تاریخ انتشار: دوشنبه 1403/05/08 - 17:27
کد خبر: 512209

بلاتکلیفی زنان محجبه در دسترسی به بازار پوشاک اسلامی

بلاتکلیفی زنان محجبه در دسترسی به بازار پوشاک اسلامی

راه اندازی سکوی فروش دائم برای عرضه انواع پوشاک اسلامی از نیازهای ضروری زنان و البته جامعه اسلامی است که متاسفانه به‌رغم وعده‌های مکرر هنوز به سرانجام نرسیده و بانوان محجبه همچنان برای تهیه پوشاک مناسب در بازار دچار سردرگمی می‌شوند، اما جا‌دارد همزمان با روز عفاف و حجاب، نگاه دوباره‌ای داشته باشیم به این مطالبه ارزشی.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، قطعا یکی از مهمترین پیش نیازها در بحث عفاف و حجاب، دسترسی آسان به پوشاک اسلامی است که خب شرایط فعلی بازار خبر می‌دهد از سر درون! هرچندکه یکسالی است برپایی سلسله نمایشگاه های پوشاک ایرانی اسلامی هدی به همت انجمن تولیدکنندگان پوشاک اسلامی توانسته بستر مناسبی را برای عرضه پوشاک عفیفانه و پاسخ به نیاز بانوان محجبه فراهم کند اما این فقط یک سکوی فروش موقت و صرفا مسکنی برای عرضه پوشاک اسلامی است که قاعدتا نمی‌تواند بازار این پوشاک را اقناع کرده و به سردرگمی همیشگی بانوان برای تهیه پوشاک مناسب و درشان بانوی محجبه پایان دهد.

محدودیت دسترسی به پوشاک اسلامی در کشوری انقلابی!

بی‌شک همه بانوان محجبه و آن‌هایی که در قید و بند پوشش و حضور موجه در جامعه هستند، بارها و بارها تجربه این را داشته‌اند که برای خرید به بازار بروند و دست خالی به خانه بازگردند و یا در خوشبینانه‌ترین حالت موفق به خرید از تک مغازه‌ها و مزون‌هایی شوند که قیمت تولیداتشان سر به فلک می‌کشد و بانوان محجبه را در معذورات خرید قرار می‌دهد؛ اما با چنین شرایطی همواره این سوال پیش می‌آید که چرا در یک جامعه اسلامی نباید پوشاک اسلامی به میزان لازم در دسترس قرار داشته باشد و بانوان بدون چالش چه کنم و کجا بروم، به مرکز خریدی ثابت دسترسی داشته باشند؟

متاسفانه درحال حاضر بانوان ما حتی برای خرید یک چادر مشکی نیز دچار مشکل بوده و از آنجایی که مرکزی برای خرید وجود ندارد، یا باید با پرس‌و‌جوی فرد به فرد به تولیدکنندگان دست پیداکنند و یا به یکی از شهرهای زیارتی سفر کرده و چادر موردنظرشان آن هم با مبلغی بیشتر از قیمت واقعیش بخرند! و این در شرایطی است که از نگاه رهبر انقلاب، «چادر به عنوان حجاب برتر و پرچم فرهنگی کشور» شناخته می‌شود و طبعا دسترسی آسان با قیمتی مناسب باید در اولویت متولیان فرهنگی قرار داشته باشد؛ چه بساکه با این اوصاف، راه اندازی سکوی فروش دائم، از اصلی‌ترین مطالبات بانوان است. بانوانی که دسترسی آسانی به پوشاک پوشیده، حق مسلم آن هاست تا دیگر برای خرید انواع این پوشاک از یک مقنعه ساده و ساق دست گرفته تا انواع مانتو و چادر مشکی و غیره، با محدودیت‌های فعلی مواجه نشوند.

