تاریخ انتشار: 04 خرداد 1391 - 11:48:08
کد خبر: 51238

بازخوانی پرونده خانه‌ای که سینمایی نیست

پس از این اتفاق خانه سینما در بیانیه ای با اعلام حمایت از مستند سازان دستگیر شده توسط وزارت اطلاعات، آنان را همکاران خود نامیده و از بازداشت آنان ابراز تأسف کرده بودند.

خبرنامه دانشجویان ایران: زمزمه های بازگشایی خانه سینما که به دلایل رفتار های غیرقانونی و فرای اساسنامه چندی پیش با حکم وزیر فرهنگ و ارشاد تعطیل شده بود از دوباره در رسانه ها و مطبوعات و سایت ها خبر ساز شده است.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ خانه سینما در چند سال اخیر با برگزاری جشن های سالانه بجای عمل به وظیفه اصلی خود که همان حراست از حقوق صنفی سینماگران است به مسائل حاشیه ای، غیرقانونی و فرای اساسنامه می پرداخت که حمایت از عناصر همکار با شبکه بی بی سی فارسی گوشه ی کوچکی از این مسائل بود، و بالاخره چندی پیش به حکم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی منحل شد اما زمزمه های بازگشایی آن دوباره به گوش می رسد.

27 شهریور ماه سال گذشته خبر شناسایی شبکه گسترده ای از عناصر همکار  با بی بی سی فارسی منتشر شد. این گروه که به اتهام اقدامات ضدایرانی دستگیر شده بودند، در پوشش همکاری با بی بی سی عملا نیازمندی های سرویس جاسوسی انگلیس را تامین می کردند و  پول های کلانی به عنوان دستمزد و... از این شبکه دولتی انگلیس دریافت می کردند که انگیزه ضدملی و ایرانی در سران این گروه ها و همکاران آنها نیز مشهود بود.

پس از این اتفاق خانه سینما در بیانیه ای با اعلام حمایت از مستندسازان دستگیر شده توسط  وزارت اطلاعات، آنان را همکاران خود نامیده و از بازداشت آنان ابراز تأسف کرده بودند.

بیانیه ی دوم این تشکل بعد از آن نیز با برگزاری خود از محمود دولت آبادی به عنوان میهمان ویژه خود دعوت کرده که سخنرانی وی باعث شد که بعد از فشارهای شدید جنبش دانشجویی و بیانیه و مصاحبه های مکرر اعضای این جنبش مبنی بر رفتار های خلاف قانون و تاکید بر انحلال این تشکل، بالاخره سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی 14 دی ماه با حضور در برنامه «گفت‌و‌گوی ویژه خبری» شبکه دو سیما به بررسی دلایل انحلال خانه سینما و همچنین تشکیل سازمان سینمایی کشور پرداختوی در این برنامه گفت: براساس قانون، اگر مرکزی که انحلال آن توسط وزارتخانه مرتبط با فعالیتش اعلام شده است به فعالیت خود ادامه دهد، و در صورت شکایت از طرف وزارتخانه مربوطه، تحت تعقیب قانونی قرار خواهد گرفت.

در ادامه برنامه تلویزیونی «هفت»، جمعه شب موضوع برنامه خود را به بررسی جشنواره فیلم فجر اختصاص داد اما در میانه های برنامه با روی خط آمدن احمدرضا درویش و سکوت جهت دار جیرانی موضوع جلسه به انحلال خانه سینما تغییر یافت. علارغم اینکه هفت سعی کرد از خانه سینما حمایت کند درویش اعتراف کرد خانه سینما مبرا از خطا نیست و اشکالاتی هم داشته است.

در پی این اتفاقات انجمن های اسلامی دانشجویان 5 دانشگاه طی بیانیه ای با بازخوانی عملکرد خانه سینما داعیه حمایت این مجموعه از هنرمندان را لطیفه ای خنده دار دانستند و تاکید کردند: اگر بگوییم جریان برانداز در جایی هنوز دست نخورده همین جا است.

متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:

«وقتى که ما می ‏بینیم که مملکت ما از سینمایش گرفته تا مدرسه‏اش استعمارى است؛ یعنى …براى فاسد کردن نسل جوان ما، همه چیزش را، اگر مسجد هم یکوقت این طور شد، ما درِ آن را مى‏بندیم. اگرمسجدى شد که این مسجد دعوتش دعوت فاسد شد، پیغمبر اکرم خراب کرد «مسجد ضِرار» را، مسجدى که درست کرده بودند در مقابل پیغمبر، و تبلیغات مى‏کردند بر ضد اخلاق و بر ضد امثال ذلک؛ پیغمبر داد خرابش کردند. اگر مسجدى باشد که مسجد ضِرار باشد، مسجدى باشد که نتوانیم آن مسجد را اصلاحش کنیم، مسجدش [را] هم خراب مى‏کنیم؛ نه اینکه سینمایش را. اینکه مابا سینما مخالفیم، با این‏ نحو سینمایى که این‌ها دارند مخالفیم؛ نه با سینما اصلش باشیم. با چى مخالفیم؟ چه کار داریم ما با سینما؟ اگر اخلاقى باشد، اگر آزادى باشد، اگر براى تربیت جوانهاى ما باشد، خوب این هم یک راه تربیت است. این هم مثل یک معلم خانه، مثل مدرسه می ‏ماند.»  صحیفه امام ج‏ 4، ص 34

