تاریخ انتشار: جمعه 1403/05/12 - 15:54
کد خبر: 512613

صرفه‌جویی ۱.۲ میلیارد دلاری با ساخت تجهیزات پتروشیمی در داخل

صرفه‌جویی ۱.۲ میلیارد دلاری با ساخت تجهیزات پتروشیمی در داخل

مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: با ساخت تجهیزات داخلی کاتالیست در صنعت پتروشیمی سالانه ۱.۲ میلیارد دلار صرفه‌جویی انجام شد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ مسعود شاه‌میرزایی مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، با بیان این که صنعت پتروشیمی از سال 1337 در ایران آغاز شد و تا 1357 کلا 6 مجتمع پتروشیمی در کشور بود،‌ تا اول دولت شهید رئیسی 67 مجتمع با ظرفیت 89 میلیون تن تولید در سال بود و الان 80 مجتمع پتروشیمی با ظرفیت 97 میلیون تن داریم که تا آخر سال این رقم به 102 میلیون تن خواهد رسید. یعنی در دولت مردمی سیزدهم 13 میلیون تن ظرفیت جدید پتروشیمی در کشور ایجاد شد.

مدیر عامل شرکت ملی پتروشیمی افزود: ریل گذاری تکیه بر تولید داخلی را ایجاد کردیم و جهت گیری برای قطع وابستگی صنعت پتروشیمی بود تا از واریز پول هنگفت به جیب خارجیها جلوگیری شود،‌در این زمینه با ساخت همه کاتالیستهای مورد نیاز پتروشیمی در داخل کشور سالانه صرفه‌جویی 1.2 میلیارد دلار انجام می‌شود.

شاه‌میرزایی با بیان این که در 115 سال سابقه صنعت نفت در کشور وابستگی به تجهیزات وجود داشت،‌گفت: از سال 1400 برنامه‌ریزی تکیه بر توان داخلی انجام شد و در حال حاضر همه کاتالیستهای صنعت پتروشیمی در کشور ایران تولید می‌شود.

مدیر عامل شرکت ملی پتروشیمی به تکمیل زنجیره تولید در صنعت پتروشیمی اشاره کرد و گفت: در 14 مرداد امسال جشن داخلی سازی تجهیزات صنعت با دانش فنی و لایسنس مورد نیاز را برگزار خواهیم کرد.

شاه‌میرزایی با اشاره به برنامه‌ریزی برای تامین همه تجهیزات صنعت پتروشیمی ظرف 4 سال ،‌اشاره کرد: از یک سال گذشته روند داخلی سازی کاتالیستها شروع شده و تا 4 سال آینده همه تجیزات صنعت پتروشیمی داخلی سازی خواهد شد.

مدیر عامل شرکت ملی پتروشیمی با اشاره به تولید محصولات دارای ارزش افزوده،‌گفت: طرح جمع آوری گازهای همراه نفت و انتقال به پالایشگاه بید بلند هم کسری خوراک پتروشیمی را جبران خواهد کرد و هم از هدر رفت ثروت ملی گازها جلوگیری خواهد شد.

شاه‌میرزایی خاطرنشان کرد: طرح NGL3100 غرب کارون و NGL3200 که پارسال با حضور شهید رئیسی پالایشگاه اهواز خلیج فارس در شرق کارون افتتاح شد و پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس و پتروشیمی مارون وظیفه جمع آوری گازهای همراه نفت و تبدیل به فرآورده را بر عهده دارد.

مدیر عامل شرکت ملی پتروشیمی در مورد میزان هدر رفت گاز در چاهها و فلرها را روزانه 39 تا 40 میلیون مترمکعب گاز عنوان کرد که قرار است تا پایان سال 1404 این گازها جمع آوری و به پالایشگاه گاز بید بلند منتقل شود،‌هم کسری خوراک جبران و هم از دود شدن ثروت ملی جلوگیری خواهد شد و هم محیط زیست آلوده نخواهد شد.

وی این را هم گفت که ظرفیت واقعی تولید پتروشیمی به 75 میلیون تن محصول در سال رسیده بود که قرار است امسال به 80 میلیون تن برسد.

ارز آوری 16 میلیارد دلاری صنعت پتروشیمی

مدیر عامل شرکت ملی پتروشیمی در مورد ارزآوری پتروشیمی گفت: سال قبل 28 میلیون تن محصول پتروشیمی به ارزش 16 میلیارد دلار صادر شد.

