تاریخ انتشار: سه شنبه 1403/05/09 - 18:27
کد خبر: 512360

"غزال‌های دانش‌بنیان" پیشرو در مواجهه با چالش‌های کشور

   "غزال‌های دانش‌بنیان" پیشرو در مواجهه با چالش‌های کشور

معاون علمی رئیس‌جمهوری در نشستی با غزال‌های دانش‌بنیان گفت: غزال‌ها را بیشتر از آن که بهره‌مندتر ببینم، در مواجهه با چالش‌ها، پیشروتر می‌بینم و بر این باورم که این شرکت‌ها باید هموارکننده مسیر برای دیگر بازیگران زیست‌بوم باشند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»،  نشست روح الله دهقانی فیروزآبادی؛ معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری با غزال‌های دانش‌بنیان، امروز 9مرداد ماه در محل معاونت علمی برگزار شد.

هدف از برگزاری این نشست که متعاقب مراسم هفته گذشته رونمایی از برنامه ملی توسعه و حمایت از غزال‌های دانش‌بنیان و معرفی 12 شرکت غزال دانش‌بنیان برگزار شد، ایجاد فرصتی برای این شرکت‌های غزال جهت طرح دغدغه‌ها و مسائلشان بود تا معاون علمی رئیس جمهور از نزدیک دیدگاه‌ها و مسائل بازیگران این عرصه را جویا شود.

در این راستا، روح‌الله دهقانی، معاون علمی رئیس جمهور هم ناظر به دغدغه این جلسه طی سخنانی گفت: این جلسه فرصتی است تا غزال‌های دانش‌بنیان دغدغه‌های خود را چه در سطح کلان و چه در سطح خرد عنوان کرده و این نکات در دبیرخانه غزال‌ها پردازش و تدوین و به معاون علمی آینده جهت پیگیری ارجاع شود تا طی آن، بستر اقتصاد دانش‌بنیان هر روز حاصلخیزتر شود.

در ادامه هر یک از این شرکت‌ها که از قضا رشد مستمر و پایداری را تجربه کرده و سهم قابل توجهی را در اشتغال نیروی انسانی متخصص، فروش دانش‌بنیان صادرات و خلق ارزش افزوده دارند و شایسته دریافت نشان «غزال دانش‌بنیان» شده بودند به بیان نکاتشان پرداختند که از آن جمله می‌توان به شرکت سیناژن، آریوژن فارمد، الکترونیک‌افزار آزما، پویندگان راه سعادت، نانو دارو پژوهان، پردیس، تولید مواد داروئی درسا دارو، پویا پلیمر تهران، ماشین‌سازی کوشش کاران، رسام پلیمر نامی، تولیدی چدن سازان، شیمی دارویی دارو پخش و ویژگان بسپار شرق اشاره کرد.

مسائل حوزه تأمین مالی، نقدینگی، ساز و کار دریافت اعتبار مالیاتی، قیمت‌گذاری‌های دستوری، کمبود نیروی انسانی و... از جمله موضوعاتی بود که اکثر غزال‌های دانش‌بنیان بر آن متفق القول بودند.

معاون سیاست‌گذاری و توسعه معاون علمی: تنها مفهوم R&D، مشمول اعتبار مالیاتی است

از دیگر حاضران در این نشست، معاونان معاون علمی بودند که هر یک کوشیدند ناظر به موضوعاتی که از سوی شرکت‌ها طرح شده و به حوزه کاری‌شان مرتبط می‌شد، پاسخگو باشند، در این میان، مهدی الیاسی؛ معاون سیاست‌گذاری و توسعه به نکته مهمی اشاره کرد و گفت: تنها مفهوم R&D مشمول اعتبار مالیاتی است.

