تاریخ انتشار: دوشنبه 1403/05/08 - 12:39
کد خبر: 512175

چرا خرید و فروش الکترونیکی طلا ممنوع شد؟

چرا خرید و فروش الکترونیکی طلا ممنوع شد؟

معاون وزیر صمت در امور تجارت و خدمات گفت: تجارت و خرید و فروش الکترونیکی طلا ممنوع شد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ علیرضا شاهمیرزایی در نشست خبری که امروز هشتم مرداد ماه برگزار شد؛ افزود: پرونده سکه و مواردی از این دست در دولت های گذشته موجب شد صاحبان آن با خالی فروشی موجب ضرر و زیان مردم شوند. بنابراین تجارت الکترونیکی و خرید و فروش الکترونیکی طلا ممنوع شد.

وی ادامه داد: اگر قرار است جلوی پرونده‌هایی مثل سکه ثامن گرفته شود راهکارش این است که این مسیر به شکل قانونی پیموده شود.

معاون وزیر صمت گفت: برای خرید و فروش الکترونیکی طلا ابتدا طلا باید در انبار قرار بگیرد که می‌تواند خزانه، موسسه مالی یا بانک باشد. میزان انبار و فروش آن نیز علاوه بر خود سکو که به خریداران اعلام می‌کند، شخص ثالثی مثل مرکز توسعه تجارت الکترونیکی یا بانک‌ها باید باشد.

شاهمیرزایی ادامه داد: برخی بانک‌ها اعلام آمادگی کردند که خالی فروشی صورت نگیرد آن هم از طریق نگهداری طلا در یک انبار که آن هم تنها با اجازه سکو قابل بازگشایی نیست.

معاون وزیر صمت گفت: ایجاد سندباکس‌ در حوزه فلزات گرانبها می‌تواند ریسک‌هایی که در چنین معاملاتی وجود دارد را کاهش دهد و مانند تجربه‌های گذشته خالی‌فروشی اتفاق نیفتد.

وی ادامه‌ داد: در مسیر معاملات برای خریدار یا فروشنده پیامک فعال‌سازی ارسال می‌شود و همین پیامک باعث می‌شود سکو نتواند خالی‌فروشی انجام دهد. نگهداری طلا در یک انبار فقط با اجازه پلتفرم قابل بازگشایی و برداشت نیست و بانک ناظر باید آن را تایید کند. به این شکل به‌جز سامانه و مردم یک ناظر سوم دیگر نیز وجود دارد که بر فرایند نظارت کند.

شاهمیرزایی بیان‌ داشت: ایجاد سندباکس‌های تخصصی باعث تضمین کافی برای حفظ دارایی‌های مردم می‌شود. ابعاد این مساله وسیع‌تر از چیزی است که فکر می‌کنیم، زیرا سامانه هوشمند معاملات فلزات گرانبها باعث می‌شود تبادلات مبتنی بر طلا در کشور توسعه پیدا کند. بهترین کاری که می‌شود در حوزه مقابله با تورم و رکود انجام داد، ایجاد سندباکس‌ها است.

وی گفت: کارکرد اصلی طلا در تاریخ، پشتوانه خرید و اعتبار بوده است. برخی بر این باور هستند که پول کشور مبتنی بر طلا شود که این از نظر ما این یک نگاه کاریکاتوری است. شاید در گذشته به این شکل بود اما اکنون این نظریه طرفداری ندارد.

معاون وزیر صمت خاطرنشان‌ کرد: سامانه‌ای که امروز افتتاح شد می‌تواند بستری را فراهم کند تا افرادی که قصد خرید اعتباری طلا دارند، از طلایی که در انبار هوشمند دارند به عنوان وثیقه استفاده کنند و علاوه بر حفظ دارایی خود بتوانند خریدهای روزانه خود را انجام دهند.

