تاریخ انتشار: پنجشنبه 1403/06/08 - 15:43
کد خبر: 514938

ایجاد ۲۰۰ هزار اشتغال با احیای واحدهای راکد

ایجاد ۲۰۰ هزار اشتغال با احیای واحدهای راکد

احیای واحدهای راکد صنعتی و تولیدی در سه سال گذشته منجر به بازگشت ۲۰۰ هزار نفر به سرکار شده و تولید نیز افزایش یافته است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ طبق گزارش دبیرخانه نهضت احیای واحدهای اقتصادی در سه سال گذشته هشت هزار و ۷۷۰ واحد تولیدی و صنعتی احیا شد که سهم ۲۰۰ هزار نفری در اشتغالزایی و بازگشت به کار نیروی انسانی شد.

احیای واحدها در زمینه‌های تولیدی، صنعتی، معنی و خدماتی بوده است که تقریبا ۴۴ درصد از واحدهای احیاشده، صنعتی، ۴۶ درصد واحدهای کشاورزی و ۱۰ درصد نیز واحدهای خدماتی و معدنی هستند.

بر اساس آمارهای منتشر شده از سوی سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی، سهم واحدهای صنعتی در سه سال گذشته نزدیک بر چهار هزار و ۶۲۷ واحد راکد احیا شده است که سهم قابل توجهی در ایجاد اشتغال داشته است.

بیشترین احیای واحدهای راکد و نیمه فعال برای استان‌های تهران با ۵۶۵ واحد، فارس با ۴۰۴ واحد، اصفهان با ۳۶۶ واحد، خراسان رضوی با ۲۷۷ واحد، خوزستان با ۲۵۱ واحد، مرکزی با ۱۷۵ واحد، آذربایجان شرقی با ۲۰۷ واحد، آذربایجان غربی با ۱۸۵ واحد، مرکزی با ۱۷۵ واحد، البرز با ۱۵۲ واحد، قزوین با ۱۴۸ واحد، گیلان با ۱۴۷ واحد، قم با ۱۴۵ واحد و مازندران با ۱۳۹ واحد ثبت شده است.

بر اساس گزارش سازمان صنایع کوچک، تنها در سال گذشته یک هزار و ۴۴۰ واحد راکد و نیمه تعطیل احیا شد که از این طریق ۲۸ هزار نفر بر سر کار خود بازگشتند؛ ضمن اینکه ظرفیت تولید نیز به اندازه ۲ هزار و ۷۵۵ واحد افزایش یافت. اشتغالزایی ناشی از این افزایش ظرفیت ۱۳ هزار و ۷۷۰ نفر بود.

نهضت احیای واحدهای صنعتی که از سه سال گذشته کلید خورده است، دستاوردهای مهمی نه‌تنها برای بخش اقتصاد کشور داشته است؛ بلکه منجر به افزایش آمارهای اشتغال، کاهش نرخ بیکاری و افزایش توان تولید در بخش صنعت شده است.

طرح نهضت احیای واحدهای تولیدی و صنعتی باعث شد تا مدیران و مسئولان مربوطه به کارخانه های راکد بروند و از نزدیک مشکلات صنعتگران و تولیدگران را مورد رسیدگی و پیگیری قرار دهند.

رفع موانع تولید، تامین زیرساخت ها و شهرک سازی، توسعه و حمایت از صنایع کوچک، استفاده از منابع بانک‌ها و صندوق‌ها برای سرمایه گذاری در واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل، رفع مشکلات تامین انرژی، تسهیل گری در تامین مواد اولیه، رفع مباحث بیمه ای و مالیاتی از مهمترین مسائلی بود که در جهت رونق کارگاه های صنعتی و بازگشت نیروی انسانی بر سر کار موثر بود.

پیش از دولت سیزدهم ۱۷ درصد صنایع بهره‌بردار مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور غیرفعال و راکد بودند که با حمایت‌های زیرساختی و توسعه‌ای در سه سال اخیر منجر شد تا این رقم به ۱۲ درصد برسد.

در راستای احیای واحدهای صنعتی و تولیدی به میزان ۲۴۰ همت از سرمایه‌های مردم احیا شد که رونق تولید، بهبود شرایط اقتصادی و کاهش نرخ بیکاری از مهمترین دستاوردهای آن به شمار می رود.

یکی از مهمترین دستاوردهای احیای واحدهای صنعتی، حفظ اشتغال موجود در بنگاه‌های اقتصادی، حمایت از تولید و سرمایه‌گذاری، ‌بهبود فضای کسب و کار و ‌رفع موانع چرخه تولید است.اکنون در شهرک های صنعتی، بالغ بر ۵۲ هزار واحد تولیدی و صنعتی مشغول به کار هستند که سهم قابل توجهی از بهره وری اقتصادی و اشتغال یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفری را به خود اختصاص داده اند.

سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران و شرکت‌های استانی تابعه آن از متولیان توسعه شهرک های صنعتی در کشور هستند که اکنون با ۸۶۲ شهرک و ناحیه صنعتی و سه منطقه ویژه اقتصادی درحال بهره‌برداری، ۸۴ شهرک و ناحیه صنعتی تخصصی، هفت شهرک فناوری، ۴۰ مرکز خدمات فناوری و کسب‌وکار، ۲ مجتمع فناوری اطلاعات و خدمات نرم‌ افزاری و بهره‌برداری از ۵۲ هزار و ۲۴ واحد صنعتی و سه هزار و ۳۸۷ واحد کارگاهی را در سراسر کشور فراهم کرده است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
بسیج: رزمایش «جانفدایان ایران» به‌زودی در دیگر شهرهای کشور برگزار می‌شود
سال تحصیلی جدید در مقاطع ارشد و دکتری کاملاً حضوری است
انصارالله: روزهای سخت‌تری در انتظار عربستان است
آخرین وضعیت امیر نوری در بیمارستان
سقف ارزی واردات غلات، روغن، گوشت و شکر خام اعلام شد
جنبلاط: اجرای توافق اسلام‌آباد و آتش‌بس با انصارالله راه خروج از وضعیت کنونی است
یمن: عربستان با عملیات رهگیری در مناطق پرجمعیت، غیرنظامیان را هدف قرار می‌دهد
راهنمای انتخاب تالار ختم؛ نکاتی که خانواده‌ها قبل از برگزاری مراسم باید بدانند
چرا رشته‌های کشاورزی در دانشگاه‌های ایران کاربردی نیست؟ راه‌حل کجاست؟ گزارش تخصصی هلدینگ کرانه نیلگون افق
از دانشگاه تا بازار کار؛ چه سروری برای یادگیری شبکه، مجازی‌سازی و هوش مصنوعی مناسب است؟
اولین تابلوی مغازه‌تان را چطور انتخاب کنید؟
اعطای ۵۰۰ میلیون تومان کمک هزینه مسکن به معلمان کیش
آتش‌سوزی در خیابان دولت
رویارویی و اختلاف در شورای امنیت بر سر ایران
افزایش ۳۰ درصدی ترافیک پایتخت در مهر ماه
پرداخت حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی از یکشنبه آغاز می شود
اختلافات میان کنگره و هگست بر سر جنگ علیه ایران بالا گرفت
تداوم رشد نرخ ارز در مرکز مبادله؛ دلار به ۱۶۶ هزار تومان رسید
دادستانی علیه عوامل برگزاری «دو مارتن تهران» اعلام جرم کرد
چرا یکدیگر را به آسانی قضاوت می کنیم؟
تحویل سلاح‌های آمریکایی به تعویق افتاد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top