تاریخ انتشار: سه شنبه 1403/05/09 - 09:05
کد خبر: 512246

ده‌ها میلیارد دلار پول نفت که فروختید، کجا رفت؟!

ده‌ها میلیارد دلار پول نفت که فروختید، کجا رفت؟!

بنابر گزارش مقامات ارشد وزارت نفت، از ابتدای استقرار دولت سیزدهم، ۱۵۵ پروژه نیمه‌تمام را به ارزش ۳۴میلیارد دلار تکمیل و همچنین عملیات اجرائی ۵۰ طرح جدید به ارزش ۴۷.۵میلیارد دلار آغاز شده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: انتشار خبر ویژه «وضعیت مالی و ارزی دولت‌های دوازدهم و سیزدهم قابل مقایسه نیست» در شماره دیروز کیهان، بازتاب گسترده‌ای داشت.

این خبر، پاسخ به ادعای یک سایت اجاره‌ای و حق‌العمل کار بود که ادعا کرده بود: کشوری تعطیل با خزانه‌ای جارو شده، تحویل پزشکیان شد.

در واکنش به این ادعا استدلال شد که: تراز خزانه در سال ۱۴۰۰، منفیِ ۵۳هزار میلیارد تومان بود؛ به علاوه کسری بودجه ۴۵۰هزار میلیاردی، بدهی عمومی ۱۵۰۰هزار میلیاردی. همچنین تا سال ۱۴۰۵ بایستی ماهانه ۱۵هزار میلیارد پرداخت شود تا بدهی انباشته در دولت روحانی تسویه شود و در دولت شهید رئیسی ۵۵۰ همت آن تسویه شده است. فروش نفت در این دوره به ٢میلیون بشکه نزدیک شده که بیشترین مقدار از سال ٩٧ است. همچنین هیچ دولتمردی هم برخلاف مردادماه سه سال قبل نمی‌گوید که نمی‌توانیم حقوق سر ماه کارکنان دولت را بپردازیم... بر اساس احکام بودجه، امسال ۱۹میلیارد دلار از محل فروش نفت برای حمایت از تولید وارد صندوق توسعه ملی می‌شود که به اعتبار احیای صادرات نفت است. در حال حاضر موجودی ارزی صندوق توسعه ملی ۲۸.۶میلیارد دلار است. همچنین بانک مرکزی گزارش داده که از ابتدای سال تاکنون، تامین ارز کالاهای موردنیاز کشور از مرز ۲۲.۶میلیارد دلار گذشته است. دولت روحانی صندوق توسعه ملی را با ۵۰میلیارد دلار تحویل گرفت و با موجودی حدود ۱۰میلیارد دلار تحویل داد.

به دنبال انتشار این خبر، مخاطبی کپی بخشی از مغالطه سایت مذکور را فرستاده و خواستار توضیح شده مبنی بر این که: «خزانه‌ای که دولت سیزدهم تحویل پزشکیان می‌دهد کفاف ۲-۳ روز حقوق کارمندان دولت را هم نمی‌دهد. پس پول آن همه نفتی که فروختید، کجاست؟».

علاوه‌بر جبران بخش بزرگی از کسری بودجه ۴۸۰هزار میلیارد تومانی و تسویه ۵۵۰هزار میلیارد تومان از تعهدات و بدهی‌های دولت روحانی جمع کرد و همچنین تسویه ۵۳هزار میلیارد تنخواه (بدهی) بانک مرکزی، باید به پرداخت معادل ریالی ده‌ها میلیارد دلاری برای بهره‌برداری از هزاران پروژه مهم آب و برق و گاز و جاده و ریل و مسکن‌سازی و... اشاره کرد. همچنین، کمک به احیای هشت‌هزار کارخانه، و تامین ارز لازم برای واردات که فقط امسال، ۲۲میلیارد دلار تامین شده است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز خرداد امسال گزارش داد: در سال گذشته ۱۱۰۰ پروژه عمرانی به ارزش بیش از ۵۰۰هزار میلیارد تومان در کشور به بهره‌برداری رسید. برای امسال هم افتتاح ۱۰۰۰ پروژه دیگر برنامه‌ریزی و تامین منابع شده است.