وی ادامه داد: واقعیت این است که خیلی از شرکت‌های بزرگ و فعال ما در زیست بوم علم و فناوری نوآوری حضور دارند اما R&D نمی‌کنند، تحقیق و توسعه در دنیا معنا و پارامتر‌های مشخص دارد. یک زمانی معافیت مالیاتی تنها برای شرکت‌های دانش‌بنیان کوچک بود اما ما در چانه‌زنی‌هایی که با سازمان امور مالیاتی داشتیم موفق شدیم این معافیت را برای شرکت‌های بزرگ در قالب هزینه‌های R&D بگیریم اما واقعیت این است که خیلی از این شرکت‌ها R&D عمیق نمی‌کنند و ما به عنوان معاونت علمی و متولی حمایت از زیست بوم علم و فناوری باید با شما بازیگران زیست بوم بر سر تعریف کار دانشی یا به عبارتی متر و معیار فعالیت‌های تحقیق توسعه توافق کنیم.

در ادامه دهقانی هم در پاسخ به موضوعاتی که شرکت‌ها طرح کردند، اظهار کرد: گره بسیاری از مشکلاتی که در حوزه تأمین مالی و مالیاتی و... طرح می‌شود اغلب به ایدئولوژی‌های اقتصادی متفاوت بخش‌های مختلف دست اندرکار بر می‌گردد این در حالی است که اکثر پروژه‌های ما در نتیجه کاری میان دستگاهی انجام می‌شود و تا زمانی که ادبیات مشترکی بین دستگاه‌ها شکل نگیرد، این مسائل لاینحل باقی خواهند ماند.

وی ادامه داد: دو نگاه و ایدئولوژی اقتصادی در کشور حاکم است، نخست نگاهی دولتی که بر اساس آن کوشش می‌شود تا شرکت‌های کوچک و بزرگ به سطح یکسانی برسند و در مقابل، اقتصاد بازار آزاد است که طی آن هر کس بنا بر تلاشش می‌تواند سهم بیشتری از بازار را داشته باشد. اینها دو ادبیات متفاوت است و تا زمانی که بخش‌های مختلف مدیریتی مشخص نکنند که کجای این دو ادبیات‌ایستاده‌اند طرح مسائل مالی، همچنان موضوعیت خواهد داشت و ما همیشه با این مسائل دست به گریبان خواهیم بود.

دهقانی در پایان خاطرنشان کرد: من تجربه کار در حوزه‌های دانش‌بنیان را دارم و با مسائل شما آشنا هستم. از این رو، غزال‌ها را بیشتر از آنکه بهره‌مندتر ببینم، در مواجهه با چالش‌ها پیشروتر می‌بینم و براین باورم که این شرکت‌ها باید هموار‌کننده مسیر برای دیگر بازیگران زیست بوم باشند.

اصطلاح غزال برای شرکت‌هایی به کار می‌رود که در یک دوره معین، به صورت مدام نرخ رشد بالایی دارند. این دست شرکت‌ها، نقش اثرگذاری را در توسعه اقتصاد ملی، ایجاد مشاغل فناورانه، بازده سرمایه‌گذاری بالا و توسعه منطقه‌ای ایفا می‌کنند.

از یک سال پیش، برنامه‌ای آغاز شد و براساس آن مقرر شد تا شرکت‌هایی که از حدی بزرگ‌تر می‌شوند در قالب یک باشگاه از حمایت‌هایی برخوردار شوند. شرکت‌هایی به این باشگاه وارد شدند که فروش کل آنها حداقل 200 میلیارد تومان است و البته حداقل 25 درصد فروش آن‌ها مربوط به تولیدات و خدمات دانش‌بنیان است، حداقل 200 نفر نیروی انسانی و یک میلیون دلار صادرات دارند.

