تاریخ انتشار: یکشنبه 1403/06/18 - 09:24
کد خبر: 515646

آیا آشنا خاطرات هاشمی را تکذیب می‌کند؟

آیا آشنا خاطرات هاشمی را تکذیب می‌کند؟

در روز‌های گذشته مصطفی تاجزاده، زندانی امنیتی- سیاسی با انتشار مطلبی از زندان اوین خبر از تشکیل پرونده تازه‌ای برای خود داد. عباس عبدی، روزنامه‌نگار اصلاح‌طلب و از اعضای کمیته راهبری کابینه مسعود پزشکیان در واکنش به تشکیل پرونده جدید برای تاجزاده، آن را «دور باطل» خواند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ به نقل از روزنامه جوان، واکنش‌ها به پرونده جدید مصطفی تاجزاده و توضیحاتی که او از داخل زندان اوین نوشته و به طریقی منتشر کرده، باعث به وجود آمدن بحث دیگری از درون این بحث شد که برای چندمین بار اصالت و صحت خاطرات هاشمی رفسنجانی را به چالش می‌کشد. این بار خدشه بر صدق این خاطرات از سوی حسام‌الدین آشنا، فعال و کنشگر سیاسی اصلاح‌طلب- اعتدالی انجام گرفته است.

در روز‌های گذشته مصطفی تاجزاده، زندانی امنیتی- سیاسی با انتشار مطلبی از زندان اوین خبر از تشکیل پرونده تازه‌ای برای خود داد. عباس عبدی، روزنامه‌نگار اصلاح‌طلب و از اعضای کمیته راهبری کابینه مسعود پزشکیان در واکنش به تشکیل پرونده جدید برای تاجزاده، آن را «دور باطل» خواند و در مطلبی نوشت «آخرین نامه آقا مصطفی در باره پرونده جدید نشانه وجود دوری باطل است. خیلی صریح باید گفت یک سوی این ماجرا اتخاذ این رویکرد را حق خود می‌داند و سوی دیگر هم برای برخورد با این رویکرد به قانون استناد می‌کند. بی‌شک این راه بن‌بست و بی‌نتیجه است. تنها راه؛ شکستن این دور باطل است.

هر که برای شکستن آن پیشگام شود برنده است. راه مقابله با مبارزه‌جویی یا حتی سبک زندگی مردم و زنان اتکا به مواد قانونی کشدار و مطلوب حکومت و زندان کردن و بگیر و ببند و اعدام نیست. همچنان که راه عبور از فضای انسدادی مبارزه‌جویی و ادبیات متناظر آن و حمایت صریح یا ضمنی از تقابل‌های تند نیست. این دور باطل است.»

عبدالله گنجی، روزنامه نگار اصولگرا در واکنش به نوشته عباس عبدی و استفاده از تعبیر «دور باطل» توسط او، در دو توییت نوشت: «‏عباس عبدی در واکنش به مواضع امثال تاجزاده و مواجهه حاکمیت با آن، از عبارت "دور باطل"استفاده کرده است. معتقدم عبارت گویاتر "کنش- واکنش" است. به طور مثال مرحوم هاشمی ٢٢/١/٧٧می نویسد سه معاون وزیر اطلاعات (از جمله جناب آشنا) آمدند از توطئه‌های معاون سیاسی وزیر کشور (تاجزاده) علیه رهبری گزارش دادند. این زمانی است که جریان ایشان حاکم است و خودش کارگزار ج. ا است و قرار است مجلس را هم تصاحب کنند، پس توطئه علیه رهبری چرا؟ حال اقدام او چطور می‌تواند در مدل چرخه باطل معنا شود؟ طرف کنشی دارد و واکنشی می‌بیند. همه اصلاح‌طلبان منتقدند. چرا همه وارد چرخه مد نظر عبدی نمی‌شوند؟»

توییت گنجی با واکنش توییتری حسام‌الدین آشنا، رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک در دولت دوم روحانی و مشاور رئیس‌جمهور در دولت اول، مواجه شد و او در پاسخ به مطلب گنجی، پیامی کوتاهی گذاشت: «تکذیب می‌کنم».