دغدغه‌های فرهنگی و وعده‌هایی که محقق نشد

پیش از این، اسدالله سلیمانی عضو فعال و رئیس سابق انجمن تولیدکنندگان پوشاک اسلامی، به کرات از لزوم و درخواست انجمن برای اختصاص سکوی دائم فروش گفته بود و گاها از وعده‌های مسئولین برای راه اندازی مرکز خرید پوشاک اسلامی خبر می‌داد که البته به رغم ضرورت‌های فرهنگی و اجتماعی این کار، هیچ وقت وعده‌ها به سرانجام نرسید و انجمن را بر آن داشت تا آستین بالا زده و سلسله نمایشگاه‌های پوشاک ایرانی اسلامی هدی را بصورت فصلی برگزار کند، هرچند که این نمایشگاه‌ها نیز نمی‌توانند بطور دائم امکان دسترسی به پوشاک اسلامی را فراهم کنند و در تمام روزهای سال بطور متمرکز در خدمت بانوان محجبه باشند. 

حمیدرضا امیدی مدیر انجمن تولیدکنندگان و مدیر برپایی نمایشگاه‌های هدی در این باره توضیح می‌دهد: «راه اندازی سکوی ثابت فروش فقط با حمایت دولت امکان‌پذیر است که متولی آن یا باید وزارت صمت باشد یا ارشاد. تا به امروز بارها و بارها در این باره وعده‌هایی داده شده و حتی پیش از راه اندازی نمایشگاه هدی (۱) که دقیقا یکسال پیش برپا شد، در جریان رویداد تعالی حجاب، پیشنهاد تاسیس سکوی فروش با ظرفیت تولید و توزیع محصولات حجاب را مطرح کردیم تا تولیدکنندگان فضایی دراختیار داشته باشند و در این فضا، هم به کار تولید بپردازند و هم عرضه. گرچه از این پیشنهاد بسیار استقبال شد اما مثل دیگر وعده‌های قبلی، به وهله عمل نرسید.»

دسترسی آسان و خرید ارزان با سکوی ثابت فروش

قطعا ایجاد سکوی ثابت فروش پوشاک اسلامی نه تنها به دغدغه بانوان محجبه برای تهیه پوشاک عفیفانه پایان می‌دهد، بلکه مزایای دیگری را نیز به همراه دارد. یکی از مهمترین دستاوردهای چنین مرکز خریدی، احترام به‌ شان زنان محجبه و البته هویت کشوری اسلامی است. به قول اسدالله سلیمانی، «واقعا شایسته نیست که در کشوری اسلامی زندگی کنیم و مرکز خریدی برای پوشاک اسلامی نداشته باشیم. الان گردشگرانی که از کشورهای اسلامی به ایران می‌آیند و درخواست خرید پوشاک ایرانی اسلامی دارند، هیچ مرجعی را برای خرید نمی‌شناسند، چون سکوی فروش متمرکزی نداریم و این نیز در شان کشوری انقلابی نیست.»

در همین راستا امیدی نیز با اشاره به مهمترین مزایای سکوی فروش دائم پوشاک اسلامی توضیح می‌دهد: «طبیعتا تجمیع تولیدکنندگان حجاب، ضمن ایجاد دسترسی آسان برای خریداران، فرصت مقایسه در مدل و قیمت را برای آن‌ها فراهم می‌کند تا بتوانند انتخابی راحت و بهینه داشته باشند؛ شرایطی که متاسفانه الان برای خریدار مهیا نیست. ضمنا یک سکوی فروش متمرکز منجر به ایجاد بازار رقابتی و کنترل قیمت‌ها خواهد شد که قطعا این به نفع خریداران تمام می‌شود و تولیدکنندگان را نیز ترغیب به تولیدات متنوع تر، گسترده‌تر و ارزان‌تر کرده و درنهایت رضایتمندی تولیدکننده و خریدار را رقم خواهد زد. »

ادعایی که صحت ندارد!