بنابراین غزال‌های دانش‌بنیان، شرکت‌هایی هستند که متوسط رشد سالیانه 50 درصد در پنج سال اخیر داشته باشند، استمرار فروش دانش‌بنیان طی این پنج سال به میزان حداقل 30 درصد از کل فروش باشد، از رشد سالیانه 20 درصد در ایجاد اشتغال برخوردار بوده و متوسط رشد صادرات سالیانه آنها پنج درصد باشد. ثبت صادرات پنج میلیون دلاری نیز یکی دیگر از شرایط است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
آماده‌باش پلیس راهور در مسیر زائران مشهد مقدس
تهران گرم‌تر می‌شود
پیام تبریک فرمانده کل سپاه امیر سرتیپ حیدری
پیام تبریک نماینده ولی فقیه در سپاه بابت انتصابات اخیر
رییس عقیدتی سیاسی ارتش، انتصاب فرماندهان عالی‌رتبه نیروهای مسلح را تبریک گفت
شرور قمه‌کش تهرانی دستگیر شد
تماس تلفنی وزیر امور خارجه کشورمان با رئیس اتحادیه میهنی کردستان عراق
سردار محبی: آمریکا حتی یک شناور جنگی هم در خلیج فارس ندارد
بقائی: آیا جهان در حال بازگشت به دوران «غرب وحشی» است؟
سردار نقدی: همه تسلیحات نظامی ما امروز بومی هستند
هر اقدام زمینی دشمن در نطفه خفه می‌شود/ آمادگی ایران برای نبردی طولانی
واکاوی راهبردی سیره حسنی؛ از همراهی امام حسین (ع) تا زمان‌بندی الهی شهادت
پیام انتصاب رضایی و فرماندهان
اثر جدید کمال شرف، کاریکاتوریست یمنی
اعتراض خبرنگاران آمریکایی به «طعمه‌شدن» در پی ترس ترامپ از ایران
شب رحلت پیامبر(ص) و شهادت امام حسن(ع) در حرم رضوی +عکس
مصمم به افزایش تجارت با پاکستان به ده میلیارد دلار هستیم
دلیل تلاش عربستان برای منصرف کردن ترامپ از حمله به ایران
سردار نقدی: همه تسلیحات نظامی ما امروز بومی هستند
اسکان زائران بارگاه منور رضوی در دهه آخر صفر +عکس
عزیزی: مقاومت ایران معادلات دشمن را برهم زد
دانش ارتباطات راهبرد اصلی جلوگیری از شکاف‌های اجتماعی
اعلام جزئیات برگزاری و نحوه‌ دریافت کارت‌ شرکت در کنکور و پذیرش دانشجو-معلم
سهمیه مناطق جنگی در آزمون ارشد علوم پزشکی اعلام شد
مهلت ثبت‌نام آزمون‌های خارج از کشور علوم پزشکی تمدید شد
برگزاری آزمون سراسری با حضور ۴۸۷ داوطلب در اردستان
دانشگاه‌های بحران‌زده انگلیس در تیررس سرمایه‌گذاران اروپایی
کدام مقالات علمی بیشترین نقش را در ثبت اختراعات داشته‌اند؟
سرپرست صندوق رفاه دانشجویان تغییر کرد
پیوند میان دانشگاه و محیط‌زیست از مسیر انجمن‌های علمی تقویت می‌شود
اعلام زمان ثبت‌نام فراخوان جذب اعضای هیئت‌علمی پیمانی وزارت بهداشت
شکست سنگین دانشگاه کمبریج مقابل استاد افشاگر
انتشار فراخوان پیش‌ثبت‌نام طرح ملی «کیمیا»؛ شبکه ملی توانمندسازی فعالان فرهنگی و هنری دانشگاه‌ها
منتظری: مناظره دانشجویی قدرت تحلیل در جنگ شناختی را تقویت می‌کند
تسهیلات دانشجویان علوم پزشکی ۱۵ درصد افزایش یافت
مهلت ثبت‌نام آزمون‌های خارج از کشور علوم پزشکی تمدید شد
مناظره دانشجویی؛ بستری برای رشد و پختگی دانشجویان
سهمیه مناطق جنگی در آزمون ارشد علوم پزشکی اعلام شد
مجوز ۵ رشته تحصیلی جدید در دانشگاه ایلام صادر شد
محرومیت ۱۰ ساله ۳ داوطلب متخلف آزمون دستیاری ۱۴۰۵
۸۰ روز تا کنکور ارشد وزارت بهداشت؛ یا قبول می‌شی یا نه!
نتایج آزمون ورودی پایه دهم مدارس نمونه دولتی و تکمیل ظرفیت سمپاد اعلام شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top