او چه چیزی را می‌خواست تکذیب کند؟ خبر و موضوعی را که به نقل از خاطرات مرحوم هاشمی رفسنجانی بیان شده است؟ پس او باید تکذیب و اعتراضش را به ناشر کتاب و مجوزدهنده و در واقع خانواده هاشمی و وزارت ارشاد دولت روحانی بیان می‌کرد و نه تازه اکنون و پس از مطلب گنجی یادش بیفتد که تکذیب کند!

همین نکته را گنجی در پاسخ به آشنا بیان می‌کند: «به خانواده هاشمی اعتراض رسمی کنید که پدرشان دروغ نوشته تا از کتاب حذف کنند.»

کتاب در جست‌وجوی مصلحت که خاطرات سال ۱۳۷۷ مرحوم هاشمی رفسنجانی است، در دولت حسن روحانی مجوز چاپ گرفته و چند سالی می‌شود که منتشر شده است. اگر آشنا نسبت به این بخش کتاب نکته‌ای دارد، باید خطاب به منتشرکنندگان باشد و نه خطاب به کسی که از کتاب به عنوان منبع استفاده می‌کند. جالب آنکه این کتاب چندین بار هم تجدید چاپ شده و این بخش خاطرات در رسانه‌های اصلاح‌طلب و اعتدالی، از جمله روزنامه سازندگی و سایت تندروی انتخاب منتشر شده است.

حال باید دید واکنش خانواده هاشمی به این موضع حسام‌الدین آشنا چیست و آیا آنان از صحت خاطرات پدر خود دفاع خواهند کرد یا با سکوت، چالش اصالت خاطرات هاشمی را وارد مرحله جدیدی می‌کنند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
عباسی: هیات رئیسه طرح دو فوریتی خروج از ان پی تی را اعلام وصول کند!
فیلم |  آیت‌الله اراکی: مردم آذربایجان دیر یا زود علی اف را سرنگون خواهند کرد 
یکصدمین شماره نشریه دانشجویی فلق منتشر شد+دانلود
از اخراج استاد مدعو در دانشگاه تهران تا فوت مشکوک یک دانشجوی خوابگاهی
منطقه آزاد مازندران؛ از محدوده جغرافیایی تا شرایط خرید خودرو
چگونه از پیشینه بانکی طرف معامله خود مطلع شویم؟
رادیولوژی در منزل و سونوگرافی در منزل
چرا اخبار فرهنگی و هنری و انتقال تجربه برای جامعه اهمیت دارند؟
پیشگیری از خرابی یخچال؛ ۱۳ راهکار کاربردی برای افزایش طول عمر دستگاه
جعبه‌ابزار دانشجوی حقوق در ۱۴۰۵؛ ۱۰ منبع و ابزار رایگان برای درس، کارآموزی و آزمون وکالت
میز مطالعه مناسب دانشجو؛ ابعاد استاندارد، ارگونومی و راهنمای خرید میز تحریر با بودجه دانشجویی + جدول
لباسشویی ال جی بهتر است یا سامسونگ؟
باید توان بازدارندگی امت اسلامی تقویت شود/بازنگری در رویکرد هسته‌ای ایران یک ضرورت است
حضور تاج و مومنی در جلسه AFC به میزبانی ژاپن
دیدار سفیر جدید ایران در اوگاندا با عراقچی
دیدار رئیس مجلس شورای اسلامی با رهبر انقلاب
خانواده «رضا امیرخانی» در انتظار هوشیاری او هستند
احتمال بارش باران و برف در ارتفاعات تهران از پنجشنبه تا دوشنبه
۷۰ هزار زن داوطلب آموزش‌دیده در تهران آماده کمک به مدیریت بحران هستند
خیز آمریکا برای خروج کارکنانش از کشورهای حاشیه خلیج فارس
دیدار معاون وزیر امور خارجه لهستان با عراقچی
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top