صنعت سینما، این هنر هفتم، صنعتی بود که پس از انقلاب به درستی به آن پرداخته نشد و موجب شد تا برخی نیروهای غیر ارزشی و غیر متعهد وارد این حرفه شوند؛ عدم حضور نیروهای متعهد در صنعت سینمای ایران موجب شد تا برخی از این مسئله سوء استفاده کرده و در برخی از مواقع از این صنعت علیه آرمان‌های انقلاب استفاده کنند.

استکبار جهانی از این صنعت خود ساخته خود به خوبی در راستای نیل به اهدافش استفاده کرد و توانست برخی مهره‌های خود را در سینمای ایران وارد کند که این مهره‌های استکبار با تولید فیلم‌های ضد ارزشی، آرمان‌های انقلاب را زیر سوال می‌برند. یکی از مکان‌هایی که معمولا از آن برای مقابله با نظام استفاده می‌شود همین خانه سینما است.

سال‌هاست خانه سینما با هدف رفع مباحث صنفی و مشکلات صنوف سینمایی تشکیل شد تا این معضلات را مرتفع نماید. اما در این سال‌ها تنها چیزی که از سوی این مجموعه پیگیری نشده، همین پرداختن به مسائل صنفی سینماگران بوده است ولی به جای آن به کرار همنوایی با رسانه‌های بیگانه و نوکری برای سازمان سیا و MI6 و برپایی جشن‌های کذایی برای تقدیر عناصر جریان شبه روشنفکری را در کارنامه خود دارد و چه جای حسرت است از این خانه ضد سینما، از این خانه که امروز پاتوق اهالی فتنه شده و جز ضربه زدن به نظام به هیچ چیز نمی‌اندیشد.

خانه سینمایی که به جای حرکت در مسیر صنفی خود و دفاع از حقوق سینماگران تبدیل به محفلی سیاسی شده است و پاتوقی برای اپوزیسیون محسوب می‌شود و پس از شکست در عرصه سیاسی انتخابات 88 از هیچ تلاشی برای سنگ‌اندازی در مسیر حرکت فرهنگی نظام دریغ نکرده است، آیا امروز نشانه‌ای از پیگیری مشکلات صنفی اهالی سینما در این خانه دیده می‌شود؟

آیا تریبون دادن به شخصی با گرایشات کمونیستی، کف و سوت زدن برای فیلمسازان ضد انقلاب که حوادث پس از انتخابات پرده از چهره خبیث‌شان برداشت و نیز همکاری با رسانه دولتی و دروغگوی انگلیس و فیلم‌سازی برای صدای آمریکا، رسیدگی به مشکلات اهالی واقعی، متعهد و  مظلوم سینماست؟ آیا قابل قبول است در شرایطی که ملت ایران رویاروی آمریکا و انگلیس ایستاده است ،کسی در داخل سنگ آن‌ها را به سینه بزند؟

حوادث سال 88 نشان داد رویکرد اصلی دشمنان این نظام و ملت مواجهه فرهنگی است که چه بهتر از سوی ایادی داخلی آن‌ها پیگیری شود و خانه سینما در این سال‌ها نشان داده است که پتانسیل ویژه‌ای برای عملی کردن این خواسته دارد. شهریورماه سال 88 برای اولین بار خواستار برخورد با انحرافات گسترده خانه سینما شدیم و اعلام کردیم که خانه سینما یک حزب سیاسی است که عده‌ای معدود آن را می‌چرخانند و 4هزار عضو آن هم هیچ نقشی ندارند و اگر بگوییم جریان برانداز در جایی هنوز دست نخورده همین جا است.

متأسفانه مدت‌هاست خانه سینما این رویه را در پیش گرفته و به جای حل مشکلات صنفی اهالی سینما به حوزه امنیتی و سیاسی کشور وارد می‌شود.

