تاریخ انتشار: پنجشنبه 1403/06/08 - 15:43
کد خبر: 514938

ایجاد ۲۰۰ هزار اشتغال با احیای واحدهای راکد

ایجاد ۲۰۰ هزار اشتغال با احیای واحدهای راکد

احیای واحدهای راکد صنعتی و تولیدی در سه سال گذشته منجر به بازگشت ۲۰۰ هزار نفر به سرکار شده و تولید نیز افزایش یافته است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ طبق گزارش دبیرخانه نهضت احیای واحدهای اقتصادی در سه سال گذشته هشت هزار و ۷۷۰ واحد تولیدی و صنعتی احیا شد که سهم ۲۰۰ هزار نفری در اشتغالزایی و بازگشت به کار نیروی انسانی شد.

احیای واحدها در زمینه‌های تولیدی، صنعتی، معنی و خدماتی بوده است که تقریبا ۴۴ درصد از واحدهای احیاشده، صنعتی، ۴۶ درصد واحدهای کشاورزی و ۱۰ درصد نیز واحدهای خدماتی و معدنی هستند.

بر اساس آمارهای منتشر شده از سوی سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی، سهم واحدهای صنعتی در سه سال گذشته نزدیک بر چهار هزار و ۶۲۷ واحد راکد احیا شده است که سهم قابل توجهی در ایجاد اشتغال داشته است.

بیشترین احیای واحدهای راکد و نیمه فعال برای استان‌های تهران با ۵۶۵ واحد، فارس با ۴۰۴ واحد، اصفهان با ۳۶۶ واحد، خراسان رضوی با ۲۷۷ واحد، خوزستان با ۲۵۱ واحد، مرکزی با ۱۷۵ واحد، آذربایجان شرقی با ۲۰۷ واحد، آذربایجان غربی با ۱۸۵ واحد، مرکزی با ۱۷۵ واحد، البرز با ۱۵۲ واحد، قزوین با ۱۴۸ واحد، گیلان با ۱۴۷ واحد، قم با ۱۴۵ واحد و مازندران با ۱۳۹ واحد ثبت شده است.

بر اساس گزارش سازمان صنایع کوچک، تنها در سال گذشته یک هزار و ۴۴۰ واحد راکد و نیمه تعطیل احیا شد که از این طریق ۲۸ هزار نفر بر سر کار خود بازگشتند؛ ضمن اینکه ظرفیت تولید نیز به اندازه ۲ هزار و ۷۵۵ واحد افزایش یافت. اشتغالزایی ناشی از این افزایش ظرفیت ۱۳ هزار و ۷۷۰ نفر بود.

نهضت احیای واحدهای صنعتی که از سه سال گذشته کلید خورده است، دستاوردهای مهمی نه‌تنها برای بخش اقتصاد کشور داشته است؛ بلکه منجر به افزایش آمارهای اشتغال، کاهش نرخ بیکاری و افزایش توان تولید در بخش صنعت شده است.

طرح نهضت احیای واحدهای تولیدی و صنعتی باعث شد تا مدیران و مسئولان مربوطه به کارخانه های راکد بروند و از نزدیک مشکلات صنعتگران و تولیدگران را مورد رسیدگی و پیگیری قرار دهند.

رفع موانع تولید، تامین زیرساخت ها و شهرک سازی، توسعه و حمایت از صنایع کوچک، استفاده از منابع بانک‌ها و صندوق‌ها برای سرمایه گذاری در واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل، رفع مشکلات تامین انرژی، تسهیل گری در تامین مواد اولیه، رفع مباحث بیمه ای و مالیاتی از مهمترین مسائلی بود که در جهت رونق کارگاه های صنعتی و بازگشت نیروی انسانی بر سر کار موثر بود.

پیش از دولت سیزدهم ۱۷ درصد صنایع بهره‌بردار مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور غیرفعال و راکد بودند که با حمایت‌های زیرساختی و توسعه‌ای در سه سال اخیر منجر شد تا این رقم به ۱۲ درصد برسد.

در راستای احیای واحدهای صنعتی و تولیدی به میزان ۲۴۰ همت از سرمایه‌های مردم احیا شد که رونق تولید، بهبود شرایط اقتصادی و کاهش نرخ بیکاری از مهمترین دستاوردهای آن به شمار می رود.

یکی از مهمترین دستاوردهای احیای واحدهای صنعتی، حفظ اشتغال موجود در بنگاه‌های اقتصادی، حمایت از تولید و سرمایه‌گذاری، ‌بهبود فضای کسب و کار و ‌رفع موانع چرخه تولید است.اکنون در شهرک های صنعتی، بالغ بر ۵۲ هزار واحد تولیدی و صنعتی مشغول به کار هستند که سهم قابل توجهی از بهره وری اقتصادی و اشتغال یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفری را به خود اختصاص داده اند.

سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران و شرکت‌های استانی تابعه آن از متولیان توسعه شهرک های صنعتی در کشور هستند که اکنون با ۸۶۲ شهرک و ناحیه صنعتی و سه منطقه ویژه اقتصادی درحال بهره‌برداری، ۸۴ شهرک و ناحیه صنعتی تخصصی، هفت شهرک فناوری، ۴۰ مرکز خدمات فناوری و کسب‌وکار، ۲ مجتمع فناوری اطلاعات و خدمات نرم‌ افزاری و بهره‌برداری از ۵۲ هزار و ۲۴ واحد صنعتی و سه هزار و ۳۸۷ واحد کارگاهی را در سراسر کشور فراهم کرده است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
عاشورا و پیوست فرهنگی ایران؛ از سوگ شیعی تا سرمایه انسجام ملی
کل خیر فی الحسین؛ بزرگترین خسارت جدایی از حسین (ع) است
برافراشته‌شدن پرچم خونخواهی رهبر شهید در «کشوردوست»
ایران ایستاده در میان فاجعه ۵ تیم آسیایی
توهمات جدید ترامپ درباره تفاهم نامه با ایران
اختلال دسترسی به فیش حقوقی بازنشستگان رفع شد
تکلیف سه تیم صعود کننده گروه دوم مشخص شد
ترامپ ۸۸میلیارد دلار بودجه تکمیلی برای هزینه‌های جنگ ایران درخواست کرد
ناتو باید برای همدستی در ارتکاب جنایت علیه ایران پاسخگو باشد
شگفتی‌سازی دیرهنگام هائیتی نتیجه نداد
بازی یکطرفه برزیل مقابل اسکاتلند
اظهارات متناقض آمریکایی‌ها، تداوم بدگمانی ایرانیان را درپی دارد
هنوز از علت حادثه مدرسه میناب اطلاعی ندارم!
انعقاد تفاهم‌نامه همکاری میان دانشگاه الزهرا (س) و کمیته ملی پارالمپیک جمهوری اسلامی ایران
خوابگاه‌ها میزبان دانشجویان مهمان مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب
زنان بیشتر از مردان تحت تأثیر آپنه خواب قرار می‌گیرند
خطر بیماری قلبی در زنان با وزنه زدن کاهش می یابد
آفت بزرگ بزنگاه‌های تاریخی، تأخیر خواص در تشخیص صحنه است
از نقشه راه تا زیاده‌خواهی؛ ضمانت اجرایی کجاست؟
ایران تصویر روشنی از مذاکرات به مردم و جهان ارائه نمیدهد
چند بار بند اول تفاهم نقض شده است؟
کارگاه توان‌افزایی مصاحبه‌کنندگان دکتری ۱۴۰۵ با حضور مدیرکل پژوهش دانشگاه آزاد برگزار شد
شالچی: دانشگاه هنر ایران «خانه تخیل ملی» و «زبان عاطفی جامعه» است/ ضرورت خروج هنر از آتلیه‌ها و نقش‌آفرینی در حل مسائل شهری
پاسخ رئیس بنیاد ملی نخبگان به ابهامات جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی
تعویق یک هفته‌ای امتحانات پایان‌ترم/ غیبت در امتحانات باعث حذف درس نمی‌شود
چالش‌های پنهان دانشجویان تحصیلات تکمیلی کشاورزی
تمدید مهلت ثبت‌نام دوره تابستانی دانشگاه علوم پزشکی هوشمند
انتشار فهرست ۶۶۹ نشریه ایرانی نمایه شده در Clarivate و Scopus در SID
تغییر برنامه امتحانات پایان نیمسال دانشجویان دانشگاه امیرکبیر
کرسی‌های ۶ میلیاردی برای پروژه‌های مرزشکن/استقلال مالی ۵ ساله نخبگان
زمان شروع امتحانات دانشگاه شهیدبهشتی به تعویق افتاد
آمار پاسخگویی وزارت علوم و دانشگاه‌ها به شکایات
توافق جدید برای ورود دانش بنیان‌ها به نظام بیمه سلامت
مهلت ثبت درخواست میهمانی و انتقال دانشجویان شاهد و ایثارگر تمدید شد
ثبت‌نام ایجاد و ترمیم سابقه تحصیلی از امروز آغاز شد
اعلام جزئیات برگزاری امتحانات دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد در شهر محل سکونت
مصاحبه مجازی داوطلبان دکتری تخصصی ۱۴۰۵ دانشگاه آزاد از شنبه ۶ تیر آغاز می‌شود
تعریف ۲۰۰۰ پایان‌نامه با مشارکت پژوهشگران ایرانی و استادان خارجی
۵ راهکار برای نجات آموزش عالی؛ از اصلاح ذی‌نفع هراسی تا راه‌اندازی اتاق فکر مسائل بنیادین
مهلت پنج‌روزه برای رفع نقص مدارک فلوشیپ ۱۴۰۵
مدارک مورد پذیرش دکتری تخصصی پزشکی اعلام شد
تفاهم‌نامه ایرانداک و سازمان بازرسی برای ارتقای سلامت علمی کشور
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top