وی تاکید کرد:‌ این مدل می‌تواند برای اقتصاد بسیار مفید باشد، زیرا همه مباحث پولشویی و شفافیت اطلاعات که به آن نیاز داریم، توسعه این سامانه‌ها هستند و دولت بدون کمک سکوها نمی‌تواند شفافیت ایجاد کند. حل مشکل نگهداری طلا و عدم فروش عیارهای تقلبی از جمله مهمترین ویژگی‌های انبارهای هوشمند است.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
امیر اکرمی‌نیا: آماده پاسخ به آمریکا حتی خارج از غرب آسیا هستیم
هشدار نارنجی هواشناسی برای ۱۳ استان؛ خطر سیلاب و آب‌گرفتگی
یزدانی راهی رده‌بندی شد؛ شانس برنز برای کشتی ایران
تهیه سند ملی نقشه راه فناوری‌های دریایی به دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر سپرده شد
کسب ۳ مدال و ۱۵ رتبه زیر ۱۰، حاصل تلاش دانشجویان «امیرکبیر» در المپیاد علمی دانشجویی
بازگشت رشته سیاست‌گذاری عمومی به دفترچه آزمون دکتری
جلسه « کالابرگی» کمیسیون اجتماعی مجلس با وزیر رفاه
کانال عبری: نتانیاهو برای برگزاری انتخابات جدید تقلا می‌کند
دریادار ایرانی: ماموریت دریانوردی ناوگروه ۸۶ حاصل ماه‌ها برنامه‌ریزی بود
اخلاقی: ارتقای آمادگی رزمی و پاسخ فوری بدون محدودیت جغرافیایی را با قاطعیت دنبال می‌کنیم
هاآرتص: جنگ جدید علیه ایران خطای راهبردی است
طنابِ رهاشده‌ قیمت خودرو/ متولی نظارت بر بازار کیست؟
عراقچی: رایزنی با میانجی قطری ادامه دارد؛ هنوز به نتیجه نرسیده‌ایم
نخودی برای چهارمین بار نایب قهرمان جهان شد
راهنمای انتخاب بهترین پلتفرم برگزاری کلاس آنلاین؛ امکانات، مزایا و ویژگی‌های یک سامانه آموزشی استاندارد
هزینه کلاس خصوصی زبان انگلیسی  در سال ۱۴۰۵ چقدر بود؟
«بوسه آذر» چگونه به ۱۳ آبان ۱۳۵۸ می‌رسد؟
وقتی روایت تاریخ با زبان نسل جدید بیگانه می‌شود
فیلم | حضور در NPT هیچ آورده‌ای برای ما نداشته است/ رویکرد حاکم بر وزارت‌خارجه ماندن در NPT است
۱۳ آبان امسال متفاوت از سال‌های گذشته است
واگن‌های ویژه بانوان؛ پیشنهاد جنجالی در برلین و تجربه ایران
تهیه سند ملی نقشه راه فناوری‌های دریایی به دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر سپرده شد
کسب ۳ مدال و ۱۵ رتبه زیر ۱۰، حاصل تلاش دانشجویان «امیرکبیر» در المپیاد علمی دانشجویی
بازگشت رشته سیاست‌گذاری عمومی به دفترچه آزمون دکتری
راهنمای انتخاب بهترین پلتفرم برگزاری کلاس آنلاین؛ امکانات، مزایا و ویژگی‌های یک سامانه آموزشی استاندارد
هزینه کلاس خصوصی زبان انگلیسی  در سال ۱۴۰۵ چقدر بود؟
تفکیک مسیر ارتقای اساتید علوم انسانی از رشته‌های مهندسی و کشاورزی
رئیس دانشگاه صنعتی امیر کبیر برضرورت حفظ حرمت محیط دانشگاه تاکید کرد
مهلت ثبت‌نام در آزمون دکتری نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۶ تا ۱۵ آبان تمدید شد
مولاژ چیست و چرا در آموزش پرستاری و پزشکی اهمیت دارد؟
مهلت ثبت نام اسکان دانشجویان ارشد دانشگاه تهران امشب به پایان می‌رسد
افزایش وام ازدواج دانشجویان به ۱۰۰ میلیون تومان / وام فرزندآوری به ۶۰ میلیون تومان برای فرزند اول
امروز آخرین مهلت ثبت‌نام آزمون دکتری۱۴۰۶ ؛ ثبت‌نام ۸۰ هزار نفر
محوطه دانشگاه سلمان فارسی کازرون پس از یک سال پیگیری همچنان بلاتکلیف است
مهلت ثبت نام اسکان دانشجویان ارشد دانشگاه تهران امشب به پایان می‌رسد
پیگیری راه‌اندازی دوره‌های مشترک تحصیلات تکمیلی میان دانشگاه‌های ایران و دانشگاه کوت عراق
امروز آخرین مهلت انتخاب رشته آزمون دستیاری دندانپزشکی سال ۱۴۰۵
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top