خانه سینما در سال‌های متمادی، زاویه‌دار بودن خود را با نظام نشان داده است که اوج هجمه‌های آن‌ها علیه نظام را در فتنه سال گذشته شاهد بودیم و دیدیم که چگونه برخی از اعضای خانه سینما هیزم به آتش فتنه ریختند. تاجائی که برخی، در خانه سینما، سربازهای ذخیره جریان فتنه هستند که با زمینه‌سازی ازطریق ساخت فیلم‌ها و کلیپ‌ها قصد دارند تا اهداف این جریان را به پیش ببرند.

اعلام می‌کنیم که اگر با خانه سینما برخورد قانونی صورت نگیرد به پاتوقی برای سران فتنه‌های خاموش تبدیل خواهند شد که با خرج بودجه بیت‌المال علیه آن گام بر می‌دارد.

عملکرد این تشکل هم واضح و مبرهن است که با برگزاری جشن‌ها و ارایه بیانیه‌ها آب به آسیب دشمن ریخته است و به جرأت می‌توان گفت خانه سینما یک تشکل سیاسی است و ربطی به هنر و اهالی سینما ندارد و مشکلات صنفی اهالی سینما در این تشکل صنفی مورد توجه قرار نمی‌گیرد به طوری که یک جماعت نان به نرخ روز خور در کنار هم جمع شدند و فعالانی در زمینه سیاسی هستند که به مناسبت‌های مختلف بیانیه‌هایی را ارایه می‌دهند.

چند ماه پیش وقتی خانه سینما از همکاران دستگیرشده بی بی سی حمایت کرد، نشان داد خانه سینما بیش از آنکه از حقوق هنرمندان دفاع کند بیشتر به فعالیت سیاسی پرداخته و رفع مشکلات هنرمندان در این خانه شبیه جوک است.

مسئولین خانه سینما همان وقت نیز بایستی در دادگاه حاضر شده و بنا بر نوع همکاری انجام‌شده، محاکمه و مجازات می‌شدند چرا که در قانون مجازات اسلامی آمده است کسانی که از شبکه‌های تلویزیونی معاند و وابسته به دشمنان نظام حمایت و به آن‌ها کمک کنند، باید در دادگاه حاضر شده و نهایتاً بنا بر نوع همکاری انجام‌شده، محاکمه و مجازات خواهند شد.

والعاقبه للمتقین
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شیراز
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه پیام‌نور اصفهان
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شهیدچمران اهواز
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه اصفهان

هم اکنون بعد از گذشت چند ماه از تعطیلی این تشکل و برگزاری یک دوره جشنواره سینمایی فیلم فجر که به گفته اهالی سینما یکی از بهترین دوره های آن بوده است و از حواشی بسیار کمتری نسبت به باقی دوران برخوردار بوده، درگیری بر سر بازگشایی این تشکل بین دیوان عدالت اداری و وزارت فرهنگ و ارشاد بالا گرفته است.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
پشت پرده اتاق پیام‌رسانی ترامپ
تهران، میدان انقلاب، شب ۲۰۰ ام
برق در المان، بحران هزینه زندگی در انگلیس و کاهش رشد اقتصادی در ژاپن
مسئولیت سهل‌انگاری در امنیت دانشگاه بر دوش شماست
فیلم | بلاگردان ایران، حضرت آقا، خداحافظ...
خیابان محل آفرینش یک ملت متحد
رفتارهای متناقض آمریکا تغییر دکترین هسته‌ای ایران را توجیه‌پذیر می کند
پنج عامل خاموش فروپاشی خانواده؛ از خودخواهی تا توقعات نابجا
ایران در مسیر دو انقلاب!
نتایج نهایی آزمون‌ها پس از رسیدگی به اعتراض‌ها در سامانه «بینا» قابل مشاهده است
آغاز انتخاب کادر اجرایی کاروان‌های تمتع ۱۴۰۶
تهیه ۱۲ طرح عملیاتی برای رفع مسائل ذی‌نفعان تأمین‌اجتماعی
قیمت برخی محموله‌های فیزیکی نفت از ۱۳۰ دلار فراتر رفت
مخبر: دشمن در حوزه‌های مختلف در مقابل ایران شکست خورد
روابط ایران و چین با اراده رهبران دو طرف در سطح راهبردی هدایت می‌شود
دولت آماده همکاری با بخش خصوصی برای جهش تولید مسکن است
روایت آنکارا از رایزنی میان عراقچی و وزیر خارجه ترکیه
وزیر آمریکایی درباره قیمت انرژی: نمی‌توانم رفتار ایران را پیش‌بینی کنم
وزیر کشور در آنکارا خبر داد؛ تصویب ایجاد ۲ مرز جدید بین ایران و ترکیه
جبهه پایداری: استمرار اجتماعات مردمی از جلوه‌های قدرت اجتماعی کشور است
عارف: هزینه تأخیر پروژه‌های مسکن برای متقاضیان جبران شود
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top