همزمان با برپایی نمایشگاه هدی(۴) که ماه گذشته در مصلی تهران میزبان زنان محجبه بود، ادعایی از سوی برخی مسئولین مبنی بر اختصاص سکوی فروش به تولیدکنندگان حجاب عنوان شد که به گفته انجمن تولیدکنندگان پوشاک اسلامی این ادعا صحت ندارد و هیچ سکوی فروشی دراختیار انجمن قرار نگرفته است.

مدیر انجمن تولیدکنندگان پوشاک اسلامی در این باره می‌گوید: «درحال حاضر برخی از دوستان ما با هزینه شخصی خود مغازه‌هایی را در طبقه منفی ۵ بازار دلگشا اجاره کرده‌اند تا همجوار هم بتوانند به عرضه پوشاک اسلامی بپردازند. چه بساکه اجاره‌های سنگینی هم می‌پردازند و اصلا شاید به خاطر مبلغ اجاره‌ها نتوانند قراردادشان را تمدید کنند؛ حالا با این شرایط، متأسفانه برخی از دوستان دولتی ما ادعا کرده‌اند، مغازه‌های دلگشا را آن‌ها راه انداخته و همان سکوی فروش مدنظر ماست اما این ادعا صحت ندارد و هیچ خبری از سکوی فروش متمرکز نیست.»

حالا که در روز عفاف و حجاب به سرمی بریم و یکبار دیگر مطالبه‌ای به‌جا و منطقی با تمام الزامات آن را با هم مرور کردیم، جا دارد متولیان امر نیز متناسب با اهداف فرهنگی و ارزشی کشور، قدمی در این راستا برداشته و شرایط مناسبی را برای عرضه گسترده و مقرون به صرفه پوشاک اسلامی مهیا کنند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
سازماندهی اطلاعات نزدیک به ۴۰ هزار پایان‌نامه ایرانیان خارج از کشور در ایرانداک
دریادار سیاری: دشمن مجبور است با ناکامی و آبروریزی منطقه را ترک کند
هشدار قرارگاه خاتم‌ به آمریکا و کشورهای منطقه: خطا کنید هدف حملات دردناک قرار می‌گیرید
پزشکیان به نیویورک می‌رود
ماموریت «تدوین راهبردهای ملی مهاجرت» به دانشگاه علامه طباطبائی واگذار شد
«آیین‌نامه جدید مقطع دکتری عمومی پزشکی» ابلاغ شد
حرکت جهاد دانشگاهی در مسیر تقویت پیوند دانشگاه، دانشجو و جامعه
آغاز زمان حذف و اضافه دانشگاه آزاد از شنبه
پزشکیان: جلسات افزایش مبلغ کالابرگ در حال برگزاری است/انتقاد از دولت در حرف، آسان است
صنعا: بیش از ۳۱۸ کشتی از باب‌المندب عبور کردند
هشدار صنعا درباره تعطیلی فرودگاه‌های عربستان
نفتکش‌ها از محله شهران خارج می‌شوند/ پل اختصاصی انبار نفت شهران در مسیر بهره برداری
جزئیات خرید ارز واردات با اوراق گام/ الزام پرداخت نقدی برداشته شد
حضور دانشگاه‌های ایران در ۳۳ رشته از ۵۷ رشته رتبه‌بندی شانگهای ۲۰۲۶
امکان ثبت نام مجدد در آزمون دکتری وزارت بهداشت
دعوت وزیر بهداشت از مجریان برای کمک به سلامت مردم
پزشکیان: به‌هیچ‌وجه به دشمن حسن ظن نداریم/پیمان ببندیم، مردانه بر آن خواهیم ایستاد
راهنمای جامع خرید اینورتر LS؛ معرفی پرفروش‌ترین سری‌های درایو صنعتی ال اس
استاندارد سازی اقلام سازمانی با تمرکز بر هدایای تبلیغاتی الکترونیکی
دانلود کتاب نماد شناسی هری بی جوزف pdf
کیت فوتبال قسطی؛ انتخاب اجباری هواداران فوتبال
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top