همچنین بنابر گزارش مقامات ارشد وزارت نفت، از ابتدای استقرار دولت سیزدهم، ۱۵۵ پروژه نیمه‌تمام را به ارزش ۳۴میلیارد دلار تکمیل و همچنین عملیات اجرائی ۵۰ طرح جدید به ارزش ۴۷.۵میلیارد دلار آغاز شده است. از سوی دیگر بیش از ۴میلیارد دلار از بدهی‌های خارجی تسویه شده است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
 کلیات طرح اقدام راهبردی تأمین امنیت و پیشرفت پایدار تنگه هرمز تصویب شد
سرلشکر محسن رضایی، نماینده رهبر معظم انقلاب در شعام شد
روس اتم بازگرداندن متخصصان به نیروگاه هسته‌ای بوشهر را آغاز کرده است
قرارداد جواد نکونام با تراکتور امضا شد
ترکیب استقلال برای فصل جدید مشخص شد
کریمی: بیرانوند سرباز نیست/ نکونام: تراکتور چالش شیرین مربیگری من است
دلیل جدایی رامین رضاییان از استقلال چه بود؟
ادعای وال‌ استریت ژورنال: ترامپ می‌خواهد به تقابل با ایران پایان دهد
اعلام مخالفت مجلس با افزایش قیمت بنزین
رکوردشکنی قیمت طلا و ارز؛ سکه طرح جدید به ۱۸۶ میلیون تومان رسید
آملی‌ لاریجانی: ایران به هیچ قیمتی از تنگه هرمز عقب‌نشینی نخواهد کرد
دستجردی: با یک شیب کاهشی مستمر در آمار تولد مواجهیم
جامعه روحانیت مبارز: هرکس به رئیس‌جمهوری توهین کند، اهداف صهیونیست‌ها را دنبال می‌کند
تصویب کلیات طرح تنگه هرمز در کمیسیون امنیت ملی
پاسخ حاجی‌بابایی به تذکر رسایی
آمادگی و تمهیدات کامل برای برگزاری آزمون سراسری/پیامک مشمولان سهمیه جنگ جعلی است
توضیح وزیر کشور درباره زمان برگزاری انتخابات شوراها
«چگونه درباره هوش مصنوعی بیندیشیم»؛ راهنمایی برای روزگار سردرگمی
دینداری در عصر دیجیتال؛ چگونه ایمان را در فضای مجازی حفظ کنیم؟
بی‌توجهی اقتصاد ایران به زنان تحصیل کرده
خواهان قصاص علنی و بازگرداندن اقتدار حاکمیت هستیم
آمادگی و تمهیدات کامل برای برگزاری آزمون سراسری/پیامک مشمولان سهمیه جنگ جعلی است
محتوای دروس معارف با محوریت حماسه سه جنگ تحمیلی تغییر می‌کند
شروط جدید تاسیس موسسه آموزش عالی و صدور مجوز رشته اعلام شد
ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی آغاز شد/ اعلام جزئیات ثبت نام
راه اندازی مرکز ملی آموزش مجازی در دانشگاه پیام نور
نتایج نهایی آزمون دکتری سال ۱۴۰۵ اواخر مرداد اعلام می‌شود
امنیت پایدار ایران بدون مرجعیت رسانه‌ای و روایت حقیقت به دست نمی‌آید
تخلیه خوابگاه گلستان ۴ دانشگاه الزهرا(س) از امروز
قیمت غذای دانشجویان در طرح جدید تغذیه دانشجویی اعلام شد
معافیت برخی دانشگاه‌ها از اجرای طرح جدید تغذیه دانشجویان/اجرای طرح مرحله‌ای خواهد بود
شواهد پژوهشی از وجود فسفر در بمباران «لامرد» حکایت دارد
آخر مرداد پایان مهلت ثبت‌نام المپیک فناوری/جایزه ۳ میلیاردی برای برگزیدگان ۱۵ لیگ
طراحی پلتفرم هوشمند اکتشاف معدن با هوش مصنوعی در دانشگاه امیرکبیر
پذیرش دانشجو به شیوه استادمحور ابلاغ شد
تجربه ایران در توسعه آموزش عالی در اختیار عراق قرار می گیرد
موج خودکشی در فرماندهی سایبری آمریکا
توسعه فناوری، مسیر رقابت‌پذیری صنعت قطعه‌سازی است
وزیر علوم ایران با رئیس بیت‌الحکمه عراق دیدار کرد
تمدید دومین فراخوان شناسایی و جذب استعدادهای برتر در بخش خصوصی
رایزنی برای راه‌اندازی رشته زبان کره‌ای و برگزاری آزمون TOPIK در ایران
دکتر منتظری به رادیو می‌رود
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top