شاه‌میرزایی در مورد مردمی سازی صنعت پتروشیمی با اشاره به این که هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس بزرگترین شرکت بورسی ایران است،‌گفت: 40 درصد سهام این هلدینگ کتعلق به 49 میلیون سهامدار عدالت (مردم) است و 9 درصد متعلق به هلدینگ تاپیکو ،‌نفت و گاز تامین اجتماعی است که آن هم متعلق به کارگران،‌ بازنشستگان است و 30 درصد سهام متعلق به کارکنان و بازنشستگان صنعت نفت است، بنابر این این هلدینگ که متشکل از 17 شرکت پتروشیمی است، کاملا مردمی است. 

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
یک فروند پهپاد MQ۹ در شرق تنگه هرمز منهدم شد
سفره عقد ۲۶ زوج جوان در حرم شاهچراغ(ع) پهن شد
ظفرقندی: بیمه‌ها گرانی دارو را پوشش دهند
علی‌آبادی: مصرف بهینه برق شرط عبور از ناترازی انرژی است
صالحی‌امیری: باید بستر گردشگری در حوزه تمدنی قزوین فعال شود
شکایت استقلال از بازیکن سابق پرسپولیس
پاسخ کنایی جبلی به تلویزیون ندیدن پزشکیان
ثبت جهانی الموت نگاه جهانیان به این میراث تاریخی را تغییر داد
برگزاری اختتامیه نخستین المپیاد ملی تئاتر «ایران قهرمان»
صالحی: الموت را از سایه یک قلعه تاریخی بیرون بیاوریم
افتتاح بیست‌ و نهمین نمایشگاه بین‌المللی الکامپ +عکس
چالش آمریکا برای آرام‌کردن بازار جهانی نفت
پزشکیان: همکاری کشورهای منطقه، مسیر تحقق صلح و ثبات پایدار است
لیونل مسی از تیم ملی آرژانتین خداحافظی کرد
اعتراض بسیج اساتید علم‌وصنعت به حواشی نشست سازمان امور دانشجویان
جودو وارد کاروان ایران برای المپیک جوانان شد
حجت‌الاسلام قمی: آنها که معتقدند قصاص مخصوص خداست با اسلام آشنا نیستند
روند موالید در کشور همچنان کاهشی است
وزیر راه و شهرسازی وارد خوزستان شد
عراقچی: آمریکا باید به تعهدات خود و تفاهم‌نامه اسلام‌آباد بازگردد
ادعای تازه ترامپ درباره تنگه هرمز
اعتراض بسیج اساتید علم‌وصنعت به حواشی نشست سازمان امور دانشجویان
تقویم آزمون‌های علوم پزشکی سال ۱۴۰۵ اعلام شد
۶۳ هزار استعداد برتر در ۲۳ طرح بنیاد ملی نخبگان شناسایی شدند
جهادگران نمونه دفتر مرکزی جهاددانشگاهی تقدیر شدند
هشدار دفاتر بسیج ۸ دانشگاه تهران به وزیر علوم درباره بازگشت دانشجویان اخراجی
آقای سیمایی صراف ورود دانشجویان هتاک به دانشگاه مساوی با خروج شما از وزارتخانه خواهد بود
اعطای بورس نخبگان به رتبه‌های برتر کنکور
وضعیت ارائه خوابگاه دانشجویی به قبولی‌های کنکور کارشناسی ارشد
انتخاب رشته ۱۰۰ هزار نفر در آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵/ فردا آخرین مهلت
بیانیه دانشگاهیان برای عبور از شرایط حساس کشور
سیمایی صراف: گزارش بررسی علمی حوادث دی ماه به رئیس جمهور ارائه می‌شود
مهلت ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان دکتری دانشگاه صنعتی خواجه نصیر تمدید شد
ارتقای خدمات رفاهی دانشجویان در اولویت سازمان امور دانشجویان
تور آشنایی با دانشگاه تربیت مدرس برگزار می‌شود
تور آشنایی با دانشگاه تربیت مدرس برگزار می‌شود
افزایش ۱۲۵ درصدی رشته‌محل‌های جدید کارشناسی ارشد دانشگاه پیام‌نور
مهلت ثبت‌نام آزمون صلاحیت حرفه‌ای مشاوران کسب و کار سال ۱۴۰۵ تمدید شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top