دارد به‌طور متعادل استفاده کنید.

وی اضافه کرد: بهتر است در این روزهای گرم، روز خود را با نوشیدن یک لیوان آب ولرم با یک قاشق آب‌لیموی تازه شروع کنید و از خوردن غذاهای تند و چرب و شور پرهیز نمایید زیرا با خوردن این مواد دمای بدن و نیاز به آب بیش‌ازاندازه افزایش می‌یابد.

وی با تأکید بر اینکه پرخوری، استفاده از نوشیدنی‌های کافئین دار، خوردن غذاهای سرخ‌شده تند و شور و چرب محرک گرما هستند و باید از خوردن آنها در این روزها پرهیز کرد؛ گفت: بهتر است تعداد وعده‌های غذایی را افزایش داد اما غذاهای سبک و ساده استفاده کرد تا بدن برای مقابله با گرما دچار مشکل نشود.

متخصص بیماری‌های داخلی اعلام کرد: آخرین وعده غذایی در این روزهای گرم بهتر است، یک غذای آبکی مثل سوپ و آبگوشت باشد.

وی بابیان اینکه جدی‌ترین شکل آسیب گرمایی، گرمازدگی است، اضافه کرد:  مهم‌ترین علائم شایع گرمازدگی نیز تهوع، تشنج، گیجی و در برخی موارد از دست دادن هوشیاری یا کما است به‌طوری‌که گرمازدگی شدید باعث آسیب جدی به مغز و سایر اندام‌های داخلی هم می‌شود لذا با رعایت توصیه‌های ساده تغذیه‌ای و رعایت برخی امور ازجمله نرفتن زیر نور مستقیم خورشید، پوشیدن لباس‌های روشن و گشاد و سبک با گرمازدگی مقابله کنیم.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
مورینیو: اگر VAR اشتباه کرده باشد، فوتبال به ایران یک سکوت بدهکار است
رونمایی از موج سوم طرح «احوالپرسی از دانشجویان» با تمرکز بر پساجنگ
نخست وزیر عراق: روابط ما با ایران مبتنی بر حسن همجواری و احترام است
اطلاعیه جدید مرکز وکلای قوه قضاییه برای پذیرفته‌شدگان آزمون کارشناسی
سردار رضایی: پاسخ نقض تفاهم‌نامه توسط آمریکا سریع و کوبنده خواهد بود
ایران قربانی یک صحنه بحث‌برانگیز شد
همراهی زنان و کودکان بخشی از حکمت عاشورا
ماجرای اهدای «زمین چهارباغ» با دستور رهبر شهید انقلاب
خدمات مادر و کودک در مسیرهای مراسم تشییع رهبر شهید ارائه می‌شود
برگزاری تشییع پیکر رهبر شهید در مشهد به صورت هوایی
آزمون‌های امروز و فردا دانشگاه علمی کاربردی در سامانه «ویانا» لغو شد
حمله تند زلاتان به داوری دیدار ایران و مصر
تجارت با ایران ادامه دارد/ پروژه‌های مشترک هسته‌ای متوقف نشده‌اند
وزیر ارتباطات خواستار خارج شدن سایت‌های ارتباطی از اولویت قطع برق شد
برنامه‌ حمایتی بانک مرکزی از مشتریان بانک‌های دارای اختلال
CNG چطور می تواند ناجی سوخت کشور شود؟
سومین برد ساحلی‌بازان هندبال ایران در مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۲۶
نشست مسئولان برگزاری مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب با عراقچی
حمایت از شرکت‌ها برای توسعه زیرساخت‌های پردازشی هوش مصنوعی
فیفا به ایران بدعهدی کرده است/ اگر حذف هم شویم باید از ما تقدیر شود
هشدار نارنجی مدیریت بحران تهران؛ وزش باد شدید و گردوخاک در راه است
آزمون‌های امروز و فردا دانشگاه علمی کاربردی در سامانه «ویانا» لغو شد
تحویل ۱۲۰۰ واحد خوابگاه متأهلی به دانشجویان تا مهرماه
فراهم شدن امکان ویرایش حوزه آزمون پذیرش دستیار تخصصی
پرونده پیگیری اعتراض به کسورات دانشجومعلمان ۵ ساله شد
چالش های دانشجویان و محققان؛ چگونه تحریم های سرویس های علمی و خارجی را دور بزنیم؟
آغاز مصاحبه مجازی پذیرفته شدگان دکتری دانشگاه آزاد از امروز
آخرین وضعیت قوانین ترمیم نمره و ایجاد سابقه تحصیلی ۱۴۰۵
ضرورت بازنگری رشته‌های دانشگاهی برای دوران پساجنگ
حضور وزیر علوم در همایش بین‌المللی فناوری‌های نوین آموزشی در استانبول
امروز آخرین فرصت ثبت نام در پذیرش کاردانی به کارشناسی ۱۴۰۵
صدور کارت نخبگان کلید خورد؛ تمرکز بر حمایت‌های تخصصی به جای خدمات رفاهی
جزییات ثبت نام ترم تابستانی دانشجویان پیام نور اعلام شد
تغییر برنامه زمانی امتحانات دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر
حمایت مرکز همکاری‌های علمی وزارت علوم از ابتکارات نوآورانه دانشگاه‌ها
آیین‌نامه جامع مدیریت دانشگاه‌ها به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شد
کارگاه توان‌افزایی مصاحبه‌کنندگان دکتری ۱۴۰۵ با حضور مدیرکل پژوهش دانشگاه آزاد برگزار شد
شالچی: دانشگاه هنر ایران «خانه تخیل ملی» و «زبان عاطفی جامعه» است/ ضرورت خروج هنر از آتلیه‌ها و نقش‌آفرینی در حل مسائل شهری
پاسخ رئیس بنیاد ملی نخبگان به ابهامات جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی
تعویق یک هفته‌ای امتحانات پایان‌ترم/ غیبت در امتحانات باعث حذف درس نمی‌شود
چالش‌های پنهان دانشجویان تحصیلات تکمیلی کشاورزی
تمدید مهلت ثبت‌نام دوره تابستانی دانشگاه علوم پزشکی هوشمند
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top